Čo pomôže na preležaninu jednej strany hlavičky?

12lucka1990
20. jan 2015

Ako sa to dá napraviť prelezanina jednej strany hlavičky poraďte mi

ellca123
20. jan 2015

pomaha polohovanie zo strany na starnu
u synovca to neriesili a ma "sisatu"hlavku-je to vidno

inull5
20. jan 2015

Podľa toho ako je dieťa staré ale podľa mňa sa výrazne prelezana hlavička napraviť neda

pivonecka
20. jan 2015

Na odporúčanie neurologa sa da vyrobit specialna prilba, kt sa nosí 23h denne. I keď nechapem, ako mamicky toto môžu urobiť vlastným detom. Polohovat, polohovat, polohovat

reeva
21. jan 2015

z vlastnej skúsenosti viem, že pri druhej dcérke akokoľvek som sa snažila ju polohovať, nešlo to. To by som ju musela celý čas strážiť aj v noci, naprávať jej hlavičku. Po chvíli si ju stále otočila na tú svoju stranu. Iba som ju budila. Nám ozaj nič nepomáhalo. Hlavku mala stašne zležanu. Už sme začali riešiť aj tu prilbu, no nakoniec ´prišli iné problémy a prilbu sme nedoriešili. Navyše bolo treba snímok RTG hlavičky. To sa mi zdalo byť dosť škodlivé pre malé bábatko. Nakoniec sa nám hlavička sama (podotýkam bez polohovania) upratila. Vidieť že je trochu na jednej strane trochu plochejšia, ale nie je to nič hrozné. A ked budú vlásky, tude to OK. Stále ked ideme ku doktorke, sama sa čuduje ako krásne sa hlávnka napravila. Takže tak....

simca06022011
21. jan 2015

moja mala mala jednu stranu zlezanu a pekne polohovanim sa to vyrovnalo. Riesili sme to ale od malicka, podoprela som ju vankusom na dojcenie, dekou, velmi casto zavinovackou na suchy zips, s tym ked som trochu pohla a nahla ju tak sa ani nezobudila. Ale veru v noci som ju nechodila mordovat 🙂))) Cez den som ju trenovala aj tak na brusku a kade jako... alebo bola v kociku vonku "rovno". Aj teraz sa snazime aby nesedela vykrivena vytocena a spala rovno.. su to podla mna velmi nebezpecne zvyky (ale to uz je ina tema)...
Polohujte, hrajte sa na brusku a tak... aby co najmenej lezala iba na tej strane hlavicky.

obab1
10. júl 2022

@simca06022011 dobrý deň, riešim momentálne tento problém a tiež polohujem a dávam často na bruško, no chcem sa spýtať ci striedať pravidelne strany ako keď bol v zavinovačke raz na jednu potom na druhu aj napriek tej zlezanej strane alebo určitú dobu dávať častejšie na tu stranu co nieje zlezana? Obrátila som ho v postieľke aj hračkami ho motivujem nech je viac na tej strane co nieje zlezana, ale ako často meniť tie strany, bojím sa ze keď ho bude dávať na tu nezlezanu stranu zas častejšie tak sa to ešte zhorší. Ďakujem za odpoveď

lienka.7
10. júl 2022

@12lucka1990 podla toho ako to ma prelezane, podla stupňa deformity.
@pivonecka recept ti da aj fyzio, absolútne netreba neurológa. A ja zase nechapem matky, ktoré toto neriesia. Najma u dievcatiek. Hlavne ze tu nastajlovane fotky satockach a pod. dávajú, ale ze maju zdeformovane hlavy, to ich nezaujíma.
@reeva k come ste potrebovali RTG snímok??? Tam sa robi scan hlavky uplne inak 🤦‍♀️ mala Vam sedi na kolenách a tak jej to technik zoskenuje s takým laserom paneboze. Pozrite si internet aspon kým tu strašite

simca06022011
10. júl 2022

@obab1 nedavala som ju na tu zlezanu stranu vobec