Dcera ma 13 mes., od vcera ma riedky vodnaty sopel a dnes rano sa k tomu pridala aj horucka ☹ doobeda mala 39,3. zrazala som to vlaznou sprchou a dala som nasledne cipok panadol a pekne to kleslo ale teraz na vecer, mala zase 39 tak som sa rozhodla dat sirup nurofen. ale ten vobec nezabral, znizilo sa len na 38,8 (merala som po pol hodke a potom este o 15 min nato ale stale to neklesa) 😒 mozem hned nasledne dat cipok panadol, nepredavkujem ju? alebo co robit v takom pripade?
@juranka - predavkovanie je poriadna zataz na pecen, ak sa ti nepodari zrazat ani v sprche, tak by som sla na pohotovost, dostane infuzku, budu ju mat pod kontrolou. Jedno liecivo za druhym urcite nie, najskor! po dvoch hodinach a aj to po konzultacii s lekarom, inak po 4 hodinach na striedacku.
@juranka, a ako dlho má teplotu? lebo ja zrážam chemicky až keď trvá viac ako 24 hodín, a nejde do 40...horúčkou telo zabíja vírus aj baktérie, je to normálne, že chce prirodzene zabiť "votrelca"...ja nechápem, prečo každý hneď dieťaťu zráža teplotu? ak chceš, aby si detské telíčko pomohlo a trochu aj naštartovalo imunitu, tak hneď nasilu nezrážaj....a ak potom budeš mať viac času, prečítaj si najnovšie štúdie o paracetamole, blokuje systémové liečivé procesy v tele, tak by som volila skôr niečo na báze ibuprofenu (tuším prof. strunecká z karlovej univ.?)
...ja som deti v horúčke skoro stále nosila, videla som, ako sa cítia, či teplota stúpa, klesá, ale u nás zaberali aj mokré ponožky na nohy a ruky, a zabalenie do suchej plachty, vlažná sprcha, ale opakovala som každú hodinku ...určite treba dodržať ten 4 hodinový interval pri sirupoch, ako píše @anjelicek26
,mne kazal dr. zrazat teplotu ked je nad 38,5 a ked je nezrazitelna davat aj cipok aj sirup a to zabere o predavkovani som nepocula
rozhodne neladuj do nej lieky ako na pase a uz vobec nie, ked jej neklesla teplota do pol hodiny, daj tomu cas a hlavne vela teutin a aktivneho oddychu, medzi liekmi MUSIS ! dodrzat interval aspon 4 hodiny, ale najlepsie lieky nekombinovat a podavat az po 8 hodinach rovnaky liek ..... no uplne jednoznacne, ked je dieta chore, netreba navstivit modry konik, ale lekara
@juranka pri horucke mozes striedat 2 rozne ucinne latky
-ibuprofenum- a -paracetamol- uz po 4 hodinach.
Ibuprofenum napr. Nurofen a paracetamol napr. Panadol, je uplne jedno ci je to cipok alebo sirup, ak vracia das cipok, ak ma hnacky das sirup...
Rovnaky liek mozes podavat najsrko po 6-8 hodinach nie skor. Medzi tym davat letne obklady, zabaly, letnu sprchu len par minut, vetrat aby sa do miestnosti dostal cerstvy vzduch a nepreobliekat dieta, lebo tym podporujes zvysovanie teploty telicka, nezabudat vela pit, najlepsie cistu vodu
juranka ahoj. no my mame s horuckami dlhodobe skusenosti. lebo malá ked dostane horucku tak stale nad 40dsať. raz mala 40,7 a to som uz bola zufala. takze: ked je velmi vysoka horucka, primarka na detskom v nasom meste mi povedala ze mam rozdrvit polovicku paralenu 500-ku!! to ked je nad styridsat a nejde zrazit. inak, ani malej nezaberal nurofen sirup. zabera iba PANADOL BABY sirup. a ten mi doporucili uz dvaja pediatri, nurofen sirup sa ma davat pri teplote cca 38C. kombinovat cipok so sirupom mozes po max 4 hodinach!!! a zabaly. tie malej pomahaly tiez. my mame taketo teploty kazdy mesiac, takze viem o com pisem. zial. tak vela sily do zdolavania horucky. hlavne si zachovaj chladnu hlavu ty. dufam ze som trosku pomohla.k.