Čo pre 7 mesačné bábo na kašeľ?

mondulka
20. feb 2013

Ahojte bola som aj u doktorky tá nám nič nedala,malá nemá horúčku,soplíky jej netečú aj keď mi doktorka kázala dať libenar a odsávať ale nič jej nejde iba sa mi potom riadne rozplače a nejde utíšiť.Mala vraj červené hrdielko tak že jej mám dávať piť repíkový čaj,ktorý mi malá nechce a vyplúva.Začalo v nej chrčať mne to príde tak v oblasti nošteka a aj keď zakašle tak je ten kašel taký že niečo v sebe má ale nechce to ísť von.Keď spinká tak sem tam ju počujem chrapčať.Začala som jej dávať ambrosan sirup dnes to bude 3 deň ale tak zatial nič moc. ☹ Viete mi poradiť?Ďakujem za každú odpoveď

rainbow0508
20. feb 2013

Skus jej do nosteka davat sterimar...je to spray a je od 0-3. Nam zabera lepsie ako libenar...a na kasel skus mucopplant...dobry je mucoplant na noc...ukludnuje kasel a dietatko lepsie spi.

vefi89
20. feb 2013

@mondulka mucosolvan by mohla, stodal (nám moc nezaberá), solmucol sirup. tieto sú je aj pre malinké detičky

josenka
20. feb 2013

@mondulka Náš malý teraz tiež kašlal, tak som bola v obchode so zdravou výživou a tam nám pani poradila sirup zo skorocelu a materinej dúšky. Dávala som mu len pol čajovej lyžičky a je lepšie. Do nošteka som mu striekala Vincentku.

ivani
20. feb 2013

@mondulka ja som tiez bola s malym 8,5 mes. u lekarky a tiez mi nic nedala, iba letaciky od farma firiem co si mam kupit, 1x ma to stalo 18,- eur a 2x 15,- eur. ale zabera mu sterimar voda, ta mu zvlhci sopliky a potom sa daju odsat. a bronchicum na kasel a sinupret kvatpky na sople, plus cebion vitamin c. po 2 dnoch podavania kvapiek sa mu postupne kasel straca. ale sople treba odsavat lebo jej mozu zliezt napr do uska a bude problem.

laura0
20. feb 2013

kamoska ma choreho synceka ma 7 mesiacov a dava mu Hedelix sirup od kasla a do nosa Nasivin ,lekarka jej kazala ze toto moze 🙂

zvedavamt
20. feb 2013

maminky hlavne si precitajte vedlajsie ucinky tych lekarenskych sirupkov a kvapiek. V zlozeni najdete bud etanol,alebo umele sladidla. To ozaj chcete do takychto drobčekov davat teke ... 😖
Repikovy caj na hrdlo som ozaj este nepocula
V zdravej vyzive treba kupit lotosovy koren,ak nieco ma ist von , tak ten to dostane, povarit ,pridat do napoja
Koren KUZU na imunitu a horucku - povarit ,pridat do napoja,jedla / navod na obale/
umeocot / umeboshi slivky/ na odkyslenie a zapalene hrdielko, popijat zriedene v pohari vody 1l, vacsi kloktat, slivku zjest
bez chemie a priridne a hlavne zabera vzdy
a keby uz moc,tak radsej dajte namiesto antibiotik koloidne striebro
no a prevencia je zaklad,tak hlavne prestat oslabovat imunitu nadbytkom cukru a do vyliecenia obmedzit kravske mlieko, nahradit rastlinnym
drzim palce
hlavne si nedo... dieta,ako mne Dr moju pchala ATB 8x v prvom roku a mali sme o zabavu postarane

mondulka
autor
20. feb 2013

Ešte som jej nedávala antibiotiká a ani ich neplánujem dávať,ďakujem za každú radu

josenka
20. feb 2013

@zvedavamt Prosím ťa, ten koreň kuzu - ja som ho kúpila a ako píšu 1 čajovú lyžičku rozdrvila, rozpustila vo vode a dala do polievky. Tak ho treba užívať? Lebo viac tam nebolo. Môžem ho dať aj do vody a vypiť? V akej dávke?

zvedavamt
20. feb 2013

@josenka
mal by sa povarit ,ako tam pisu, lebo je to vlastne ako nejaky škrob
ja ho obycajne povarim a potom pridavam do čaju, ineho napoja, čisty je uplne bez chute, takze pouzit sa da rvozne
predavkovat sa tym neda
povarim lyžičku v cca 2dc vody , zvari sa skoro na polku a to ma mala na cely den
ak ostanu hrudky, davam cez sitko

josenka
20. feb 2013

@zvedavamt Takže keď som ho povarila v polievke alebo v špenáte, tak to bolo ok. 🙂

evelin325
20. feb 2013

@mondulka ja tiež nie som za chémiu, tiež sa mi nepáči to zloženie 😒 , nám veľmi pomáhajú na kašlík homeopatiká

zvedavamt
20. feb 2013

@josenka
ano, len aby to riadne prevrelo par minut

@evelin325 homeopatika by boli fajn,keby tam netrepali biely cukor,ktory oslabuje imunitu prekyslovanim organizmu, prip silny lieh 😒 ale hadam im to raz dojde a nieco s tym spravia,verim ze by boli este ucinnejsie

evelin325
20. feb 2013

@zvedavamt to máš pravdu, od boironu sú také, ale my užívame minerálne soli, tam je zloženie len čisto minerálna soľ......ale som zástancom aj presne toho čo píšeš ty, okrem koloidného striebra.....tvoje príspevky sa mi veľmi páčia 🙂

ejkapod
6. jan 2015

@josenka ahoj,ten sirup si davala domaci?? Mam doma aj skorocelovy aj matetina duska fomaci,mala je zachripnuta a od vcera davam mucosplvan no xda sa my ze viac chripci

josenka
6. jan 2015

@ejkapod Kupovaný bol v obchode so zdravou výživou, ale na tvojom mieste by som dala ten domáci. 🙂