Babenky co robit,ma1,5 rocneho chlapca,velmi kasle,je zahlieneny,dr mu dala mucoslovan,ten ako tak zje,lenze dala mu atb,a tie nijako nemozme don dostat ani v dzuse uz mlieko prestal pit,nic nechce r ozne vody caje,sme skusali,ak tak kusok chlipne a dost,ide mu sice zubok ocny dole,pochopitelne,ze je nervozny,ale je velmi zahlieneny a potrebuje pomoct nejako,co robit?
@xdomox hlavne mu poriadne odsávaj sople a nejako po lyžičkách dávaj vodu, čaj, ak vôbec nič nebude jesť ani piť, tak potom na pohotovosť, ATB mne najlepšie zje striekačkou do pusy a 2 ho držia pri tom
@xdomox U nas to bolo ako pise @janickacrazy . Ked to neslo lyzickou tak striekackou. Ono deti potom pochopili co je pre nich pohodlnejsie. Vela stastia a pevne nervy.
v lekarni dostat kulišek,to som davala deckam,ked mi odmietali pit,je to na to,aby nebol dehydrovany,len to tiez nejako musite dostat do neho,ked aj jest nebude,aspon tie tekutiny...atb so striekackou,do pusy na vnutornu stranu lica hlbsie do pusy,aby minimlane vyplul von,ja som velakrat musela na chvilku zapchat nostek,strieknut a nostek pustit a ako sa nadychli,tak prehltli...je to boj niekedy,ale tak mi to ukazali na pohotovsti
Atb do striekačky (napr. od Nurofen sirupu), vstrieknuť na vnútornú stranu líca, pridržať pusu a hneď dať zapiť ... keď nechce piť, skús mu dávať tekutejšiu stravu - polievky, ovocné výživy atď.
@xdomox tie antibiotiká skús cez striekačku do líčka dať a nie do stredy pusy aby to nevyplul. Skús mu dávať vodičku do pohárika (poldecáka) a vždy si s ním štrngnúť a takto vypiť. Prípadne ak má nejakú obľúbenú sladkosť, piškóty alebo niečo tak vždy povedať najskôr vypiť pohárik a potom dáme toto. Papanie teraz asi nebude chutiť, možno nejaký jogurt, výživa, polievky napríklad vývar, zeleninovú, aby tam bolo čo najviac vody a pár zemiačikov, mrkvy... Jednak je teplo a vtedy nepapáme toľko a ešte aj chorý plus zúbky. On sám asi chudák nevie čo so sebou.
A inak, sirupovú vodu si skúšala? Môj syn (ročný) vypije iba ríbezľový sirup, žiaden iný. Dovtedy mi vypil tak 30ml denne vodičky, odkedy dávam sirup tak vypije kľudne aj 300ml 🙂 verím že po chorobe zas spapá 🙂
Ja mám tiez malú 1,5 ročnu a nedávno sme douzivali ATB!!!to bol des to do nej dostať,vypluvala nám to atď.tak sme pouzivali striekačku od nurofenu!jeden ju držal a druhý musel na silu do úst a je to.poplakala pár sekúnd a bolo.ked sa musí sa musí!tak isto s vodou.pila len zo striekačky.doktorka povedala že musí piť aj keď len pepsi ale musí.schudla nám dosť lebo aj zúbky nam idú.ani jesť moc nechcela.ked ste na to dvaja tak to spolu dáte.drzim palce
Nam kázala do vody alebo čaju byť kulisek, alebo aspoň glukózu dve lyžičky. Určite treba po striekackach ak nechce piť, lebo už je teplo a je malinký, rýchlo sa dehydruje. Držím palce
striekackov, napit sa musi ci chce ci nie...ak sa nebude dobre odvodnovat nebude tak skoro zdravy..
ako písali maminky - striekačkou, a takisto aj vodu do nej a sem tam šupnúť. Ale treba chytiť pusu, lebo niekedy sú beťári a vypľujú čo sa dá. takže pusu mu dať po do tvaru o /vyšpúliť/ a keď prehltne pustiť. mlieko aj moji prestali piť v chorobe...
Pri soplikoch mlieko nepodavat alebo minimalizovat. Mlieko zahlienuje.
@xdomox Vodu musíš aj nasilu striekačkou, atb tiež. Pri každých atb je aj striekačka myslím.. A aby nejak pochopil, že liečiky sú potrebné na to, aby sa vyliečil, púšťaj mu Mira Jaroša- alebo iné pesničky na tému liečiky, doktori.. Nám to zaberalo najviac, dať mu pozitívny príklad.. Že aj jeho havko, tigrík ide papať liečiky a pod. Verím, že ste to už skúšali, asi len trpezlivosť pomôže.. Na odhlieňovanie máme aj Omron inhalátor- dám tam Vincentku a nos mu fajn uvolní- keď nie hneď, tak po viacnásobnom použití.. Ale nie pri teplotách používať..
@janinah nam to povedala pediatricka, ze nedavat kravske, lebo zahlienuje, tak jej davam kozie. no nestudovala som, ci to nejaky odbornik skumal, verim lekarovi. ..
@xdomox ak ti dieta nebude pit, nebudu zaberat ani lieky, resp. zaberu horsie a zbytocne zatazia oblicky (povedali mi v lekarni, mali sme problem s dcerou ako pises). Vodu sme do nej nakoniec dostali striekackou a vzdy sme jej povedali, ze vodicka je velmi dolezita, aby zabrali lieky a aby sa citila potom lepsie a cudujsasvete, pochopila to aj v tomto veku, treba sa s detmi rozpravata vysvetlovat (my sme jej aj vraveli, ze aknebude pit, budeme musiet do nemocnice, kde jej daju vodicku cez infuyiu atd. - nestrasili sme, opisovali sme dosledky) sice tazko a s placom ale vypila co mala nakoniec. Dokonca aj smectu. Nechcela tiez jest, tak sme jej davali sunar s troskou granka, kedze na kakauko nikdy nepovedala nie 🙂 nejake ziviny jej to dalo, kym sa zacala citit lepsie a zacala jest normalne. ak by ti odmietal vodu aj tak, chodte radsejna infuzky do nemocnice, radsej ako riskovat dehydrataciu a s nou spojene problemy. Drzim palce, nech sa mate skoro lepsie.
@misscelaneous jeeej vsetkym velmi pekne dakujem za super poradu....kedze som oskusala sposob chytit zaklonit hlavu ,nasilu strieknut do ust smerom k licu a pridrzat nos do vtedy pokym to prehltne
@xdomox bojim sa ze bude dehydrovany,a pojde do nemocnice,ako tak mi zjedol polku vyzivky ovocnej,puding a dost