Syncek ma mesiac a na zelezo ma len kvapocky a ja mam len tabletky a neviam si dat rady doktorka povedala ze ked sa to neupravi hrozi nam obom nemocnica.
vyhladaj si liecba anemie 😉
treba pridat do jedalnicka potraviny s vyssim obsahom zeleza a treba to dlhodobo .... mne najviac pomohli cucoriedky, cvikla a spenat 😉
anemia je potvora, mam vlstne skusenosti a stale som sledovana pretoze mi zelezo lieta hore dolu ako sa mu chce........ale treba si upravit jedalnicek, cvikla by mala byt stale, je to obrovsky zdroj zeleza, spenat, ak mas rada aj kokosova mucka je dobra, tak mozes aj nieco sladke 😉 a robis to pre zelezo, tiez masko prevazne cervene je dobre na zelezo a daju sa aj na volno kupit lieky - zelezo, na zaciatok je aj to velmi dobre, aby si rychlo nabrala nejake zelezo a potom dlhodobo strava bohata na zelezo, ale je to beh na dlhe trate.........mam uz viacrocne skusenosti........
Jedným z najznámejších a v liečbe chudokrvnosti najvyužívanejších prostriedkov je červená repa známa tiež ako cvikla.
Používa sa šťava z červenej repy, ale rovnako účinná je samozrejme aj surová či varená cvikla.
Ak trpíte anémiou, pomôcť vám tiež môže pór, cibuľa, paradajky, tmavozelená listová zelenina či hrášok. Do polievok, na chlieb i do šalátov si pridávajte na železo bohatú petržlenovú vňať a pažítku.
Nezabúdajte tiež konzumovať strukoviny ako fazuľa či šošovica- okrem vysokej výživovej hodnoty vám zaistia aj dostatok železa. Aj v ovocí nájdeme druhy, ktoré sú dobrým zdrojom železa. Patria sem najmä marhule, čierne ríbezle, ale tiež napríklad jahody, maliny, slivky a čerešne. Čučoriedky sú tiež dobre známe pre svoj vysoký obsah železa.
...červené mäso – napr. hovädzie, pečienky, ryby
• zelené druhy zeleniny, najmä šalát, brokolica, kel, pór, špenát
• sušené marhule, broskyne, hrozienka
• celozrnné pečivo
• strukoviny – červená fazuľa, šošovica, hrach
• niektoré druhy zeleniny - petržlen, kaleráb
• vajcia
• mak
Mozno by si si mohla kupit vitaminy pre tehotne, tam je zeleza dostatok 🙂
ja mam s tym dlhorocne problemy, k syncekovi ti poradit neviem, to musi doktor alebo pediater, ale ty ber hlavne tie tabletky, kupuj si ribezlove dzusy, papaj cervene masko, cervenu zeleninu, na nete najdes kopu jedla ktore obsahuje zelezo, mozno sa kopu vitaminov dostane aj cez mliecko k syncekovi 🙂