Neviem, ci moja otazka patri do oddelenia choroby a vysetrenia... no mam problem so spravanim svojej dcery, ktora ma 3 roky a ma chvile, ked je priam hystericka. Vtedy si s nou nevie dat rady ani manzel ani ja, place, hadze sa o zem a to pre uplne malickosti, ako napr. pod uz von z vane, pod sa najest, treba si umyt zubky .... a pod. Namiesto toho, aby povedala "nie, este sa chcem pohrat" zacne plakat, jacat, kricat a hadzat rukami, nohami. nepomaha vtedy dohovaranie, je ako zmyslov zbavena. Keby som ju nechala plakat, place aj dve hodiny a zachadza to do takych extremov, ze sa z toho dovracia. Snazim sa jej dohovorit, ze je vsetko v poriadku, ze nemusi plakat, nech mi povie, co sa deje, inokedy ju zavrem do izby, nech sa vyplace a pride, ale ona chodi zamnou a reve mi za patami. Mame druhe babatko, kt. ma pol roka a tym padom ju nemozem nechat vzdy hystercit, radsej spravim, co chce, len nech nereve. Neviem si s tym poradit, rozmyslam o navsteve psychologa, ale ak mi povie, ze to je obdobie, z ktoreho vyrastie, tak to viem aj sama 🙂 Ak mate niekto rovnaky problem, poradte mi, ako to riesite.
obdobie vzdoru spojene so ziarlivostou na mladsieho sudrodenca, tiez odporucam navstevu odbornika
Tak ja som bola v podobnej situacii. Pomohli jasne pravidla a neustupit. Teraz to mam viac pod kontrolou ked som s detmi sama doma, ale ked je tu niekto iny (hocikto) tak sa sprava ako pises ty, ale ked sme samy tak je to zvacsa ok.Asi bojuju o tu poziciu babatka co predtym mali +prirodzeny vzdor. Ked ma nevytoci a ja nezvysim hlas tak to prejde rychlejsie. Ked som unavena nervoznejsia, tak je to horsie. Obcas si dam magnezko a mam pocit ze svet je krajsi 🙂. Mne pomaha aj ked vidim kamosky co maju podobne problemy ... Ja ich psychicky podporim a citim sa lepsie, ze nie som v tom sama. Fakt je takych deti vela v tomto veku, snaz sa ju este viac lubit a hovorit jej to a vsetko bude lepsie.
no kamoska ma presne toto s tym rozdielom ze druhe dieta ma 8 mes. a boli u psychologicky a dost im pomohla, dala nejake tipy a rady ako na nu a pomaha, jasne ze pri 2 detoch to nie vzdy ide ale aspon sa mozes od niecoho odrazit...navrhla by som ti skoc za psychologickou usetris nervy sebe aj malej