Mám 8mesačného syna, kotrý má vraj zápal pľúc. Teploty nemá, len je strašne zahlienený, "pradie", aale aj vykašliava. Čo by ste mi poradili? Trifed sme brali, nepomohol, Mucosolvan a Ambrobene prehánajú.. Mám kvapky sinupret, ale zas... neviem, je to prírodný liek, pomohol vám? Čo ešte skúsiť? dakujem
Sinupret je dobry, udrziava hlien v tekutom stave, my sme ho mali, takze ja ho odporucam davat podla navodu a odsavat, odsavat, aby hlien nestekal. Na kasel Stodal homeopatikum a neviem ako ste so stravou, ak ste kojeny, je to skvele, ak nie, tak by som na obdobie kym sa odhlieni namiesto UM davala mlieko ryzove alebo ovsenne (dostat v DM) a urcite vynechala vsetky mliecne vyrobky. Ak sa jedna o zapal pluc, mozno bude treba aj ATB, to uz posudi lekar.
@desszi atb máme,naštstie dojčím
syn mal bronchitidu, strasne kaslal a tiez mu chrapcalo v hrudnicku.. pediatricka nam nedala atb, par dni pockala, ako sa to vyvinie a dala nam mucosolvan a ventolin - to je tiez sirup a je to na priedusky, skuste este ten pripadne .. drzim palce, nech to cim skor prejde 🙂
sinupret je fajn, ale ozaj skôr na dutiny a spol. Pri kašli som mala super skúsenosť so sirupom Bronchicum, je to aj pre deti a celkom chutné. No a nedám dopustiť na tvarohové zábaly- tvaroh nahriať, ja som do neho zvykla primiešať dve tri kvapky tymiánovej silice /alebo majoránkovej- odhlieňuje/ a dať o kapsy vytvorenej z plenky tak, aby sa dal priložiť dieťatku na hrudník aj chrbátik. Potom ešte prekryť uterákom a previezať tak, aby držalo- nesmie sťahovať a nechať min. 2 hodiny. Dcéra sa mi krásne odhlienila a nebrali sme ATB. Ďalšia fajn vec je cibuľový čaj- celú cibuľu aj so šupkou umyť, skaramelizovať trochu cukru, zaliať vodou, pridať umytú celú cibuľu- dá sa prekrojiť na polovice a variť 20 min. Pred koncom som do toho pridala ešte rochu majoránky a nechala lúhovať ďalších 10 min. Piť po dúškoch teplé. Držím palce, nech vám to rýchlo prejde.
@luciferkax my sme boli nedavno so zapalom pluc v nemocnici, dcera mala 8 mesiacov. Urobili jej rongen a takto zistili, ze ma zapal pluc a mala aj vysoke teploty okolo 39. V nemocnici nam uz davali antibiotika a na kasel len stoptussin, a potom sme inhalovali. Ked nas prepustili domov, tak sme dostali Spiropent. Choroba sa nam po tyzdni vratila-mame doma skolkara, tak ked je chory on naberie sa aj mala, a lekar nam predpisal Trifed a opat Spiropent, berieme zatial len tri dni, a zajtra uvidime ci to zabralo alebo nie-podla dychania, lebo teraz uz nema ani horucku ani zapal.
@emapol a to ti dali stoptusiin? ja myslím, že nám by stoptusin a ni spiropent nepomohlo, pretože su na suchý ikašel a kašel tlmia, ak sa nemýlim.. a môj je taký zahlienený, že ekby neodkašliaval, tak sa zadusí... joooooooooj aj s tými chorôbkami :( nech už prejdú..... a j u nnás si drobci "podávajú" choroby medzi sebou, je to na nervy, jeden vyzdravie, druhý ochorie
@nani7278 cibuollový čaj varím staršiemu, ale ten mladčí je dojčený, a on čaju vypije tak 30 ml, ináč len cicku 🙂 ôa tvarohový zábal som síce neskúšala (ten radšej jem) 😉 😉 ale dávame z husacej masti, no mladší s tým zas ani nezaspí, len ťahá dole a vreiska.... starší pohoda 🙂 ten mladší je také "divné" dieťa 🙂
@luciferkax stoptussin nam dali este v nemocnici, ked este nevykasiavala, spiropent az ked sme prisli domov na odkasiavanie, ale zahlienoval ju, tak nam este nechali inhalator ale vratili sme ho, ked uz dobre dychala a opat nasadili spiropent a uz bolo dobre. Spiropent sme dostali aj teraz a nezavisle od troch detskych lekarov nam bolo povedane, ze je vhodny na vykasiavanie a moze sa pouzivat aj dlhodobo. Dnes sme boli na kontrole a uz mame dobre dychanie, takze nam pomohol, hoci este celkom nie je zdrava a vykasliava. Prajeme aj vam vela zdravicka, aby sa to uz upravilo. Vcera aj dnes sme dali dcere vypit aj cibulovy caj- na odporucanie mojej tety, tiez je detska lekarka a dokonca jej chutil.Dcera je tiez dojcena a caj som jej prvy krat dala pit az ked sme prisli z nemocnice a naucila sa pit aj z flase. My este naparujeme, ked spi- to mozno tiez pomohlo.
@emapol @luciferkax ahojte, ako robite cibulovy caj? nasa mala je tiez zahlienena ☹ vyskusala by som, ci by jej nepomohol.... dik
@zubrienka1 nakrajali sme nadrobno cibulu a zaliali horucou prevarenou vodou, nechali pol hodiny vyluhovat, potom sme scedili a dali malej vypit.
@zubrienka1 my zalievame menšiu cibuľu - celú, nelúpanú, odstránijm len tie škaredé šupy, resp. snažím sa vybrať peknú cibuľu 🙂 zalejem pol litrom vody a nechám pol hodiny vyluhovať 🙂
@emapol @luciferkax tak som to vcera vecer vyskusala, navarila cibuloveho caju a vsetok caj zostal. nehceli ho tie potvorky vypit 😖 ani sa im necudujem 😀 vam to deturence bez problemu vypiju?
@zubrienka1 hej, podľa mna to len smrdí, ale chutí normálne... oochuť medom
@zubrienka1 cibulovy caj dcera vypila, hoci neverim, ze jej to chutilo, ja by som ho nepila, este teraz mi z neho smrdi flasa a to som ju vyvarila....ale ona asi rada objavuje nove chute 🙂, starsim detom by som urcite do caju dala med alebo cukor
Na dýchacie cesty je výborný cesnak ale aj cvikla. Inak cibulový čaj je taký blivajz, že ešte teraz mám zimomriavky, keď si spomeniem ako mi ho v detstve robili. Ja som to zmenila a deťom robím cibulový sirup. Nadrobno nakrájanú cibulu zalejem medom a nechám odstáť aby pustila šťavu. Potom šťavu zlejem a dávam im trikrát denne jednu lyžicu a zapiť normálnym čajíkom. Takto to dokážem prehltnúť aj ja, čo mi je nevolno len si na ten klasický cibulový čaj spomeniem. Ten cesnak sa dá urobiť rovnako. A cvikla môže byť aj odšťavená.
@luciferkax ahoj, aj synček (6 mes) je tiež zahlienený, čo Vám pomohlo? Ďakujem veľmi pekne...
@ginepra ahoj, ani neviem, čo nám nakoneic pomohlo, pnemumoolog nám dal singulair, povedal, že do mesiaca pomôže, a on o mesiac prestal byť zahlienený.. ale celkovo, za každým nachladnutím ostane zahlienený aspon mesiac, enviem, čo mu je...
Malý bol tiež prednedávnom zahlienený a lekár nám odporučil Prospan - pomohol rýchlo a celkom dobre aj chutil . odporúčam 🙂
@luciferkax ja by som chcela poradiť našej ako začala jar leto tečú priesvitné hlieny ale iba do brucha nos čistý priedušky čisté . Po jedle mi vracia hrce hlienou . Dávala som jej sirupy ale nič. Na chvíľu 2 týždne sme mali pokoj. A zas. Večer píla mlieko a skoro sa nám zadusila začalo jej to ísť hore zvracala všetko hlienov s jedlom tak do ruky. A doktory stále nič.
No je solmucol, bronchipret je na vykasliavanie a sinupret je na dutiny ked je skor nadcha