Čo robiť, keď má dieťa hlieny?

lenkka25
29. feb 2012

Ahojte stalo sa mi to teraz druhy krat po sebe. Dcerka ma nadchu a vsetko jej steka asi do krku, pretoze ked jej chcem vysat soplik tak nic nejde. Nechce nic ani poriadne papat tak som jej davala nanoc mliecko ale z toho mi vracia. Poradte co s tim co jej mam dat papat.

mychaella
29. feb 2012

skus urobit tymianovy sirup, nam pomohol, krpec zacal vykasliavat a aj sople sa mu pustili a do 4 dni bol fit.

250ml vody a 200g kr. cukru povaris 20minut odstavis, nasypes balik tymianu a nechas luhovat do vychladnutia a po lyzickach 5-6x denne. ja som davala do stamprlika aby si mohol sam liecik vypit, je to sladke takze by to nemala odmietnut.

s papanim neporadim, ale kym bude chora tak ju moc nenut ani nam nechuti ked sme chory no nie?

a prajeme skore uzdravenie.

katren
29. feb 2012

a kereho oneho zakladas 2 otazky tie iste?????
jedna 22.28 a druha 22.30

monikad1
29. feb 2012

Ešte poradím, treba dať pod hlavičku vyššie, keď ide spinkať. Teraz aj mojej stekajú hlieny, takže cez deň sa snažím odsať z nošteka koľko sa dá, aj tesne pred spaním a keďže má vyššie hlavičku, už to nie je také zlé. Bez mlieka nezaspí, vždy v postielke vypije fľašu mliečka, teraz by ju tiež vyvracala, tak jej ju dám ešte vypiť asi pol hodinu pred tým, ako ide spať.

inffinity
29. feb 2012

@lenkka25 dej určitě tymiánový sirup jak ti píše mychaella přesně takový aj my dáváme. Aby se pustil snoplík i z nosa nám pomáhá cibulový sirup - klasika pokrájíš cibuli dáš do misky a posypeš moučkovým cukrem, za cca 20min pustí štávu a to dáváme po lžičkách já to malé dávám hned jak se mi nelíbí. nekdo dává i citron nebo med do te cibule.. a taky je na odhlenění dobrý lipový čaj
výše pod hlavičkou na spiinkání a hlavně odsávat odsávat nebo smrkat, nevím jak je stará 🙂 brzké uzdravení
PS: moji malou momentálně taky odhlenuju jen ona není nemocná má to z toho že v nedeli vypila 2hrnky mléka a snedla 5kinder čokoládek (byli sme u babičky ☹ ) toto máme odzkoušené mléko a čokoláda ji extra zahleňuje :-/

kamilka22
1. mar 2012

ja nostek pred odsavanim prestriekam Sterimarom /sprej s morskymi mineralmi do nosa/. Zriedi to hlieny a potom lahsie odsajem. Mozes aj Solmucol - rozpusta hlieny a lahsie potom odsajes, plus bude to vykasliavat. Ale aj horne uvedene "prirodne" recepty su super. Tak skus.

mery.maja
1. mar 2012

No v prvom rade by som ti povedala aby si vynechala to mliecko nakolko to este viac zahlienuje 😒 a neskusala si homeopatika?na toto je velmi dobra coryzalia...rozpustis v malom mnozstve vodicky kedze mas asi male dietatko a das vypit.Nam velmi pomaha ked das na noc pri postielku bud zvlhcovac vzduchu-ak mas a do neho nakvapkaj eukalyptovu silicu ta tomu napomaha a sopliky pekne vytecu a lahsie sa spinka.Ak nemas zvlhcovac staci do hrnca horucu vodu a do tej.Tiez je dobry solmucol a kvapky do nosa -mi mame Physiomer 😉 drzim palce

renatka100
1. mar 2012

môžu jej rásť stoličky alebo fakt to mlieko je dosť veľké svinstvo pre organizmus.

luciferkax
1. mar 2012

Nechápem, ako môže niekto napísať na mlieko, žeje to svinstvo? Vyrástli sme na nom všetci, u nás obrovská pochúťka, za týžden minieme 20 l mlieka.. a žijeme, sme zdraví ako rybičky...

epelino
1. mar 2012

Pre deti je mliečko potrebné, pre dospelý organizmus môže byť zlé presne kvôli tomu, že zahlieňuje, ale každý má inú znášanlivosť.

katrinka8
1. mar 2012

Ahoj, skus sa poradit so @strapco - ona je na taketo veci odbornik 😉 Este si zabudla napisat, ake stare mas dietatko, to je tiez dolezite 🙂

k_a_j_k_a
1. mar 2012

Dievcata a ten tymianovy sirup mozu aj male deti? Mozu vlastne vyvar z tymianu? Mala (1,5r) ma straaaany kasel a vraj by mal pomahat aj na to. Len MM mi nasadil do hlavy chrobaka otazkou, ci to mozu aj take male deti a ja to nikde neviem najst :( dakujem.

alexis617
2. mar 2012

ahoj tým že dáš mliečko ešte viac zahlienuješ dávaj radšej čaj a skús poklepovú masáž posad si ju pred seba a z dlaňami poklepkávaj po chrbte v oblasti kde má plúca rob to po dobu 4-5 minút pekne hlieniky uvolníš

erika160669822
2. mar 2012

Dobra rada dakujem.

sharmana
2. mar 2012

môže mať angínu, predpokladám že ju bolí hrdlo, preto ti neje, treba íst k lekárovi najskôr vylúčiť nejakú bakteriálnu chorobu...
soplíky stekajú po zadnej stene zväčša, lebo sú uložené v opuchnutých dutinách, t.j. nejdú vyfúkať, ale ked dieťa leží, tak stekajú... treba dať Sinupret a po 20 minútach vytiahnuť hlieny vysávačom a vstreknúť morskú sol, prípadne atb kvapky ak ti ich dr predpíše...
nádcha je spojená s upchatými dutinami, malá ti v noci asi dýcha ústami, aj to ju môže dráždiť ku kašlu, pretože jej vysýcha v ústach a je to velmi dráždivé... nedávno sme si tým prešli... treba riadne zvlhčiť miestnoť..

vinifred
2. mar 2012

..mne už nezaberá podomácky vyrobené vôbec nič..ale vôbec..len deťom zbytočne vybiehajú oči z jamôk..keď už je všetko len v tej Číne vyrobené,aj ten cesnak,šlak to pobil,však tam sa to už okolo účinných látok ani len neobtrelo..a taktiež v lekárňach,zbytočne vyhodené peniaze.. 🙄

alex31
2. mar 2012

... na noc podlozit matrac v postielke tak aby hlavicka bola vyssie a hlieny nestekali no a unas ziadne mlieko ked mame nadchu alebo kasel ... su rozne nazory na to ci mlieko zahlienuje alebo nie ... ja som dostala jednu radu skusit to a zistit ako je to pri mojom malom, zakazdym ked bol maly chory som mala podozrenie ze mlieko mu este prihorsuje ... raz ked bol opet chory som jednoducho na cely ten tyzden odstavila mlieko aj vsetky mliecne vyrobky a tych hlienikov bolo minimum a aj nam to rychlejsie preslo ... ked uz bol OK vratila som sa k normalnemu podavaniu mlieka a od vted to tak robim pri kazdej chorobe ... u nas mlieko naozaj hlieny zhorsuje ... pri kazdom dietati vsak plati nieco ine

veronika87
9. sep 2019

@mychaella dobry den uz sice stary prispevok ale moze to aj polrocne dieta?

katrinka8
21. okt 2019

@veronika87 - no, s bylinkami pri takých maličkých deťoch to je trochu ošemetné. Ale výborná investícia pre deti je inhalátor. Inhalovať vincentku a pustia sa všetky hlieny. Je to fajn aj pre deti aj pre dospelých.