Maly ma 1 rok a teraz je akurat chory,v noci sa zobudi,vypije si mliečko,a trochu neskor ho ,,chytí,,zachvat kašla,ktory trva asi pol az trištvrte hodiny.poradite m niekto??ako mu pomoct ☹ ☹ ☹
ahoj. ja davam malych do "zvislej polohy" - vankus pod hlavu alebo zoberiem na ruky. a otvaram okno, vetram par minut. malych samozrejme zabambusim.
Ja mam velmi dobru skusenost so sirupcekmi sinupred,sinecod...
skus ho dat do okna troska nech sa nadycha studeneho vzduchu,zababus ho,vyvysit matrac a kalciovy sirup skus
tymianovy sirup,mastny zabal na hrudnik,pokial nema horucku ,z farmak ked ma drazdivy suchy kasel stoptussin,Tussin...skore uzdravenie 😉
Neviem ci vykasliava alebo ma suchy drazdivy kasel. Takze podla toho aspon hodinu pred spankom mu treba podat sirup. Inak ja mam v zasobe doma aj rectodelt cipky, ale je to kortikoid. Takze iba vo vaznom pripade. Este ma napadol dithiaden. Ten mi stale predpisovala pediatricka, ked dcerka vela kaslala, ak by ju nahodou chytil zachvat kasla v noci. Inak ja zvyknem robit detom cibulovy sirup.
A nie je to laryngiticky kasel (taky stekavy) ? Ak ano, tak treba dat dietatu nadychat sa studeneho vzduchu. Moja dcera mavala minuly rok dost casto laryngiticke zachvaty kasla a vzdy zabral studeny vzduch. Dala som jej capicu, prehodila cez nu deky a sup ho do okna na 10 - 15 minut.
nam zabral kalciovy sirup 🙂
Po trojtýždňovom kašli, keď nezaberalo vôbec nič /Sinupret, Prospan, Stoptussin, Stodal, tymianový sirup, zábal na hrudník.../, nám zabral Trifed sirup 3x denne. Malý sa konečne zbavil hlienov /kombinácia nachladnutia a rastúcich zubov/, denného kašľa a aj nočného záchvatovitého. Ale niektoré mamičky sa sťažujú, že deti im po ňom nespia. Malý má 9 mesiacov a spal normálne. Dcére na záchvatový kašel v noci zabrali Fenistil kvapky /tie malému nezabrali/.
to mliečko ho asi zahlieni, asi sa nedá dať mu, kým je chorý, v noci len čajík, však? Ak by ti neodmietol, skús čaj, či to nebude lepšie.
skoda, ze nepises, aky kasel. Ci vlhky alebo suchy? Ak laringitidovy, tak jednoznacne vylozit do otvoreneho okna nadychnut sa studeneho vzduchu, to jedine pomoze, ak suchy, tak nam zabral pleumolysin kvapky, lebo obsahuju codein, takze hned roztiahnu dychanie a ak kasle vlhko cez den, tak v ziadnom pripade mu nedavaj vecer pred spanim sirup na odkasliavanie, lebo ten len podopruje dalsie uvolnovanie hlienu a dalsie odkasliavanie. Skus to ztlmit kvapkami. Bud tie, co som uz spomiala, alebo na vyslovene nocny kasle je Tussin(nie robitusin, stoptusin ani nic podobne, len Tussin). Drzim palce 🙂
Skus bezlaktozove mlieko. Mne mala pije uz len take,tiez sme mali taky zachvat v noci a trval 3 hodiny. Doterz mala kasel. Konecne sme sa ho zbavili. No chrapcanie v nosteku nam ostalo. Ale soplik nemame. Dost pomohlo ked som jej zacala davat to mliecko bez laktozy aj jogurty a ostatne vyrobky. Obycajne mlieko dost vela zahlienuje.
Detská lekárka nám doporučuje pred spaním fenistilové kvapky alebo dithiaden....a 3x denne Ditustat, mám to osvedčené...
pořádně vyvetrat, my nekdy necháme ventilačku, zvlhčit vzduch, malé pomáhalo když jsem ji udelala stan z mokrých ručníků..a ještě dávám kapky tusin ale nevím od kolika se mohou dávat. a vysoko pod hlavu
ahojte, neviete náhodou či sa môže mišpulníkový sirup dávať aj deťom od 1 roka? malý kašle, ľudia si ho chvália, tak som ho objednala z netu, ale tam bolo napísané len že deťom chutí. a teraz čítam na krabičke že nie je určený pre deti do 3 rokov. dával ho niekto aj mladším deťom?ďakujem
nejaký dobrý sirupček mu dať? aby mu to tam trošku stieklo a aby ho nedráždilo.. my používame mišpulníkový, ale kľudne môžeš aj cibuľový urobiť... Zopár rád mám aj v albume ..