Ahojte baby, prosím poradťe čo proti klieštom pri ročnom dieťatku ? Nechcem na neho striekať repelenty a inú chémiu každý deň. Existujú nejaké protiklieštové náramky alebo niečo na báze byliniek ? Máte skúsenosti ? Ďakujem
sú aj náramky napr tu http://www.hypernakup.com/p/2440/naramok-proti-...
všeobecne platí, že užívanie vitamínu B odpudzuje celkovo hmyz vrátane kliešťov, odporúčala mi to aj naša pediatrička, ale zisti si, či a v akej dávke ti taký drobec to Bčko môže
a striekala by som na obuv a oblečenie, tam môžeš 🙂
B komplex
vraj pomaha brezova voda, dostat v lekarni, natru sa nohy a kliesta potom nejdu na cloveka...
hadam neveris, ze nejaka metoda naramkova alebo niecim potierat pomoze. Ved vsetky kremy vsiaknu do koze a ked to mas robit denne tak je toho viac zla ako dobra. Dieta za kazdym ako pride z vonku skontroluj a je to najspolahlivesie, rocne dieta sa ani nevrti a a kym prebalujes rychle ocami prebehnes. ja som tak synovi v 2r. nasla v rozkorku ciernu bodku ako mak, zotrela plienkou a nic, pozriem blizsie a klepotalo to nohami tak som vytiahla lahko este nobol dnu. Kym sa kliest dostane do vnutra a zacne pit trva hodiny tak ked skontrolujes kazdy vecer to staci.
Úplne súhlasím s @tova, dieťa prezrieť po návrate zvonku a kliešťa nájdeš, ešte kým sa zavŕta. Polievať či natierať dieťa pred každým pobytom vonku je zbytočná námaha, navyše, nepokryješ každé miestočko a práve na tie nedostupné sa ten kliešť potom pricucne a tým neskôr ho zbadáš. Ináč, najlepšia je prevencia - vyhýbať sa vysokej tráve a kríkom. Ak máte rodinný dom so záhradou, kde dieťa trávi veľa času, najviac Ti z vlastnej skúsenosti ( 🙂 ) odporúčam mačku, naša Labka tie kliešte na seba nachytá, ja jej ich vždy raz za pár dní vyberiem a je to. (Dúfam, že ma ochrancovia zvierat neukameňujú.)
h2 Ja len pre zujimavost kliešte co su na zvieratach su ine ako tie co idu na ludi Ja malej striekam každy den tepláky insektom proti hmyzu používam to uz 3 roky zatial sme doma kliešta nemali neni to pre mna zbytočná námaha Treba isto aj prevenciu nie len potom čakat ci dostane alebo nie
nesuhlasim s @tova pretoze kliest moze byt aj infikovany. zazila som to na svojej kozi. kliesta som ani vobec nemala, lekar povedal ze stacilo pokojne ustipnutie. mala som s neho limsku boreliózu a následky do teraz ☹
Dá sa to riešiť čisto prírodnými silica alebo napr. sprejom Spiron - obsahuje zmes silíc.
http://www.mamazem.sk/mamazem/eshop/2-1-PRIRODN...
V prípade, že sa kliešť zavŕta, dajú sa navyše využiť aj na dezinfekciu.
V každom prípade odporúčam kúpiť špeciálne klieštiky z plastu - zvyčajne predávajú na zvieratá...
skus rozmarin 🙂 Recept proti kliešťom
• 1 vrecúško rozmarínu
• 1 liter vody
• 1 lyžica bieleho vínneho octu
1 liter vody priveďte do varu, dajte do nej lúhovať 1 vrecko rozmarínu až do vychladnutia. Odvar sceďte a pridajte 1 lyžicu bieleho vínneho octu. Prelejte ho do fľaštičiky s rozprašovačom a uchovajte v chladničke. Pred výletom do prírody nasprejujte časti tela.