Ahojte maminy, chcela som sa opýtať ako čistíte hračky do vody. Môj drobec sa kúpe s kačičkou 🙂 lodičkou 🙂 a mnoho inými hračkami. Neprikladala som tomu veľký význam vždy po kúpeli som z nich vytlačila vodu ako to len šlo a myslela, že je to OK. Až raz keď som pripravovala kúpeľ zistila som že v kačičke niečo je, keď som ju nad umývadlom vypláchla vodou, vyplavil sa z nej taký sajrajt, a to je jeho obľubená kačička, ktorú ako asi každé dieťa rád berie do pusy. Neviem čím to vyčistiť, Savo nepoužívam rada, kvôli chlóru, mne veľmi dráždi sliznicu a nechcem aby bolo aj niečo drobcovi. Máte nejaké nápady?
mozno by si to mohla poriadne preplachnut a dierku zalepit nejakym trvacnym lepidlom ? 🙂
@novamamima - ahoj, ja som tie hracky uz potom vyhodila, to je aj daka plesen mozno, ktovie, co to moze porobit. Teraz akurat maju akciu v Tescu, za 9, - € (myslim, ze povodne to stalo 19, - €) celu sadu hraciek do vody, taka velika krabica, je tam niekolko tych gumenych zvieratiek (asi 7 - 8) plus nejake 2 sady poharikov roznych velkosti s dierkami, na prelievanie vody a ta gumena knizocka... 😉
Skus sa spytat v lekarni na 5% peroxid vodika. Ak bude natlacis ho dovnutra striekackou poriadne pretrasies a ked to prestane penit poriadne vyplachnes. Preoxid ma dobbre dezinfekcne ucinky a pre reakciach sa rozklada na kyslik a vodu cize je velmi dobrou alternetivou chloru. Sice kacke to rosku znizi zivotnost, lebo oxiduje vsetko.Ale mlady hadam skor vyrastie ako a´kacka odide. Vsetky tie najnovsie OXI prasky a cistidla obsahuju peroxid. Aj spary medzi kachlickami krasne vybieli!!!
Pozor na kovove provrchy!
Ja som bez milosti všetko vyhodila, nechcela som riskovať, že sa malá niečoho podobného napije. Nechala som iba hračky,ktoré sa dali dobre umývať (poháriky a pod.)
Maly mal takeho psika a tiez tam bol pekny sajrajt. Tak som zospodu ako je ta dierka vystrihla koliesko a tak som sa tam s prstom dostala lahsie. Neostavala tam voda a bolo to fajn. Raz za tyzden som to poriadne vydrhla octom.
Ďakujem za odpovede, Ja som take hračky tiež prestala používať, skúšala som to vyčistiť s octom ale nešlo to. Tá myšlienka so zelepením dierky sa mi pozdáva 😉 asi to použijem na nových hračkách. 🙂