Baby prosím Vás čo je dobré si dať na bolest hlavy v tehotenstve? Novalgin, ibalgin alebo niečo podobné? Čo môžem?
Ďakujem Vám za radu
Panadol
aj medipyrin môžeš
@pajka1851 podla toho v kolkom tt si…v prvom trimestri sa moze aj ibalgin, paralen pocas celej dlzky tehotenstva
@martina123s S paralenom máš pravdu a na Ibalgin som veru toto nevedela(evidentne ani výrobca,ktorý prvých 6 mesiacov tehotenstva neodporúča Ibalgin, celkovo - ibuprofén užívať tehotným ženám)
- a ani by som to neskusala a už vôbec nie v najrizikovejšom 1 trimestri. 🙂 Ibalgin je najväčší hnus aj keď niesi tehotná…
@martina123s a už vidím ig=dôveryhodný zdroj🙂
Ani to neotvaram- skôr by som autorke odporučila spýtať sa v lekárni pripadne svojho lekára
@malinoismum mozno keby to otvoris, zistis, ze to je link na odbornicku - gynekologicku 😉 a mozno si vyhladat aj ine zdroje. Ale suhlasim s tym, ze najlepsie sa spytat svojho lekara, cize odbornika a nie nas-laikov. ☺️
@martina123s no ja som sa mojej napr pytala🙂 takze to mi stačí🙂
@malinoismum to je inac zvlastny nazor ze ig=nedoveryhodny zdroj. Ja tam sledujem samych odbornikov ale naozaj odbornikov co sa tomu venuje a vytvara tie posty pre ludi, velakrat vo svojom volnom case a zadarmo. To skor MK a facebook velakrat ma “odbornikov”. Ako odveci viem, len ma to zaujalo.
@amelia89 áno MK je hotová studnica odborníkov- či na očkovanie, výchovu, atd. 🙂 😅☝🏼 (K FB sa vyjadrit neviem, nemám ho🙂)
- a uznávam že moje vyjadrenie ohl. “IG=dôveryhodný zdroj “bolo v tomto zmysle prchké, ako aj @martina123s napísala, slo o MUDr. Ja však radšej verím tej svojej a držím sa aj pribal.letákov 😊😉❤️🌷
@malinoismum 🥰🙏🏻 ano mas pravdu to je najlepsie haha. Pekny piatok! 😊
@amelia89 😊🌷 Ďakujem(e) 🤰🏻 ❤️😊🌷
Aj vám žienky a krásny, oddychový víkend ! 😉❤️❤️
@pajka1851 mne celkom pomáhal studený obklad
Mě velmi pomohla tygří mast, doporučili mi jí v lékárně. Když jsem měla strašnou rýmu, tak jsem si i 2x namazala pod nos (funguje lépe než nosní kapky, ale kvůli obsahu methyl-salicylátu s tímto v těhotenství opatrně), na bolesti hlavy se normálně používat může 🙂.
@martina123s moja sestra je farmaceutka a podla nej sa ibalgin sa môže len v 2.trimestri...nie v 1.!...lebo riedi krv a môže spôsobiť krvacanie, preto ani nie v 3.trimestri. Paralen môžeš stále. Ale úprimne, som v 2.trimestri, ale dávam si len paralen... Radšej.
@pajka1851 vietnamská masť na spánky a mne pomáhala aj Cola... Aj keď je to cukor a chémia, no ináč to nepijem vôbec, tak som si povedala, že asi lepšie než lieky... A pomáhalo aj proti vracaniu.
mne ten vietnamsky balzam na spanky nepomohol bolo to este horsie.Bola som v 1 trimestri a mala som pocit ze mi mozog vystreli z hlavy.V zivote ma tak hlava nebolela az do placu mi bolo a to znesiem dost.Dala som si paralen aj to len polku 500ky a super sa mi ulavilo a konecne som zaspala ☺
Mne zakazal gynekolog ibalgin vseobecne.. to by som do seba urcite nedala. Inac , mozes aj Nospu od silnej bolesti, ja som uzivala cele tehotenstva kvoli bolestiam a rozbiehajucim sa kontrakciam...2-3x denne. Aj v nemocnici na rizikovom tak davali. Pomahalo! Brala som dakedy aj kazde 3 hodiny...aby som neporodila skor 🙄 Chvala Bohu som donosila vsetky a v zdravi ♥️
Skuste aj dodat si zelezo. Mne ked ma otrasne bolela hlava zabral do 1/2h vyzivovy doplnok pre zeny, ktory sa asi dnes uz nepredava a volalo sa to 3x7 CU,FE,ZN. Takze med, zelezo, zinok. Len pozor, z viacerych zdrojov viem, ze nie hociake zelezo, pretoze sposobuje zapchu. Mozno zvysit prisun zeleza v strave.
Tieto spomínané určite nie, keď tak Paralen. Mne pomáha veľa vody a magnézium či už šumivé alebo tabletkove. Ale novalgin to určite nie. 🙂