Čo pomôže na výsyp na stehnách ročnej dcérky?

lucka1303
4. apr 2013

☹ ahojte maminky surne potrebujem poradit.moja rocna dcerka sa mi z nicoho nic strasne osipala v oblasti cikulky a stehienok.su to take dost cervene vysusene vyrazky.horsie ako zaparenina.neviem z coho to ma.pouzivama plienky len pampers.po kazdom prebalovani ju poutieram a natieram sudokremom.uz som stoho uplne zufala.nasadili sme klasicke bavlnene plienky a natierame roznymi liecivymi kremami ako je kalciova mast,ondrejova mast,rozne kremy na opruzeniny od nivei....a nic.stale to ma rovnake.opruzenina to rozhodne nieje lebo hned ako vidim ze malinka tlaci tak ju beriem a hned prebalujem. 😲 prosim poradte kdo mal nieco podobne a co pomaha ale ci mam ist ku koznej lekarke.vdaka. ☹

aduskatt
4. apr 2013

no jasne, ze mas ist lekarke🙂 co mi tu na koni? nevidime, nemame vystudovanu medicinu( teda vacsina asi nie).. vela stastia

maznacik007
4. apr 2013

vynechat granulovane caje ak pouzivas rovnako citron, moze mat prekysleny moc ...

ja by som skusila ju posadit do lavorika s vodou a sodou bikarbonou ... a ak natierat tak cannesten alebo imazol proste antimykoticky krem ...

wewe22
4. apr 2013

ked nic nezabera chod k Dr.

ivuska027
4. apr 2013

jednoznacne chod k lekarke 😕 😉

katarina822
4. apr 2013

zajdi k detskej lekarke ☹ skus po kazdom prebaleni sprchnut alebo s cistou vodou umyt a hned nebalit trochu na vzduchu ale ja by som sla k lekarke ked nezaberaju masticky naco cakat.....moze to mat aj ako alergiu z jedla z prasku na oblecenie.......

matula211
4. apr 2013

Ak sa dá, vysaď vlhké obrúsky, len čistou vodou...a krém na zapareniny (ja mám dobré skúsenosti s babylove z dm). My sme už mali hocičo v oblasti ritky alebo fifinka (mám chlapca) a vždy to pomohlo...pár dní som počkala, či pomôže, inak by som išla každopádne k lekárke. Ale nám vždy pomohlo nepoužívať obrúsky, len čistú vodu, dobre vysušiť a občas aj pobehať bez plienky (i keď mi hocičo ocikal🙂

pingu1
4. apr 2013

moze to byt bakterialneho povodu

moon321
4. apr 2013

MMôj synator sa strasidelne vyhadzal jak som mu dávala plienky pampers premium.prestala som ich pouyivat,a dala som tie z lidla,a odvtedy úplne súper.ale strasne vypada reakcia na plienku.

rora
4. apr 2013

mozno to boli zapareniny a teraz je z toho nejake plesnove ochorenie kože pripadne alergia, jedine lekar ti pomoze,cim skor 😉

kris557
4. apr 2013

lekárka a kúpele v repíku alebo imazol-krémpasta nám to pomohlo 🙂

sendy182
4. apr 2013

určite k doki.... 😉 ......možno dá hypermangán......nedávaj toľko mastičiek dokopy... 🙂 ...niekomu zaberá sudocrém.....inej imazol a niekomu postačí stará dobrá klasika rybacia masť... 🙂 🙂 🙂 ......nechaj troška aj bez plienok....nech sa to vetrá..........a meň čo najčastejšie plienky......,možno i reakcia na vlhčené utierky + plienky .............

denisenko
4. apr 2013

moj malý sa vyhádzal minulý týžden..ale katastrofa, až také popáleniny akoby to boli...a to všetko preto, lebo dostal od lekárky Maltofer a toto bola reakcia naň....nebrali ste aj vy niečo???

ankaevka
4. apr 2013

môže mať aj pleseň alebo či nemá nejakú alergickú reakciu na nejakú potravinu...skús natrieť canesten....ak nepomôže, k lekárovi 😉

rolak
4. apr 2013

skus umyvat repikovym cajom. nestriedat kopec kremov, nechat radsej vetrat. nam repik vzdy pomohol. pouzivala som mast bepanten.

alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
billam
4. apr 2013

Sudocrem...imazol...zmeniť typ plienok /väčšina deti má alergiu na pampers/...žiadne navlhcene obrusky, čistá voda....lekárka.

nefertiti7
4. apr 2013

my sme kedysi dávno mali problem, mal to z plienok, hned od narodenia, a nám zasa nesedeli pampers, tak sme používali huggies a potom sme dostali raz krém imazol a ten je super, po 2 dňoch som videla zlepšenie

stanislavao
4. apr 2013

sa cudujem, ze miesto toho, aby ste isli k doktorke, tak tu vypisujete na mk a cakate na kadejake stupidne rasdy, ktore mozu viac uskodit, ako pomoct.

melpomene
4. apr 2013

pred tým, než by si čokoľvek ďalšie mala namazať na ten zadok, počnúc canestenom a končiac imazolom zájdi k doktorke...a potom už len umývanie čistou vodou a behanie s holou rituľou čo najviac a bude dobre... 😉

svetlusska
4. apr 2013

urcite by som sla k lekarke ked ste uz tolko masticiek vyskusali a nic...

zuzanadobiasova
4. apr 2013

ked to všetko tu čítam, musíš byť už vylakaná, čo všetko to môže byť. Moja rada je, nechať často vetrať, umývať len čistou vodou a natrieť imazolom-krém pasta alebo fialová vodička, tá robí zázraky na zapareniny.Treba vyskúšať lebo každé dieťatko má iný typ pokožky.

natadamik
4. apr 2013

My sme mali zrejme rovnaky problem ako vy, ked mala moja mala rok a pol. Tiez som kupovala len drahe pampersky.... urcite chod k lekarke, ta ti zrejme urobi z toho vysypania ster a aspon budete vediet, s cim bojujete. My sme takto tiez naslepo skusali kadeco, ale musim povedat, ze najlepsie bolo nedavat NIC A TYM MYSLIM ANI PLIENKU..... kozna mi povedala: Mamicka, kupte si 20 nohaviciek a vetrat, vetrat, vetrat. Mala mi behala po byte len v pyzamkovych nohaviciach nakoniec, lebo ani gumicky na gatkach jej nerobili dobre..... a po par dnoch nam prisli vysledky zo steru.....mali sme tam zanesenu nejaku bakteriu, ktora sa pekne v plienke rozsirila az po kolienka!!!!! No hroza, ale potom nam uz dala ten spravny krem a spolu s vetranim to postupne mizlo......ale bojovali sme asi 2-3 tyzdne. Moja rada: lekarka to musi vysetrit! Aziadna plienka, ziadne kremiky len tak ze skusim..... zelam skore uzdravenie..... nam tento problem pomohol pri odplienkovani🙂 mala sa uz nevratila k plienkam🙂 pa

maartinkaa
4. apr 2013

alergia na jedlo to urcite nie je, kedze to ma v oblasti plienky 😉 treba pouzit neparfemovane plienky, umyvat zasadne len cistou vodou a dobre natriet modrou indulonou,,,,

kaja444
4. apr 2013

imazol , vyumývať a častejšie meniť plienku 🙂 a ked nezabere tak navštív doktorku

lejlla
4. apr 2013

Skus kupele v repiku.pri starsom syncekovi mi to velmi pomohlo.a potom som mu to natierala bepanthenom alebo modrou indulonou.
aj hypermangan vysusuje.