Moj maly mal asi tyzden nadchu,davali sme Quixx do nosa a isli mu huste zelene sopliky.Kedze mu to stieklo do krku mal aj kasel.Na kasel davame Mucosolvan.Zasli sme k pani Dr nech nam poradi,poradila do nosa Euphorbium.Po troch dnoch sa soplik zastavil,nostek je upchaty a maleho zacala boliet hlava zo zastavenych soplikoch.Co pomoze na spustenie hlienov z nosa?
@denisamko34 urcite sirup SINUPRET 😉
je horky, ale zabera
@denisamko34 mame nieco podobne... do nosa morska sol na rozpustanie sirup triffed na rozpustanie hlienov... pokial su sopliky huste a nie priamo v nose tak to neodsajes... davaj pozor na zapal usi, vznika aj so soplikov.. potom treba kvapky do usi... morska sol sople nezastavi, treba aj kvapky napr nasivin,,, tie co mas nepoznam... skus ich na den dva vynechat mozno sa to spusti...
Dakujem za rady a vyskusam asi vsetko potrebujeme to dostat von lebo maleho stale boli hlava a potom boli aj mna z neho.Zacneme asi naparovanim a nahrievanim a uvidime co pomoze.
sirup SINUPRET, alebo sirup NASIVIN - ten je od 3 rokov.
@denisamko34 ono ked po tom naparovani tak skuste to odsat (lebo deticky a fukanie von z nosa to je tazka kombinacia), lebo vsetok ten ekrazit sa drzi na dutinach-z toho boli hlava a ked to tam zostava tak si to mozu odniest uska-tu to uz spominali, alebo dokonca moze mat aj zapalene ocka. Ale my to to mame odskusane,ze naparovanie pripadne teply kupel a ked su silne hlieny tak nasivin kvapky (spray je slaby), no a kasel nam tiez pomaha liecit Mukosolvan.Este som chcela,ze dobry je aj Cebion kvapky to su ciste len vitamin C.
@kvietocek7 on uz ani nic v nosteku nema vsetko to ostalo niekde medzi nosom a krkom.Este kasle tak hlienovo ale stale sa mu to vracia lebo to nikam nechce ist von.Ma uz 4roky tak smrkat sa snazi ale nic nejde.
Mne dok. odporučila do nosa slanú vodu, napr. PHYSIOMER, Vincentka, potom sa spustia soplíky, potom odsať a na upchatý noc napr. na noc Nasivin. Alebo Sinupret na jedenie.
@denisamko34 Skus aj Solmucol sacky, 100mg alebo 200 mg. Je to taky prasok co sa rozpusti vo vode, stiepi hlieny, aby sa dali vysmrkat.
@denisamko34 no ja mam tiez 4rocneho synatora, ale hamba - nehamba ja ked nemam na vyber tiez vsetko vysavam, a poviem ti, ze tou co je odsavacka na vysavac pekne vsetko vytiahne. Ale ked to ma ako pises tak to naparovanie je asi naj, a ako pise @kris557 tak vincentka je tiez vyborna na odparovanie. Ked sme mali dost obtiazne hlieny ze nebolo rady tak som ztiedila vodu zo solou dala do striekacky a sup do nosa -sice velmi neprijemne, ale zabralo 😉
@denisamko34 Mucosolvan už nedávaš? Ak áno, tak dobrať a až potom Sinupret. Je to to isté, len Sinupret je bylinkový. To isté ako Mucosolvan, ale lacnejšie, je Ambrene, je to generikum. Do nošteka ti dobre radia, prípadne ešte sa dá sprej z DM, ten so silicami. A veľa teplého čaju, ja si dávam bud pulmoran, alebo kvety bazy čiernej, mne to spúšťa hlieny, ale do krku. Len či to môže piť aj dieťa. No a nahrievať, aby soplíky skvapalneli. Zvýš dávky vit C a D.
@bosoriak Solmucol je na prieduškové hlieny, pokiaľ mu to nesteká do hrdla, je zbytočný.
Píšem podľa seba, som astmatik a nádcha ma trápi aj z klímy.
@lili_mia Mucosolvan este berieme a celkom pomaha uz tolko nekasle ale este to neni ono.Asi prejdem na ten Sinupret ako tu vsetci radia a hadam to uz bude Ok.Musime sa rychlo zbavit tych hlienov a upchateho nosteka aby nam to niekam nahodou nesadlo a mohli sme ist na kontrolu na ORL.Ten Sinupret je sirup ci kvapky?
@denisamko34 Je to sirup a ja mam s nim taku skusenost, ze ked sa da neskoro, liecba je pomalsia. Nech doberie Mucosolvan a potom uvidis. Ja by som isla cestou nahrievania.
@denisamko34 ja davam nasivin detsky..je super,hned uvolni hlien..ale je az od 1.roka..
@kikina84 a to su kvapky do nosa ci sirup?Lebo uz sa v tom nevyznam.
@lili_mia No ved ano nebudem zas davat vsetko nakopu.Teraz som zacala nahrievat a pockam co to spravi.Kolko by sa mal uzivat Mucosolvan?
@denisamko34 to su kvapky do nosa.. tri krat denne sa mozu davat pocas silnej nadchy..treba kvapnut a chvilenku polezat alebo zaklonit hlavku,nech sa dobre vstrebaju a do minutky sa uvolnuje nos..a potom hned odsajem vsetko odsavackou..Ja pouzivam tiez nasivin ked mam nadchu,ale pre dospelych..nedam naneho dopustit..Ked nahodou aj sopliky vlezu na priedusky,tak kupujem sirup na vykasliavanie,nejaky detsky a davam dcerke pit 3x denne prieduskovy caj detsky s medom..ten sa musi taky teply vypit ,jedna šálka,aj cez slamku,ked nevie pit z pohara,alebo do flasky,to je jedno,len ucel je aby bol teply a vypil sa hned..to je tiez super vec ,da sa kupit v lekarnach 🙂
Mi pouzivame na upchaty nos a hlieny septanazal junior a je super rychlo zabera.
my pouzivame na upchaty nos aloe vera spray alebo obycajnu bravcovu mast....viac info v rp
@tancik ahoj mozes mi poradit s tym aloe vera a bravc.mastou na spustenie hlienov u deti?dakujemm
@denisamko34 teply kupel kde je veela pary, naparovanie alebo nechat odparovat pocas spanku slanu vodu pri postielke a potom urcite pri malych detoch odsavanie hlienov -my pouzivame tu vysavacovu.Inac sa to uklada a z toho su zapaly priedusiek.