Ahojte, moja malá dcérka 3 mesiace, mi už 5 dní nekakala. Neviem či mám ísť k lekárovi, alebo len čakať. Lebo kolegyňa mi vravila, že ked jej syn bol malý tak jej nekakal 22 dní a doktor jej povedal, že to nič, že hlavne,aby cikal. Tak teraz neviem, čo mám urobiť
ked neplače a nemá bolesti,by som ešte počkala ale preventívne ak máš strach chod k doktorke 🙂
moja dcera, ked bola taka malicka nekakala raz 16 dni a raz 17 dni, bola dojcena a dr. mi vravela, ze to je bezne, ze uz mala aj take co 21 dni nekakalo. ak ju neboli brusko, tak by som este pockala. 😉
neni pravidlom, ze dieta musi kakat niekolko krat denne, alebo denne. pokial nema problemy, neboli ho brusko, neni nervozny, tak to zatial nemusite riesit. pokial ale ma problemy, tak treba ist samozrejme cim skor k pediatrovi.
mojej dcerke pomohlo ked som jej pocvičila nožičky alebo ked som jej dala teplomer tak hned sa pokakala 🙂
Ak je plne dojceny nie je to problem, pokial nema viditelne problemy- bolesti. Mne mala nekakavala aj 10 dni a potom vzdy raz za cas to stalo za to :D
moja dcérka tiež kakávala raz za niekoľko dní...áno, lekári hovoria, že je to ok, ale po takých 6-7 dňoch, hoci bola aj výlučne kojená, som videla, že už ju to pobolieva, resp. skôr som mala pocit, že plyny sa jej cez tie plné črevá neuvoľňujú...takže my sme používali rektálnu rúrku na uvoľnenie plynov a ono to zväčša aj spôsobí, že sa bábätko vykaká...čítala som vtedy také názory proti rektálnym rúrkam, že sa dieťatko nenaučí samo kakať, tak ani my, ani kamoška a jej malý sme s tým nemali žiadny problém...iba fakt prvé mesiace boli o tom, že kým boli len kojení, tak kakávali zriedka a potom zase, keď nabehli na prvú zeleninu, tak to mávali zápchu, čiže aj vtedy sme rúrkovali...ale nemám pocit, že by ich to nejako poznačilo, kakávajú obaja v poriadku cca ob deň...
Môj syn mal tiež v tom veku problémy s kakaním, bol plne dojčený a trvalo to dovtedy, kým som nezačala prikrmovať okolo 4.mesiaca. Niekedy nekakal 7-12 dní. Keď to raz trvalo 17 dní tak som mu dala glycerínový čípok už neviem či štvrťku alebo polovičku. Ale čípky sa často nedávajú, aby si črevá na to nezvykli, to len pri tom jednom extréme som mu to dala. Inak bol v pohode a neplakal, keď aj dlho nekakal. Dôležité je to pravidelné cikanie. Môžeš doktorke len zavolať a poradiť sa , ak nemá iné problémy.
Ahoj! Moja mala mala tiež taký problém. Doktor jej dal mliecny cukor- laktozu a to jej vždy zabǎrala. Nie je to chemia ako dake prehanadlo, takze meskodi babatku.Kojis ešte? Naša mala mala v tomo obdobi 3-6 mesiacov dosť zápchy. Tento mliecny cukor zabral vždy super.
Sme tiez mali taky problem, mala nekakala 10dni, boli sme na pohotovosti, na chirurgii, tak nam povedali, ze ked je kojena(nie UM), tak je v pohode, moze nekakat 14dni..
Kojene dieta nemusi kakat aj niekolko tyzdnov,spotrebuje vsetko mlieko bezozbytku 😉
My sme tiez sem tam mali problemy s kakaním. Neviem si predstavit zeby mi babo nekakalo 22 dni :O Max. na piaty deň som použila rektalnu rurku.
náš má tiež 3 mesiace a už tretí den nekakal a začínam sa nad tým zamýšlať...
Ja by som sla za lekarkou. Moj maly bol dojceny a kakal kazdy den viac-krat. Sestrin maly je prikrmovany umelym a kaka raz za den. 5 dni je uz dost. Neboli ho brusko, nie je nervozny?