Čo používať na jazvy po kiahňach?

mijama29
26. feb 2020

Prosím o radu tie Maminy, ktoré majú KONKRETNU SKUSENOST!, čo ste prosím používali na jazvy po kiahnach??? Pomohlo to??? Ďakujem

andi80
26. feb 2020

Contractubex. Syn mal kiahne doslova všade. Na mnohých miestach sa doškriabal až do krvi. Myslela som si, že mu zostanú veľmi škaredé jazvy. V lekárni nám poradili tento gél, poctivo som mu jazvy natierala a nikde mu žiadne jazvy nezostali 🙂

guiseppinka
26. feb 2020

@andi80 ako dlho? Lebo dcere ostali na cele a ustach. Natierame uz asi 2 tyzdne a zmeny nevidim

andi80
26. feb 2020

@guiseppinka bolo to aj vyše mesiaca. Na tie hlbšie a väčšie som dávala možno až 3 mesiace. Mne sa však zdalo, že sa koža regenerovala ešte aj potom, čo som prestala natierať. Ku koncu som to capla už len cez víkendy a bola som rada, že tie hlboké jazvy sa aspoň stiahli, tak som bola spokojná. Po čase som si však všimla, že jazvy zmizli - úplne 🙂

janickacrazy
26. feb 2020

@guiseppinka moja sestra mala jazvu na líci, bola dosť hlboká, zoškrabla si kiahnu, mala ju tam niekoľko rokov, asi 5, postupne zmizla, ale teda vtedy na to nič nebolo

guiseppinka
26. feb 2020

@andi80 ok, super. Hola by som rada keby sa jej to stiahlo, lebo predsa len ide o tvar... Ma ich dost, ale zvysne su na tele... To sa da zakryt...

mijama29
autor
26. feb 2020

@andi80 ale natierali ste až potom keď sa už kiahne úplne zapojili. Tak tie tmavé miesta áno? Mali ste aj take, že bolo v tom tmavom mieste už akoby vidiet že je to jazva

mijama29
autor
26. feb 2020

@guiseppinka to je asi krátky čas 🤔

katka1981
28. feb 2020

Ahojte, existuje prosim vas nejaky gel kt. naozaj pomaha? Syn a 3,5 roka a odpadla mu chrasta v strede cela, este sa mu urcite chrasta spravi, lebo to ma zapalene nezahojene, ale dierka mu ostane. Exisuje nieco co pomoze zahojit, ci vyhodne peniaze? Dakujem.

katka1981
28. feb 2020

@andi80, ahoj, prosim ta kolko rokkov al syncek ked si pouzivala tento gel? Kedy si s nim zacala? Moj syncek ma dnes kiahne 9. den a prva kiahna mu odpadla zrovna velka z cela a ma tam dieru. Ja mu davam stale oleceky tea tree, levandulu a kadidlo, hoji sa to krasne aj biolampu na to celo, ale bojim sa ze budem potrebuvat nejaky gel. Kedy s nim zacat, prosim ta ako to bolo u vas? Zo srdca ti dakujem.

andi80
29. feb 2020

@katka1981 Ahoj. Syn mal vtedy 9 rokov. Nateriať som mu jazvy začala až vtedy, keď všetky chrastičky opadali - vtedy som už videla, ktoré jazvy by mohli zanechať stopy. Pamätám si však, že sme museli obmedzovať aj pobyt na slnku, aby sa mu nevytvorili pigmentové škvrny.

katka1981
29. feb 2020

@andi80, s cim si ho natierala? A ostal bez jaziev?

andi80
29. feb 2020

@katka1981 Contractubex - toto nám podarila staršia lekárnička, vraj najlepšie zaberá. Neviem porovnať s ničím iným, lebo iné sme neskúšali. Syn je bez jedinej jazvy.

katka1981
29. feb 2020

@andi80 ako dlo si mu to natierala prosim ta a kolkokrat denne, mal tam predtym po odpadnuti chrasticky viditelne jamky?

andi80
29. feb 2020

@katka1981 syn bol všade veľmi vyhádzaný - vyrážka na vyrážke. Keď sa mu začali robiť chrasty, tie chrasty sa akoby zliali do jedného celku - no nič pekné, ani vkusné. Počkali sme si, kým všetko poopadáva. Kde mal tenšiu a menšiu chrastu, tá sa začala hojiť skôr, kde však mal veľké ložiská, tam mu vznikli doslova "diery" - červené a hlboké. Natierala som 2-3 krát denne možno nejaké 3 mesiace.

katka1981
Autor odpoveď zmazal
Zobraz