Čo robiť keď sa dieťa neviem nádychnuť pri vetre ??? Často keď s malou idem von má problém ,keď na ňu fukne nedokáže sa nadýchnuť . Som zúfalá už neviem si poradiť ☹️
otoc ju po vetre a hotovo
Toto mam aj ja od malicka, nieje to nic strasne. Vietor vytvara prilis velky tlak na dychacie cesty. Mne pomaha si zakryt tvar, vyslovene vytvorit barieru pred nosom/ustami. Niekedy staci sal, inokedy zas ruky
Je to neprijemne ale nieje to nic vazne. Ak si z toho zufala tak chodte na plucne, aby jej urobili dychove testy.
Nooo obidve moje deti nevedeli dýchať vo vetre....to je asi normálne..... malý má teraz dva a tiež pri veľkom verte ešte niekedy nevie dýchať....len otočiť proti vetru....niektoré sa to naučia skôr, iné neskôr.....veď aj dospelí majú problém.pri veľkom vetre....deti už pri malom ono sa to časom.nauci neboj😉
@vierabalogova to není len u detí, predsa ani dospelý sacnenadychne keď fúka vietor, bud s ňou nepôjdeš von alebo ju chytis za ruku a nepôjdeš tvárou protismeru vetra.
@vierabalogova vo vetre ma asi kazdy problem dychat, treba si pred nos dat v tej chvili zabranu - ruku, pripadne sa otocit chrbtom.
Úplne bežná reakcia človeka.. snaz sa chodiť tak aby na ňu nefukalopriamo do tváre.. ak je v kočíku tak ju otoč, ak je na nozkach tak nech ma šál cez poltvár, troška ďalej od nosa .
@vierabalogova ak sa nemýlim, toto je úplne prirodzený reflex ľudského tela - pri silnom vneme v okolí nosa a úst - ako je, napríklad, silný vietor - sa dýchanie automaticky zastaví, pretože telo si "myslí", že tvár narazila na vodnú hladinu, a teda treba zadržať dych.
Otoč dieťa po smere vetra, ako tu už bolo písané. A, prosím ťa, skús sa upokojiť. Budú horšie veci v živote.
funguje to opacne, je to reflex a ked sa dieta zajde pocas placu tak prave fuknutie do tvare mu pomoze vyvolat to ze sa nadychne. Vo vetre predsa staci dat golier bundy alebo volny sal vyssie tak aby odrazal vzduch
Ja som dospela a nejde mi dýchať keď silno fúka, keď sa nahnem cez okno z auta a podobne. Neviem s tým spravit nič, skúšala som to strane veľa krát že “a teraz to dám, nadychnem sa” nie, nejde to, neviem to ovladat. Podľa mna dcérke nemáš ako pomôcť, snáď si časom zvykne a bude sa to diať len pri naozaj silnom vetre.