ahojte...mate nejake overene-vyyskusane masticky, kremy, mlieka ktore trosku "zmensia" cerstve jazvy po kiahnach? dr. nam odporucala imunoglukan lotion-len neviem ci to ma aj osobne odskusane, alebo len reklama... dakujem za kazdy postrech 🙂
Nechtíková mastička. Niekomu sa to môže zdať smiešne, no podľa mňa je to to najlepšie na zmiernenie začervenania jazvyčiek po kiahňach🙂
@ellanna tak to jej postupne zmizne ... len to treba riadne chrániť pred slnkom, aj v zime vie byť slnko ostré, najmä na horách, tak kúpte dobrý krém na opalovanie, lebo by jej mohli zostať pigmentové flaky. Dcera mala tiež velké, jazvy nemá a nič špeciálne sme nepoužívali. Synovi ostala jazvička po tej prvej kiahni, čo je najväčšia, to mal hadam ako dvojeurovku a na jazvičku asi pol cm. A na brade si to rozškriabal...
Čo používate na kiahne? Nedávajte na to puder, pod tým to len mokvá, asi lepšie len vysušovať v roztoku hypermangánu.
Baby moja mala 2 roc to dostala a mala kiahne uplne vsade, velmi tazku formu a davala som len fenistil a Tanno Hermal lotio . Je to perfektny tekuty puder. Davala som rano a vecer. Aj do vlasov. Ani jedna jazva!
Ahojte, existuje prosim vas nejaky gel kt. naozaj pomaha? Syn a 3,5 roka a odpadla mu chrasta v strede cela, este sa mu urcite chrasta spravi, lebo to ma zapalene nezahojene, ale dierka mu ostane. Exisuje nieco co pomoze zahojit, ci vyhodne peniaze? Dakujem.
@katka1981 Ahoj prosim ta nasla si vtedy neaký pripravok co pomohol po tej chraste co odpadla z cela? Aktualne sme v stadiu ze vela chrast na tvari a dcerka si neviem ci omylom nezlupla z nosa akurat jednu z tých prvých :( a ma to este zacervenane.Vyzera to ze este sa to jemne zapalilo ale ma tam priehlbinku :( dakujem za kazdu radu
@marianaraj, silikonove gely. Alebo repik, z Doterry mam gelik na jazvy,
@katka1981 a spravilo sa to casom?ci je to stale tak viditelne?mna vsetci presviecaju ze casom to nebude tak vidiet ale ....pouzivam teraz dermatix
@marianaraj, ta na cele to je prva prvucicka kiahna, nie nezmizlo. Ale je to ovela lepsie ako bolo. Zajtra sa cez den pozriem synovi na to a napisem vam blizsie. Ono ked dieta rastie, tak ta koza sa natiahne a jazva by mala byt plytsia. Cize malo by to byt lepsie.
@katka1981 dakujem ano natiahne ale no dcere sa stalo ze aj na nose si odskriabla tak uz 3kozne povedali ze tam zostane preliacena jamka.
@marianaraj, je mi to luto, viem ako to prezivas, ale ver mi, ze to bude casom ovela lepsie ako teraz. A moze to byt casom tak nenapadne, ze to budes musiet hladat, aby si to nasla. Aj u nas to tak je na cele.
@hopsas ano tu mam tiez ta pekne zabera hlavne na taku jednu co som myslela ze na licku je zostane.Ja viem je to dlhodoba zalezitost ale stale hladam a hladam neda mi to a hlvne v tejto dobe v 21 storoci aby nic neexistovalo sa mi nechce verit.Dakujem
o imunoglukane som nepocula (teda o lotion) ale na jazvy je skvele bambucke maslo. my sme robili detom kupel v sode bikarbone ked mali kiahne a mazala som ich telovym mliekom z bambuckeho masla - to robim aj ked maju jazvy po rane 🙂 a našťstie až na pár schovaných fliačkov im neostali žiadne spomienky.