Ahojte,moj skoro 3 rocny syn ma uz skoro 3 tyzden riedku stolicu.Stolica je 2x max.3x denne.Niekedy cely den nic a vecer je plna plienka.Predtym maval stolicu kazdy druhy den hustejsiu a teraz toto.Uz som zufala ☹ Dost ma to stve lebo je tenky ako prutik ☹ nic sa v nm neudrzi 😒 K lekarke nemozem ist lebo od pondelka ideme na komplexnu rehabilitaciu ktora bude trvat 2tt od rana od 8mej do 14:30.
Poradte cim tu stolicu zastavit.Alebo je to normalne???Dakujem za odpovede.
nepride mi to normalne a trosku ma zarazilo, ze cakas uz 3 tyzdne..stolicu dietata uz mala tvoja lekarka poslat na rozbor..a cakat dalsie 2 tt?no neriskovala by som a urcite pred rehabilitaciou to este riesila.. pozri aj tu https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/recepty-na-hnacky-co-im-varit/ , https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/ako-zastavit-dvojtyzdnovu-hnacku/ , https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/ryzovy-odvar-proti-hnacke-ako-ho-robite/
myslim ze traktor ma pravdu...zavolaj dr a povedz ze prides okolo 15h ...nejak by som sa k nej natlacila.je to predsa zdravie tvojho dietata...vzi sa do jeho situacie...mat riedku stolicu 3 tyzdne ,nie je ziadna vyhra.... ☹
Riedka stolica uz tri tyzdne a pri chuduckom dietati - no mne by to normalne neprislo a riesila by som to s pediatrom, rehabilitacie byvaju fyzicky narocne a ked nie je uplne fit, mozu viac uskodit ako pomoct. Kludne moze mat v crievkach nejake parazity - mrle, hlisty - ktore toto sposobuje alebo bakterie, ktore treba preliecit.
no určite k Dr. Moja mala mala tiež taketo problemy a skončili sme na Gastre s alergiou na kravske mlieko + vaječny bielok.Ale može to byt aj niečo ine preto by som to nepodcenovala radšej ist a byt si ista.A ked tam pojdeš hned si zober aj moč + kakačku.Držim palce pa
cierne uhlie, linux proti hnacke a probiotika, to by mohlo pomoct
radim tak isto ako ostatne mamicky.urcite ist k Dr. na vyter. My sme mali podobny problem a zistili malej z vyteru bakteriu e.coli,museli sme brat ATB( dokonca dvoje ) a az potom to preslo.
No, diagnozu hnacka určite nesplnate .Najdi si to vo vikipedii-nefunguje mi link.
Do 3 stolic za den nejde o hnacku.
Inak mate už vsetk zubky?-nam sa takto zmenila stolica vždy, ked malemu sli stolicky-nemal hnacku,len je zrazu stolica 2-3 krat za den a je trochu redsia.
Mojmu aj robili vysetenia a nic nenasli-ani alergia,ani virus ani bakteria,ani parazit-proste nic
A mame takuto stolici už 8 tyždnov. 😝
Nikdy nie castejsie ako 3 krat za den a nikdy nie je vodova,je len redsia.
Presne pred 8t sa mu pohla prva stolicka patka.
Ale ked si z toho nervozna,tak daj malemu spravt ster.
Dehydrovany z 2-3 stolic za den vsak určite nebude.
No môj syn mal hnačky 3 mesiace s tým že moja dr. to neriešila vôbec.Nemohol chodiť ani do škôlky lebo to prosto neudržal.Až keď som jej vynadala tak nás poslala na gastroenterologiu.Zistili mu alergiu na mliečny tuk ale teraz je už o.k.V prvom rade nám pomohli probiotiká ale najlepšie také ktoré obsahuju aj probiotické baktérie aj prebiotické baktérie.A ešte nám na gastre poradila že ho máme vyhladovať aby sa tie črevá vyprázdnili.Naozaj to funguje.Od vtedy keď má hnačku celý deň nesmie nič jesť ale ani piť.Na druhý deň len trochu suchárov a trošku čaju aby sa zasa žalúdok pomaly rozbehol.Je to síce ťažké a možno aj drastické ale po tom čo sme si zažili je to jediné čo nám na hnačku pomáha.
3 týždne??? na čo čakáš? 😕 😕 😔
skus kvapky halak,nam zabrali okamzite...stoja okolo 5€...
moja malá ked mala hnačku ako 4.ročná,.....už 7x, za deň,sme bežali na pohotovosť,nie je to sranda....potom mi bola až tak na tom,že nevládlaa sama prejsť na wcko,musela som ju nosiť na rukách,bola dehydrovaná,a a vnemocnic sme strávili týžden,takže neváhaj a určite rýchlo k dr.Držím palce 😉
No, radšej to nepodceňovať a neskúšať žiadne zaručené recepty a tipy proti hnačke...môžu nechtiac uškodiť, keďže neviete, čo by tú redšiu stolicu mohlo spôsobiť...a trvá to dosť dlho...načo riskovať zdravotný stav pri malom dieťatku (aj keď hnačka nie je "akútna" - teda k dehydratácii by nemalo prísť)...určite niečo nie je v poriadku, keď predtým mal stolicu normálnu...a ako píšeš je tenký ako prútik - to znamená, že príliš schudol?...ak je to tak, neodkladajte návštevu u doktorky...
ahoj, nejde o hnačku, pokiaľ je stolica 2-3x denne. Mne kamošky lekárničky poradili kvapky Biogaia (probiotické). Pri hnačke ale aj riedkej stolici som dcérkam varila mrkvovú polievku, najprv iba čistú ryžu, roztlačený banán, vynechala som mlieko a mliečne výrobky, biele pečivo. Piť som dávala neperlivú minerálku Santovka, Slatina, na lyžičku jeden den cocacolu, slané tyčinky. Slabý čierny čaj.
ahoj, podla nasich skusenosti (prezili sme rotavirus, pseudomonas, kampylobakter - skoro vsetko dovlcene z nemocnice 😠 ) to hnacka nie je - o hnacke sa hovori, ak ide o riedku stolicu MINIMALNE 5 - 6 - krat denne. dieta v cca. 3-rokoch by este nemalo mat plne formovanu stolicu!!!! ale pre pokoj duse sa nejako nasackuj k dr. 😉 skus sa opytat dr., ci by ti nedala spajdlu na vyter, aby si tam nemusela chodit aj s malym (ak ti ho ma kto postrazit) - my sme dostali veci na vyter pre istotu domov. nam biogaia vobec nezabera, stolica stale tvrda ako kamienky, vlastne ziadnymi probiotikami ju nevieme dostat "do pozadovanej formy" 😖 malo by pomoct primerane mnozstvo tekutin, ale to do drobca dostat nevieme - sme radi, ak vypije 0,5 - 0,75 l caju, dzusov a vody + 0,5 l mlieka (ale to sa do tychto tekutin nerata 😒 ).
moj maly mal hnacky stale. 21 mesiacov som u neho nevidela poriadny kus uplacaneho kaka. mal nalozene v plienke 5 az 8x denne!!! stav sa mu upravil az po vysadeni mlieka v 21 mesiacoch. teraz ma 2,9 roka - v podstate ma tolko co tvoj. absolvoval vsetky mozne vysetrenia, od GAE, po alerg. testy a nic mu nezistili. takze alexov stav nie je nijako dramaticky.
vyskusaj viac ryze - ryzovy odvar, vyvar z ceresnovych stupiek- skutocne to zabera 😀
co trocha zlepsovalo kompaktnost, tak probiotikum Enterina. je to 8 flasticik, pije sa rano na lacno.
vela zdaru!
@tinuskaha ahoj. počula som, že je na hnačku dobrá varená mrkva, ale neviem neskúšala som, lebo mi máme opačný problém 😒