Ahojte,prosim o podobnu skusenost alebo radu,moja dcera ma uplne odmalicka (nepamatam si ju inak)na nechtoch, na palcoch na nohach take jak supinky alebo proste rozstrapkany necht alebo ako to nazvat,neviete z coho to moze mat a ci z toho vyrastie,alebo co s tym mozem robit? Ma 7 rokov...
Dakujem
Moja mala mala taketo nechty,ze ryhovane teda,ked zacala byt anemicka,ale supinky to teda neboli
no aj moja 20 mesacna dcerka to ma, len na velkych palcoch na nohach, nechty sa strapkaju...
Ahoj moja dcerka ma 9 mes. a tiez som si to vsimla (palce na nohach) v stredu idem do poradne tak sa musim spytat lekarky.
canesten to porieši za pár dní 🙂
aj moja dcera to ma, no tie supinky nema len sa jej lamu nechtiky na poli alebo sa jej stiepija. No nedavno jej brali krv a bolo vsetko ok tak tiez by ma zaujimalo ze z coho to ma ako ako to riesit. Zeby pecen?
u nas je to tiez rovnake od narodenia.. vysledky krvi ma ok, plesen to nie je.. tak ich len poctivo strihame 😀
ja natieram olivovým olejom
strihať podľa lunárneho kalendára
Aj mojej dcére 7 ročnej sa začali z ničoho nič lámať nechty od stredu lôžka, má pod nechtami biele škvrny. Pediatrička nám nasadila vitamín A a kožiar nám vylúčil pleseň a že má strašne suché nechty a máme mazať olivovým olejom. Po týždni žiadna zmena. Kto by vedel aj mne poradiť, budem len a len rada.
mojej sa lámu, lebo má atopickú dermatitídu /veľmi suchú pokožku/
nam pediatricka povedala ze normalne vitamin D co sa deckam dava tak tym potierat necht a preslo to.
baby skuste mastičku kosmín na nechtové ložka- da sa kupit v lekarni, ja som mala desné nechty a už ich mam ako by som mala urobené nechty- malo ludi mi verí že nie su umelé. ale opravili sa mi tak za 2 mesiace
ja som mala podobný problém, keď som mala exzém na rukách a na prstoch, kde bol exzém rozšírený, tak sa mi štiepili nechty, trvalo to cca 8 rokov a nič nezaberalo (skúšala som všetko možné - lieky, masťe, odvary a pod.). Takže ak to nemá nejaký vážny lekársky charakter, ktorý treba riešiť liekmi, tak mne pomohla francúzska manikúra, kúpila som si set (vosk a prášok, nie lak) a nanášala ten vosk na nechty a keďže nechty boli chránené pod tým voskom, tak mali čas vyrásť a zahojiť sa. AK sa mi to začalo niekde lámať, štiepiť, tak šup vosk na nechty (aj na rukách aj na nohách) a počkám až sa to zacelí...A kedže to nie je lak na nechty, ale vosk a je to priesvitné, tak to ani nie je vidno.... - to je moja skúsenosť. Možno niekomu pomôže.
@cucuriedka ahoj, viem, ze si pisala pred 100 rokmi, pomohlo to u vas natrvalo? Vitamin D doma mam, maly ma rok a nechty na palcoch v dezolatnom stave 😔
@nina88 - pokial viem sa takto prejavuju dve veci - primarne plesen, ale ak to ma od malinkata, tak to asi nie a v druhej rade si to spajam pri problemoch s pecenou. Skuste ist na krv.