Viete mi prosím niekto poradiť čo je dobré na takéto štípance od mušky, malého dnes zas postipala keď sme boli vonku, a to mal aj šiltovku a zas skoro na to isté miesto. Keby som mu ju predvčerom nezabila rovno na hlave tak ani by som nevedela z čoho to má. Bola to malá asi 4mm čierna muška a keď som ju chytila a stlačila ostalo mi medzi prstami kopu krvi. Normálne má od nej krvavú dierku po vpichu a staršie štípance jeden 4 dňový a jeden dvojdňový sú zapálené a nejak sa nehoja. Už som dala aj framykoin no nejak sa to nelepší. Nechápem že stále na to čelo mu idú. Ďakujem za rady
Tea tree aj preventívne
veľmi dobrú skúsenosť na štípance od komárov či mušiek mám s tmto tea tree olejčekom https://eshop.nobilis-tilia.sk/produkt/etericky...
jj, tea tree máme aj my doma v lekárničke
repelenty nepomahaju proti nim? tie stipajuce muchy su riadne svinuchy...
mne ani repelent nepomáha...asi mám sladkú krv , idú na mňa vždy 😀
@simca06022011 nepomáhajú,a stále ho stipu okolo čiapky, nechápem, pomohla nám nakoniec Konopná masť, od jednej pani dr ktorá ich sama vyrába.
Ďakujem všetkým za rady
skúste éterické olejčeky, napr tea tree alebo levandulu, tie pokožku krásne upokoja
@bona69 su musky ktoré laka prave vona potu a okolo lemu ciapky moze byt spoteny a to ich laka. inak ja mam alergiu aj na stipance od hmyzu a nepomoze nic, ani fenistil ani lieky na alergiu, mam obrovský opuch vzdy po vpichu a hoji sa to aj mesiac. takze kazdy reaguje na stipanec inak. niekomu hned prejde a niekomu nie. stipance od musky mam viditelne dodnes a to je uz 6 rokov co ma stipli. ostali mi na jednej nohe uz len cerveny fliacik a na druhej nohe cervena akoby gulicka. a odpuchalo to dlho 🤦♀️
Pridávam ešte raz fotku aby sa to dalo priblížiť, to napravo je čerstvý štípanec, pred chvíľou stipnuty,až mu krv ostala na čiapke