Čo s očkom, ktoré stále slzí?

veronsk
15. aug 2012

caute, kočky nasej eme stale slzi jedno oko.... ked bola mala bolo to obcas teraz ma 5.5 mesiaca a je to stale castejsie.. aj jej pozeram ze ci tam nema nieco padnute ale nic.... a napr lezi na chrbatiku hra sa a z vonkajsieho kutiku sa jej zrazu vykotula slza....nechyta si ho nesucha ale casto jej slzi a to len jedno druhe nic.... mam to riesit s doktorkou? dik

natal12
15. aug 2012

Chod radšej doktorke ta ti predpíše mastičku alebo kvapky .

alenka777
15. aug 2012

k lekárke, určite, možno má upchatý očný kanálik

marekahenrieta
15. aug 2012

alenka 777 ma pravdu, my sme to tiez mali a po preplachu kanalika to je uz v poriadku🙂

jaro_sipos
15. aug 2012

Aj nam slzili ocka dost dlho a nema upchate kanaliky. Aj nas s tym vsetci strasili ale my sme si povedali ze to budeme pozorovat a zmizlo to samo. Ocna nam povedala ze to moze byt alergia spojena nie priamo s ocami ale ze je to vysledny produkt alergie kt. je niekde v tele takze sme absolvovali vysetrenia na alergiu potravinovu aj pelovu a nic sa nezistilo a nakoniec to prestalo.

kanicka1
15. aug 2012

ahoj, môj syn mal tiež problémy s očkkom, tiež mu jeden slzil a dlho som s tým nič nerobila, kázali mi dávať aj mlieko materské, aj harmančekom som mu to natierala, aj mastičky a neviem čo ešte....potom mu prepláchli na očnom slzné kanáliky a potom to prešlo........potom sa nám narodila Vanesska a ona mala tiež jedno očko stále slzavé a sem-tam aj kapriny, a tu som neváhala a hned ked mala mesiac som sa sama pýtala na očné, aby jej prepláchli slzné kanáliky, prepláchli oba očká, ale to jedno sme museli ešte raz, no a teraz je to už super...nemá nič-.............tak neváhaj a pýtaj sa na očné, nestratíš s tým nič...... 😀

ani2
15. aug 2012

ahoj. nasej 1x prepichovali a 2x preplachovali kanaliky v 5 mesiaci, teraz ma dcerka 1.5 roka, znovu to zacalo, hrozili nam prepichom, uz je velka, velmi sme uz nechceli,predsa je to dost drasticky zakrok. nedali sme, ale vsimla som si,ze jej ocka slzia,ked sa prerezavaju zuby,tak bolo pri stolickach a teraz pri ocnych a lekarka nam vravela,ze radsej pockat.
v kazdom pripade by som sa sla ukazat, mozno mate nejaky zapal a ani nebudu musiet prepichovat.

veronininika
15. aug 2012

Ahoj, aj nám slzilo jedno očko presne ako aj vám...našťastie to bol asi len prievan, pediatrička nám predpísala Pamykon a o dva dni bolo všetko OK. Zájdite za lekárkou, možno tiež pomôžu iba kvapky a žiadne prepichovanie 😉

mirusska85
15. aug 2012

my mame ten isty problem, malemu stale slzilo ocko...boli sme s tym u ocneho, ktory nam predpisal kvapky,ale nepomohli nam....kazal mi tiez masirovat pri koreni nosa, ako je vnutorny kutik ocka....ale ocko mu aj tak stale slzi, tak asi nas caka prepichovanie slzneho kanalika.....ale nasi znami lekari vraveli, aby som s tym pockala....tak este tomu necham chvilku a uvidime

marianka0101
15. aug 2012

ja by som to riešila určite s doktorkou. Detičky mávajú často problém s očkami, upchajú sa im potom tie očné kanáliky a to je veľmi nepríjemná vec, keď sa to prepichuje. Tak radšej nech doktorka čo najskôr predpíše nejaké kvapky, mastičky, aby ste sa horšiemu vyhli.

drobec33
15. aug 2012

my sme mali rovnaky problem. Ked mala starsia necely rok a stale neprechadzalo, isli sme k ocnej, vysetrenie nic neukazalo tak nas poslali na prieplach slznych kanalikov. No dcerka uz bola velka, takze sme museli ist do nemocky na hospitalizaciu a robili jej to v plnej narkoze. Kanaliky mala uplne priechodne, cize sme stravili 3 dni zbytocne v nemocnici. Nakoniec po niekolkych mesiacoch zistili krizenu pelovo-potravinovu alergiu a to hlavne vdaka tomu, ze zareagovala na latexovu masku, ktoru mala na tvaricke pri narkoze. Ja by som k ocnej radsej zasla, mozno pomozu iba kvapky, mast, moze to byt zapal, prieplach slznych kanalikov...Ked uz by to mala byt nejaka alergia, tak nech sa to zisti cim skor. Drzim palceky, aby to rychlo pominulo 😉

martina_uk
15. aug 2012

my sme mali problem so slzenim od narodenia a neskor ked mala uz pol roka tak to bol niekedy aj hnis.. ocna ze len utierat a budeme cakat.. na vysetreni nic nenasla.. potom nam dali nejaku mast a kvapky, nepomohlo a nakoniec sme sa ked mala asi 7 mesiacov dostali do nemocnice so zapalom usi a vtedy jej nasadili silne antibiotika (injekcia do nozky) a ked videla doktorka na prijme ocko tak sa len zhrozila ze s tym nikto nic nerobi, nasadika kvapky, mast a asi pomohli aj tie antibiotika a domov sme sli so zdravymi uskami aj ockom.

baklik
15. aug 2012

moze to byt upchaty slzny kanalik. chod s tym k detskej lekarke, ta vas pravdepodobne posle k ocnej. u nas sa to riesilo tak, ze najprv sme skusili atb a masaz slzneho kanalika (vnutorny kutik oka - kruzivy pohyb zdola nahor) a ked to nepomohlo, museli sme absolvovat preplach slzneho kanalika. treba to absolvovat cim skor, kym je este dieta male, aby si nahodou nevytvorilo fobiu z bielych plastov, pretoze je to dost hrozivy ukon (ihla sa zavedie do vnutorneho kutika oka a preplachnu sa tekutinou slzne cesty), ale velmi potrebny. my sme ho museli absolvovat 2-krat. je to z toho dovodu, ze deticky este nemaju spriechodnene slzne kanaliky a hromadi sa v nich potom hnis.
ak to budes odkladat, je mozne, ze vas to neminie a vraj sa to pri starsich detoch musi robit v narkoze.

andrejka1974
15. aug 2012

ahoj tak moja dcerka to mala tiez v jednom ocku dvakrat jej to prepichovali ambulantne a raz pod narkozou pomohlo jej to na chvilku ale lekarka mi povedalka ze ma zuzene slzne kanaliky a vekom sa to spravi teraz ma obdobie ze jej slzi 2 tyzdne a potom ma pokoj aj 6 aj 8 mesiacov urcite navstiv ocnu lekarku .

masinka
16. aug 2012

@veronsk my sme to mali tiez ked bola Dianka mala, chodili sme k ocnej ako na hodiny klavira. Hrozilo nam preplachovanie kanalika, kvapkali sme 5 x denne Ocuflash a masirovali sme ocko a za nieco vyse mesiaca sa to nakoniec upravilo, takze sme sa preplachovaniu vyhli.

stanislavao
16. aug 2012

treba ist k ocnej.

mishka9999
28. nov 2013

Ahojte. Moja dcerka ma ocko ktore tiez slzi ale ma an cervene okolo oci a neviem co to je a ako sa toho mam zbavit dakujem