vedeli by ste mi niekto poradiť,moja dcerka ma 2roky a rožtiepene nechtiky na nozkach ale len na palcoch.čo s tym,dakujem
castejsie strihat
nam dali na koznom vodicku a masticku odvtedy mame pokoj ale nosime stale obuv s uzavretou spickou
aj kamoskinej dcere sa to robilo a dr, kazala papat gumove medvediky,lebo jej chybala zelatina 🙂
Ahoj, škoda, že si nedala diskusiu. Nepíšeš, či ich má rozštiepené od narodenia, alebo sa jej z nejakého dôvodu rozštiepili. Môj syn má na jednej nožičke na "prostredníku" od narodenia rozštiepený necht, žiadna lekárka to nikdy neriešila. Keď som si to prvý raz ešte v pôrodnici všimla a povedala to môjmu mužovi, povedal, že to má po ňom (dovtedy som si to u muža nikdy nevšimla), no ale muž s tým žije celý život a žiadne problémy s tým nemá. Asi som príliš neporadila, ale aspoň vieš, že v tom nie ste sami. 🙂
mozno strihas nechty ked su tvrde, strihaj ich po kupeli ked su makksie, skus vymenit noznice a skontroluj obuv. poznam par mamiciek a aj my sme si presli niecim podobnym v tomto veku. mojej dcere sa iba na velkych palcekoch nechty celkom odduli a vyratli pod nimi nove. odvtedy mame klud 🙂
Nechtíky by sa nemali strihať po kúpeli, to zase nám poradili. Dcére sa zas štiepili nechty aj na rukách aj nohách a museli sme potierať nechty olivovým olejom a prízvukovali nám tiež dostatočný prísun tekutín.
skontrolovat obuv, ci nie je prikratka, priuzka vpredu. kupovat o min 1cm vpredu dlhsiu nez je nozka. nepouzivat sandale s otvorenou spickou ale s takou tou perforovanou uzavretou, vystrihat sa skokom z vacsej vysky dietata, pripadne odsledovat aktivity, kde si moze takto dopadnut na zem 🙂 . u nas vecny problem. mikoza to nie je, kedze na prstoch to nema. strihat nechty narovno. ja som jej to este natierala mastou s koloidnym striebrom.