Syn ma 18 mes. a tri dni ma kiahne, stale sa mu vyhadzuju a odvcera na opuchnuty pipik, pri dotyku bolestivy. Cika normalne. Mate niekto skusenost co s tym? Moze to byt, ze sa mu pod kozkou vyhodila kiahna a ta boli?
@mishrom
Ked mal moj syn zapaleny a opuchnuty penis (nie z kiahni), tak lekar povedal, ze mu mam dat Bepanthene PLUS. Nie normalny, ale Plus. Po par dnoch bolo po vsetkom 🙂
Teraz pri ovcich kiahnach tiez povedal, ze na tie chrqasty mam davat Benathen plus, aby sa to dezinfikovalo a krajsie zahojilo.
Vsetko dobre!
@mishrom skus na to Betadine, je to taka hneda vodicka na dezinfekciu, pouziva sa to napr. na chirurgii, ale dostat to normalne v lekarni, nestipe to vobec, mojmu synovi to velmi pomohlo, on mal nielen opuchnuty pindurik, ale aj konecnik - az taky navrety z tych kiahni, vzdy mu to ulavilo... moze sa to aj do ust dat, aj do oci zriedene - porad sa v lekarni a drzim palce, nech vam rychlo prejdu tie hnusoby kiahne, inak moja dcera pila vela mlieka, ked ich mala a mala lahky priebeh, vraj mlieko proti nim pomaha...
@egiginka len na tie miesta najviac zasiahnute, cize rovno na konecnik, rovno na pipik, vynatierala som mu s tym pusu, na tieto miesta to islo nezriedene, rovno z tej flasticky, musi to byt velmi prijemne, lebo ked maly reval, jeho to velmi bolelo vsetko, a obliala som mu to s tou vodickou, uplne sa skludnil, aj si pospal... ale v podstate sa s tym mozu natriet hociktore miesta, len to dost spini - je to take hnede
Ja som siahla na lieky až tretí deň.....keďže novinka nič nedávať na kiahne.
No hneď nám zabral kúpel v hypermangane a potrela som tea tree olejom.
Na penis, žaluď tiež no môže byť aj betadine. Kiahne v ústach vyplachujeme tantum verde roztokom. Na predpis sú fenistil kvapky ale tie zatiaľ nedávam.
@mishrom ahoj.moj syn ma tiez teraz kiahne.a ma aj na pipiku.neriesila som to nijako.nestazoval sa.pisal normalne.akurat obcas sa skrabe.skus ho osprchovat.mozno to pomoze.ale ak ho to neboli tak to zatial neries.