Vie mi niekto poradiť, čo robiť v prípade ak sa Vášmu dieťatku často zapaľuje pipík? Už to nemáme po prvý krát a neviem si s tým poradiť, sme momentálne v Anglicku a tu mu lekári nato nič nedávajú...malý už má skoro 2roky a už sme to mali aspoň 5krát a nenechá si dať ani plienku radšej chce byť bez nej a veľmi plače keď mu ju dávam...skúšam mu teraz stiahnuť zápal s harmančekovým zábalom čo sa mi aj celkom darí, ale neviem čo robiť preto aby sa nám to znova neopakovalo...má niekto osvedčený recept na niečo také? ...za pomoc vopred ďakujem všetkým
no prave nazory sa velmi lisia a exustuje aj nazor, ze prave stahovanie je nebezpecne nam napr urolog zakazal stahovat prave pri stahovani dochadza vraj k mikrorankam a vtedy dochadza k zapalom lenze nevnucujem nazor ja len ze rady lekarov sa v tomto smere rdikalne lisia
v každom prípade kupať v repíku. to je oveľa lepšie. ak by tam mali nejaký framikoin - to je antibiotická masť na vonkajšie rany tak by to bolo dobré ale dávať len zvrchu!!! tak by som to robila ja, ale nie som lekár, ale toto mám oskúšané. držte sa pa Zuzana
ahoj.. my mame presne tento problem, mali sme to uz dvakrat.. prvykrat to bolo take zle, ze cikal nie splacom,ale s krikom.. bolo topriserne, ja som plakala s nimi... doktorka nam kazala vymacat mu pipika v repiku a dokonca tak,ze mu mame dat lavor anech sa clappla v repikovej vodicke. ale my sme mu len namacali trosku aby sa to vycisitilo a potom sme mu ho dvakrat denn natierali mastou, ktora je na oci, ale obsahuje zlozku,ktora lieci tento zapal.. su to antibiotika na predpis a vola sa to ophtahalmo framykoin.... rychlo to zabralo za dva dni bol pipik v poriadku 🙂 a vlastne teraz citam, ze je tu ta masticka uz spomenuta 🙂
skus pozriet aj do tejto temy
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zapalena-predkozka-a-trhlinky-u-8-mesacneho-chlapca/
často mu ho umývaj, dávaj mu obklady z repíka a natieraj mu ho očným framykoinom, ale je iba na predpis....to by malo zabrať
V novom čísle časopisu "Mama a ja",vyšiel zaujímavý článok o ošetrovaní predkožky-jednoznačne nesťahovať! 😕
Ale fakt sa názory lekárov veľmi líšia 😒 .Náš pediater je tiež proti,takže sme sa rozhodli,nechať "na pokoji".
Ahoj,naša doktorka to malému stahovala,strašne vždy reval aj krv mu tiekla,potom pri cikaní ešte viac reval ale trvalo to tak 2 dni kazala mi dávat framikoinovú mastičku,ale mojej kamarátke jej synovi to nerobila doktorka vobec a ked mal 1,5 roka tak museli ist na urologiu a tam mu to strhli nejakými želiezkami(neviem ako sa to vola) a vtedy 3 týždne chodil na široko a 3 x denne kupala v repíku,takže si myslím že by sa to malo robit už od narodenia aj ked to bolí ale potom to bude boliet ešte viac 😢
my sme to lukymu nerobili ono sa to postupne upraví 😉 ale viem že dávaju proti zápalu nahru natretý framikoin aj sudokrem je dobrý 😉
tiez mi v porodnici tvrdili, ze nemam stahovat. mama na mna len vyvalila oci, ze preco mu to nestahujem, ze ani museli stahovat od narodenia. nasa doktorka mu to prvykrat stiahla v 5,5 mesiaci, potom mu ta popukana predkozka zarastla a teraz na poradni pre 15 mesacnych mu ju skusala pretiahnut a neislo to. povedala, ze ked bude mat 2, tak mam skusit pretiahnut a ked to nepojde, bude sa to riesit. odvtedy mu to skusam pretiahnut kazdy den. este to nejde, ale do 2 rokov to dufam pojde. ked budem mat druheho chlapca, budem pretahovat hned po porode.
Kúpať v repíku, natierať framykoinom a čím skôr odnaučiť od plienky, alebo dávať látkové a stále meniť. Aj my sme mali takýto problém, polepšilo sa to, keď bol malý bez plienky, ale do 6-tich rokov som ho pravidelne kúpala v repíku.
Kamoškyn syn mal to isté o čom píšeš a bolo to preto lebo mal príliš úzky prstenec na predkožke, nedala sa mu stiahnuť a preto sa im stále vracal hnisavý zápal. Lekárka ju poslala za chirurgom a kým sa stihla spamätať tak malému stiahol predkožku, síce celý deň pri cikaní príšerne plakal, dávala mu panadol baby a dva dni cikal len do vane, potom to postupne prešlo, na tretí deň to už bolo fajn a odvtedy sa im zápal nevracia (mal vtedy asi 20 mesiacov. Ja synovi postupne sťahujem ako sa to dá, pomaličky sa mu to uvoľňuje, ale keďže zatiaľ problémy nemáme tak s tým k lekárovi ísť nechcem a nechám to na prírodu. (Tiež som čítala protichodné názory lekárov)
my sme sledovany na urologii koly vrodenej vade,zle vyustenie močovej rury a raštep predožky.u nas sa s penisom nerobi nič až do troch rokov.potom detska dr posiela na kontrolne vyšetrenie k urologovi a ten zhodnoti stav.susedin maly to pred pol rokom absolvoval.zrastenu kožku mu nejakym špecialnym naradim odlepil od penisu .(žiadne nasilne strhavanie a plač)par dni pišal že ho to štipalo ale potom to prešlo.tiež natierali framkoinom.od tej doby ale musia pretahovat každy den aby sa to znova nezlepilo.
my sme pred chvilou prisli z pohotovosti - maly2rocny pri pisani vrieska, na chirurgii nam povedali ze oni nerobia preplachy, na detskej pohotovosti nam dal lekar dve tablety penicilinu a jednu striekacku - nech mu to spravime doma, lebo on to nevie. Tak sme to skusili doma - no rev neskutocny, pri kazdom pisani sa budi a vrieska. Som z toho zufala, a hlavne zhrozena z nasho zdravotnictva - na pohotovosti to lekar nespravi, a ja to mam vediet lepsie ako on. No placem spolu s nim ...
andrejka opytam sa ta ci mu pri kupani stahujes predkozku ak nie tak to je dovod preco sa vam vraca zapal 😒 v prvom rade treba skusit pri kupani stiahnut predkozku ak to nepojde treba poziadat o pomoc urologa oni to daju do poriadku ale v Gb ti asi neporadia ☹ musela by si prist na slovensko 😒 neviem ako to chodi v krajine kde zijete . no nenechavaj to len tak proste treba to liecit lebo s tym moze mat maly vazne problemi ☹