Dobry den dcera ma 16 dnoveho syna zo zaciatku pil hipp probiocombiotic ale vobec si negrcol a mal koliku teraz ma nutrilon a je to podobne raz si grgol a zase mal koliku a je nekludny aj teraz
Treba ho po nakŕmení nosiť na rukách a jemnučko mu klepkať po chrbátiku ... ak masírovanie bruška a cvičenie nožičkami nezaberá, vyskúšaj rektálnu rúrku ... moja dcéra na nej fungovala tri mesiace ... a nie, nie je návyková ... + som dávala probiotiká Coliprev.
@dagmarkalayova
@dagmarkalayova Nemusi si vobec odgrgnut. Nie je to pravidlo. A nemente casto mlieko. Aj to vie narobit problem
Mojmu pomahalo, ak si po chvilke nosenia na pleci negrgol, dat do vodorovnej polohy na chvilu. A potom znovu na plece. Vzdy si potom odgrgol.
@syslik81 praveze je nekludny uz ani dobre nespi a stale si pyta jest a ma bolave brusko
@dagmarkalayova za 16 dní si mu už 2x zmenila mlieko? Neviem ako dlho má ten Nutrilon ale zrejme to tiež nebude žiadna sláva keď má stále koliku. S tým grganim to nemusí súvisieť. Stolicu a vetry má v poriadku? Treba ho nosiť, masírovať bruško, cvičit s nožičkami viackrát denne, dávať probiotiká. A hlavne ho neprekrmuj, aj z toho ho môže bolieť bruško. UM dávaj každe 3hodiny, nie skôr lebo mu to nestihne stráviť a z toho má bolest v brušku. A množstvo koľko je odporúčané na mlieku, poprípade trošku viac môže ale nie moc.
A ešte k tomu grganiu, dávaj ho odgrnut viackrát počas kŕmenia. Normálne preruš jedenie, daj si ho na plece a chvílu počkaj. Môjmu malému to pomáhalo, niekedy si grgol takto aj počas jedenia, niekedy nie ale pomáhalo to keď ma koliky.
@nikpa to vsetko robime a nic on nam nechce byt ani na pleci zacne velmi plakat a musime ho polozit niekedy si odgrgne sam po celom dni a brusko mastime stale aj cvicime no niekedy to bez teplomeru alebo rurky nejde
@dagmarkalayova tak ho skús položiť na bruško, tak si odgrgne najskor. Kázali mi to sestričky na novorodeneckej JISke. Zrejme sa bude zo začiatku jedovat, deti nemajú najprv túto polohu radi ale zvykne si. Lebo keď mu vadí to, že si neodrgne môže mat reflux a keďže sa nedá ani na plece dať tak skús na to bruško. Na niečo z toho si zvykne len vydrz aj keď bude plakať, pokažde aspoň chvíľku.
@nikpa aj to mame odskusane vravim robome vselico a nic nepomaha sme na telefone s pediatrom aj sestrickou ale nevieme na to prist aby bol spokojny
túto polohu si skúšala? Takto odgrgovali novorodencov na JISke v zahraničí...a aj moju dcéru...a mňa to tiež neučili a vždy som ju takto posadila...jednou rukou podoprela bradu...a druhou prechádzala jemne po chrbte...vždy pri tom zaspala ale vždy si odgrgla...aj počas spánku...nikdy som si ju nedávala na rameno...takto to bolo veľmi rýchle a to tiež mala aj reflux...
@dagmarkalayova tak možno mu vadí laktóza alebo má reflux ako som spomínala. Sú na to kvapky a sirup. Ale keď si pravidelne v kontakte s pediatrom, toto ti určite navrhne.
moja nikdy negrgala... na brusko zaberala jemna masaz bruska s teplym olejcekom a bicyklovanie nozickami .. ale ak je kludne a trapi ta len to ze nekaka je to normalne dieta nekaka kazdy den niekedy len raz za tyzden a inokedy xy x za den