Ahojte,mám dvojročnú dcérku,ktorej som začala pred pár týždňami dávať obyčajné-kravské mlieko z obchodu.Rok bola kojená,potom sme pili UM no a teraz kravské.Chutí jej,no jej stolica sa úplne zmenila.Často kaká veľmi tažko,len také "bobky" 😅 .Samozrejme,že jej stravu dopľňam o vlákninu,ovocie....
Hmmm,poraďte,či je treba len vydržať alebo čo? 😔 Ďakujem 🙂
slivkovy dzus, aspon pol pohara denne. Ja aj susene slivky davam, nakrajam na kusky a dcera ich je ako cukriky. To nam jednine pomaha.
a co chces vydrzat? tvoja dcerka ma problemy pri vyprazdnovani, zrejme sa trapi a mozno ma aj bolesti a ty chces kvoli comu, komu vydrzat? proste jej mlieko nerobi dobre, tak jej ho nedavaj a uvidis, ci bude zmena. Mozno to ani nie je z mlieka, ale urcite treba hladat pricinu a nie cakat, ze to same prejde.
sranda, u nas bol opacny problem, stolica mierne zmakla, niekedy az do kasovita. ale ja by som skusila kombinovat. ja dodnes tak davam. 4-5 dni nutrilon, potom dam jednu davku obyc.mlieka plnotucneho a opat nutrilon. nic tym nepokazim, osvedcilo sa. alebo zacni tak, ze davaj iba UM a obyc.mlieko do varenia, alebo trosku k zapitiu chleba, rozka, proste potrosicke.
ale nase babo mava zapchu vzdy pri zuboch, vtedy dam cerealnu kasu (z DM drogerie) a zamiesam do nej postruhane jablko. nie je to sice ziadna lahodka, ale nejak sme to zvladli zjest a potom aj kakanie sa zlepsilo
ja by som ho určite na čas vysadila, iba tak zistíš, či je to z mlieka.Ja som mlieko používala, najprv len na varenie a až potom na bežné pitie. Neviem, či dávaš polotučné alebo plnotučné.
Dvojrocne dieta moze postupne vysadit mlieko uplne, nemusi ho pit, ak jej nerobi dobre - uz toboz. Deti okolo 2,5 roka stracaju schopnost rozkladat mliecnu bielkovinu - asi 1/3 z nich. Mozno prave to tvoje. My tomu hovorime - nemam rad mlieko. Iny by tomu povedal - neviem stravit mlieko.
ahoj skus to mliecko riedit
skus polotučné alebo nízkotučné mlieko...
neriedit, neskusat nizkotucne, ale upravene mlieko, napriklad kefirove,alebo acidofilne......
my mame rovnaky problem, my pijeme kravske uz od 1,5 roka. Ale vsimla som si, ze odkedy zacala kakat do nocnika, nema s tym take problemy. Stolica je sice tvrda ale da to z nej dostat 🙂 Kakame pravidelne kazdy den poobede, vecer. Nasa pije mlieko skoro ako zakladnu tekutinu - teda konkretne k polievke, kyslej uhorke, chlebiku ..... a potom ma najradsej uz len cistu vodu. A vsimla som si, ze ked jedava viac jablk a pije viac cistej vody, je to lepsie. Skus jej davat viac inej tekutiny. Moja ma 2,5 a vypije teda denne takmer liter mlieka. 🙂
skús probiotiká..Infant dophilus alebo Bio Gaia