Čo pomôže pri rotavírusovej hnačke?

natynina
13. jún 2011

čo uvatiť alebo nápoj,ked dieta odmieta stravu?

zuzanocka11
13. jún 2011

Íst za pediatrom,a cím skor,nech ti naordinuje,co treba.aspon ja by som urcite isla,po tom ako moja kamoska po troch dnoch hnackovania volala záchranku a odnásali jej dieta v polobezvedomí,bol vysilený,dehydratovaný.....

heln
13. jún 2011

neviem, či už podobná diskusia náhodou nieje, ale odpoviem.....
ale pozor, rotavírusová hnačka môže byť nebezpečná, mala by byť pod dohľadom lekára.....
o aké staré dieťa ide?
ryžový, alebo mrkvový odvar (receptov je na nete množstvo), ak ide o bábo, či menšie dieťa, ak odmieta úplne stravu tak určite Kulíška (dostať v lekárni), nahradí aj jedlo dočasne....
a ak je to väčšie dieťa, tak klasika, ryža, zemiaky, vývar, čierny čaj, jednodňové biele rožky, sucháre.....
aj nechce jesť, to vôbec nevadí, aj diétny hlad pomáha proti hnačke, dôležitý je dostatok tekutín, aby nedošlo k dehydratácii.....
a potom je množstvo medikamentov - hylak, smecta a samozrejme probiotiká, vhodný typ odporučí lekár....
ešte k tomu Kulíškovi, obsahuje látky, ktoré pôsobia proti dehydratácii, preto je dosť dôležitý......

sisaha
13. jún 2011

to ze odmieta stravu je prejav nechutenstva. ani nam nechuti ked nam je zle. mozes skusit slane tycinky, suchu ryzu, prezrety banan. Urcite vsak po lyzickach tekutiny (coca - colu, kulišek, rehydratacny prasok). A poradit sa s pediatrom. Ak je dehydrovany - do nemocnice na infuzky..

zvonkohra
13. jún 2011

ak to je urcite rotavirusova hnacka hned by som bezala k lekarovi a nenechavala dietatko len tak ci prejde ci nie...ide o dieta tam netreba nic nenechavat na nahodu

ywaywa
13. jún 2011

ahojky my sme mali rotovirus ked mal maly 8 mesiacov a skoncili sme na kramaroch lebo vsetko vygrckal vyvracal neudrzal v sebe nic a hrozila dehyratacia ☹ maly dostal infuzie a na druhy den zacal pit ryzovu vodu odvar. potom som musela prestat kojit a davali sme mu bezlakozove mliecko ☹ a zarabali sme to s tym ryzovym odvarom. neskor papal jablcka udusene rozmyxovane mrkvu a pil cierny cajicek ☹
ja som mu ked sme boli doma davala aj kulisek to je napoj ktory sa robi s prasku a zamiesas ho do vody je velmi dobry lebo obsahuje potrebne minerali a boli ste u doktora alebo ako viete ze mate rotavirus ????? ☹

filipa
13. jún 2011

ja len tolko, ze ako vies, ze ide o rotavirusovu infekciu? ja davam na akukolvek hnacku, resp. aj zvracanie, homeopatikum arsenicum album 30 CH. zabera na 100%

rebecca2006
13. jún 2011

ahoj, niekde tu na MK je aj presný rozpis protihnačkovej diéty, ktorú používajú na Infekčnej klinike na Kramároch. Stručne-
1. vynechať mlieko, ak má UM. Miesto neho ryžový alebo mrkvový odvar, po zlepšení môžeš začať podávať riedené mliečko- teda napr. pri tretinovom na 90ml ryžáku daj len 1odmerku mliečka, najlešie kúpič bezlaktózové.
Ryžák a mrkváč sú zázračné veci, na nete nájdeš aj presný recept, môžeš sladiť Glukopurom, nie cukrom.
Mne malý nechcel doma pripravený mrkváč, tak som kupovala ORS 200 od HIPP, to je ryžovo- mrkvový odvaruž hotový, a pchala som to do neho striekačkami.
Účinok je fantastický.
2. Dostatok tekutín- aj striekačkami, ak inak nejde. Nedávaj čistú vodu, ale buĎ prevarenú vybublinkovanú slanšiu minerálku- Gemerka, Fatra..., alebo kúp hotové rehydratačné roztoky. Kulíšek a pod. Kulíšek je dosť hnusný, my sme mali Humanu s banánovou príchuťou, bola lepšia, ale malý ju aj tak moc nechcel, ta som dávala čistú vodu. Môže aj čierny slabý čaj sladený Glukopurm.
3. Čo sa jedla týka, uvidíš, čo ti zje, ak aj nič, tak 1-2 dni sa nič nedeje, ak bude mať dostatok tekutín.
Polievka z mrkvy s ryžou,neskôr diétna kuracia polievka len z kuracích prs, s ryžou, petržlenom, rizoto s chudým masom, kašeyarábané len s vodou- krupicová, ryžová- dobré sú instatné, zemiaková. Dusený jablkový kompotik.
Mrkva varená, najrv na pyré, potom aj kúsky- my sme kupovali Hipp. Suché bezvaječné estoviny, varené zemiaky. Varené biele maso kuracie, filé.
Chrumky kukuričné- to sme jedli na kilá, a soletky- z tých sa nenaje, ale bude ho smadiť, tak bde piť.
Z ovocia len jablká- varené, pyré a banány.
Je to drastické, ale pomáha- my sme držali túto diétu skoro 2 týždne....
PS- určite daj dobré probiotiká- Superdophilus- sú lepsšie ako Infants dophilus, a podla stavu k lekárovi
Veľa ydaru

annaopialova
14. jún 2011

ahoj ja som dala maleho ockovat proti rotavirusu boli to tri davky ono je to nebezpecne co pises radsej vyhladaj doktora a on ti potvrdi co to vlastne je

lucia.kl
14. jún 2011

my sme mali diétu - žiadne mlieko, ryžový alebo mrkvový odvar, ryža, zemiaky, kuracie prsia, - vývar sa nesmie... suchý chleba, mrkva, kukuričná alebo krupicová kaša ale len na vode robená, ...
a dávali sme od HIPP -ORS 200 je to ryžovo mrkvový odvar - dá sa kúpiť v lekárni...

bleelka
14. jún 2011

My sme mali rotavirus pred 2 tyzdnami, mala je chvalabohu zaockovana, tak to nemalo taky hrozny priebeh ako u mna, 3x zvracala, potom dalsie dni uz len hnacky 2-3 a nie take vodnate ako u mna, ale drzalo ju to aj s teplotou 4 dni. Mna len 3 dni, ale horucka 39.6, behom 3 hodin 15 vodnatych hnaciek, teda len zafarbena voda uz ku koncu. Jednoznacne Kulisek alebo Humana, striekackou od Panadolu alebo Nurofenu podavat tekutiny, ked neje 2 dni, nevadi, len rehydratovat a zrazat teplotu ak je nad 38.5, inak nam obom ked sa zdvihla riadne teplota, tak uz to bolo konecne stadium, telo zabojovalo a na druhy den uz nic... inak hrozny stav, bezna crevna chripka je do 1-2 dni prec, ale toto bol brutal, dakovala som Bohu, ze sme malu zaockovali, lebo keby bola na tom ako ja, tak uz sme v nemocke 😒 drzim palce, nam lekarka kazala Kulisek a Hylak, sebe som davala aj Cierne uhlie a Kuliska aj ja, suchare, cierny caj, banan a malej ryzovo-mrkvovy odvar a slane tycinky, to kazala aj lekarka, hlavne vela tekutiiiin, davali sme aj cistu vodu, malej cierny caj vyluhovany len do zlata, nie silny a BioGaia probioticke kvapky! Drzim palce!

maja11nr
19. jún 2011

ahojte, my sme aj napriek zaočkovaniu skončili s hnačkami v nemocnici a vtedy nám naordinovali kúru škoricovým čajom. Okrem infúziek nám dávali ešte ryžový odvar...ale ten škoricový čaj má zázračné účinky...zalejete škoricu vriacou vodou nechajte gcvíľku vyluhovať, aby to chytilo nejakú farbu, precediť a piť. Stále a dookola.
Kúpiť sa dá aj v lekárni - škoricový čaj 🙂

lucia20
20. jún 2011

netusim co by som ti poradila, lebo viem, ze je to nebezpecne a ja na tvojom mieste nesedim doma a hutam, ale letim do nemocnci. moja prva dcera mala 11-nast mesaicov, ked skoncila na infuzkach a domov sa mi vratilo uplne vystavene, unavene a vycerpane dietatko. doma sme uz nemali sancu nic poriesit, lebo nedokazala udrzat lyzicku caju v sebe. vsetko bolo ovracane. ak je to rotavirus, tak isto necakaj. a po navrate mala dietu, ryzovy odvar, ciste uvarene zemiaciky......