Čo pomôže na zaparený zadoček?

nikuska845
29. okt 2020

Ahojte. Idem sa poradiť. Volala som s Dr a ta mi pre syna poradila gencianovu Violet, repikový čaj a pythiol a to tak, že violet dat na tyčinku a natrieť kde ma červené fľaky, potom dat na gazu repkový čaj a dat na 30min až hodinku a natierať 2x denne pythiol tenkú vrstvu na umytý zadoček. Chcem sa spýtať v akom poradí to teda mam robiť a co počas dňa mu natierať?
Ďakujem.

malinoismum
29. okt 2020

@nikuska845 Ja som skúšala sudocrem ale pomohla len RYBILKA

zuzana_ilkova
29. okt 2020

@nikuska845 ahoj neviem ti v tomto poradit ale ja som robila len to ze takazdym ked som prebalovala maleho umyla som mu zadok s vodou a jeho sprchovym, dosucha utrela, namastila sudokrem a maly mal za 2dni cisty zadocek...

stanulienkat
29. okt 2020

Rybilka

mimulik
29. okt 2020

Imazol ak to ma velmi..a potom rybacia mast..my sme mali s tymto velky problem lebo maly mesiace hnackoval a toto jedine pomohlo..

martina8888
29. okt 2020

@nikuska845 Ahoj. Ja som dcerku vzdy kupala v repiku, zadok pri kazdom prebalovani oplachovala teplou vodou. Natierala som iba nechtikovym kremom , ten som mala z Justu, lebo sa krasne vstrebe. Sudokrem a Bepanthen vytvarali na pokozke ten ochranny film a prave to bolo pricinou takychto zapalov.

nikuska845
autor
29. okt 2020

@mimulik rybaciu masť som používala a nepomohlo.. Ani imazol ani bepanthen a sudokrem som na toto ešte neskúšala.. Ale on ani hnačky nemá to len keď ma stolicu všeobecne
@martina8888 repikový čaj som kúpila ten pôjdem urobiť o chvíľu.. A ako často mu to môžem dávať? Počas celého dňa 2x? 3x?

buubuu
29. okt 2020

Mne detská predpísala masť s peruánskym balzamom, miešajú ju v lekárni. Môžem len odporučiť. Spýtaj sa jej na to, lebo je to na predpis.

nikuska845
autor
29. okt 2020

@buubuu okí ak nepomôže to co ma teraz tak sa jej spýtam ďakujem.

lea43
29. okt 2020

@nikuska845 za mna na 110% imazol...ani sudocrem ani bepanthen nepomohlo ako imazol..a za 2-3dni ritka dokonala

stanulienkat
29. okt 2020

@lea43 imazol je antimykotikum a ma to predpisovat lekar,nie mk. Lebo si narobis viac skody ako uzitku.

lea43
29. okt 2020

@stanulienkat ano na predpis je ,ale ked uz nevie ze co by pomohlo tak urcite toto,preliecit ritku a potom pouzivat napr.rybaciu mast ;)

maytee
29. okt 2020

@nikuska845 ahoj nedávno sme mali tento problém skúšali sme všemožne ... Umývať čistou vodou pri každom prebalovani imazol(voľne predajný ) 2x denne ráno a večer genciankou som ponatierala len 1x denne všetko čo sa dalo keď zaschlo dala som ten imazol a spinkavať na obed sme nechávali s holou rituľkou podložku pod dieťatko a rozbalene... ak by bolo slniečko treba nasmerovať kočík tak aby svietilo na telíčko ono to tak prisuši dokonca sme museli takmer mesiac pouzivat látkové plienky len na noc jednorazovú. Takto nám to doporučila MUDr. a naozaj to pomohlo lebo naša to mala strasneee

vivien1010
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikuska845
autor
29. okt 2020

@lea43 nie je už len na predpis ja som ho vybrala minule aj bez predpisu dajak 3e stojí 🙂 nehľadám sa len vravím.. Ten sme už skúšali a nepomohlo mu to možno len na chvíľku..

nikuska845
autor
29. okt 2020

@maytee však toto že už je také obdobie že slnka pomaly nikde.. Ale ten poobedny spánok bez plienky by som možno aj skúsila podložky mam čiže v pohode len musím viacej pri kúriť bo taka zima je už že až ja sa zakrýva co furt odkryta som 😂 len čo ze keď mu dám tu vodičku fialovú mam rovno dat len plienku a ne natierať s ničím? Ze až potom keď ho pôjdem znova prebalit? Akurát mu idem robiť zábal s repikom to tiež len ten obklad dat a nič viac? Ze potom natrieť?

gloria31
29. okt 2020

Depanten nič lepšie som nemala. Mali sme sudocrem ale nebolo to ono.

paciko9
29. okt 2020

Nám pomohol Aviril krém a umyvanie pri každom prebalovaní cistou vodou. Rybacia masť ani sudokrem nepomohli.

jaja1991
29. okt 2020

@nikuska845 za mňa modrá indulona...vyskúšali sme tiež všetko možné, ale toto pomohlo stále

betka233
29. okt 2020

My uz od narodenia pouzivame zlty Aviril a je uzasny... ked ma maly niekedy vecer zapareny zadocek, po kupani tam "natrepem" Avirilu a rano krasna dupka 😊

kikuska1010
29. okt 2020

Imazol u nas vzdyyyy

ivka21
29. okt 2020

Ja teraz dávam bepanthen alebo nivea masticku ale keď bol menší a mal horsie zapareniny tak imazol vždy mu pomohol do 3 dní. A dobre je po veľkej potrebe bábätko umyť pod vodou, to najviac pomáha.

mily7
29. okt 2020

@nikuska845 olej. Teraz už ani nepamätám vaky sa daval. Ale dávali sme aj kuchynský ak nebol ten detský a neskôr kokosový som dávala. Áno olej na zapareniny riadne čo nešli ničím vyliečiť. Deti už veľké, nepamätám názov toho prvého detskeho oleja, ale nateraz používame kokosový..skus

mily7
29. okt 2020

@nikuska845 olivový olej sa používal pri deťoch. Naozaj viem, že znie to čudne ale vtedy som to čítala od nejakej koznej lekárky a zabralo to. A používam aj v lete napr. Kokosový a super .

maytee
30. okt 2020

@nikuska845 ja som natrela genciankou nechala som rozbalene bábo asi 5-10min.ona rýchlo zaschne a následne som natrela imazolom...potom každé ďalšie prebalenie už len umyť čistou vodou nepoužívať vlhčené a zasa večer imazol. A genciankou až na druhý deň. Ten repík to tiež pekne vydezinfikuje a prisuši... Zvládnite to čím skôr 🤗

lea43
31. okt 2020

@nikuska845 vazne? A odkedy? To je super.ale jasne chapem,kazdemu zab3ra nieco ine..napr starsia dcera mala ricku paradnu pansku 😂 len na pampers,a synovi davam vsetko zaradom a v pohode..raz za cas sa prejaví a hned siahnem po imazole..inak dik za typ,urcite sa opytam v lelarni ;)

nikuska845
autor
31. okt 2020

@lea43 co od kedy? 😂 Ta ja to tak robím že skôr ráno keď sa v kaka umyjem ho dám mu tu hencianku počkám kým zaschne a ten pythiol mu dám na to.. A ten repikovu gazu dávam počas dňa 2-3x podľa toho koľko mením plienku do večera.. A musím povedať že fakt to pomáha už to pomaly nemá nič 😁

nikuska845
autor
31. okt 2020

@lea43 keď myslíš imazol tak neviem ale už pred pol rokom som bola vyoitat imazol a bol na voľno 😂