Čo pomôže na jazvy po kiahňach?

ellanna
5. dec 2017

ahojte...mate nejake overene-vyyskusane masticky, kremy, mlieka ktore trosku "zmensia" cerstve jazvy po kiahnach? dr. nam odporucala imunoglukan lotion-len neviem ci to ma aj osobne odskusane, alebo len reklama... dakujem za kazdy postrech 🙂

biokozmetika
5. dec 2017

o imunoglukane som nepocula (teda o lotion) ale na jazvy je skvele bambucke maslo. my sme robili detom kupel v sode bikarbone ked mali kiahne a mazala som ich telovym mliekom z bambuckeho masla - to robim aj ked maju jazvy po rane 🙂 a našťstie až na pár schovaných fliačkov im neostali žiadne spomienky.

fednaja
5. dec 2017

Nechtíková mastička. Niekomu sa to môže zdať smiešne, no podľa mňa je to to najlepšie na zmiernenie začervenania jazvyčiek po kiahňach🙂

hettinka
5. dec 2017

@ellanna koľko máte od kiahní?
Mojim deťom tie fľaky mizli pomaly, možno aj pol roka, kym sa to uplne zjednotilo s pokožkou. Synovi 2 jazvičky ostali, jedna na bruchu, druhá na brade, to mal hlboké a na to žiadne mastičky nepomôžu.

ellanna
autor
5. dec 2017

@hettinka no uz ma chrasticky a pomaly jej odpadavaju.ale ma ich velke..

hettinka
5. dec 2017

@ellanna tak to jej postupne zmizne ... len to treba riadne chrániť pred slnkom, aj v zime vie byť slnko ostré, najmä na horách, tak kúpte dobrý krém na opalovanie, lebo by jej mohli zostať pigmentové flaky. Dcera mala tiež velké, jazvy nemá a nič špeciálne sme nepoužívali. Synovi ostala jazvička po tej prvej kiahni, čo je najväčšia, to mal hadam ako dvojeurovku a na jazvičku asi pol cm. A na brade si to rozškriabal...

Čo používate na kiahne? Nedávajte na to puder, pod tým to len mokvá, asi lepšie len vysušovať v roztoku hypermangánu.

ellanna
autor
5. dec 2017

@hettinka uz ma kiahne zaschnute...fr vravela ze uz len cakat kym odpadnu a potom tam kdr ostane jwzva natierat tym imunoglukanom mliekom

siska53
5. dec 2017

@ellanna neboj,to sa strati..nasa mala na tvaricke uplne ze strasne.. Casom to preslo a teraz, ked na nu kuknes,ani stopa.. Teda mozno jedna jazvicka asi bude,ale nie je to ani vidiet.. A nicim sme.nepotierali, len ked svrbelo,inak mimo toho nic.

siska53
5. dec 2017

@ellanna takto mala

ellanna
autor
6. dec 2017

@siska53 no nasa mala taketo v oblasti trupu...na tvari nastastie mensie.ale jednu si nechtiac zlupla a tam to vyzera na jazvu.no uvidime

isabella15
21. mar 2018

Baby moja mala 2 roc to dostala a mala kiahne uplne vsade, velmi tazku formu a davala som len fenistil a Tanno Hermal lotio . Je to perfektny tekuty puder. Davala som rano a vecer. Aj do vlasov. Ani jedna jazva!

katka1981
28. feb 2020

Ahojte, existuje prosim vas nejaky gel kt. naozaj pomaha? Syn a 3,5 roka a odpadla mu chrasta v strede cela, este sa mu urcite chrasta spravi, lebo to ma zapalene nezahojene, ale dierka mu ostane. Exisuje nieco co pomoze zahojit, ci vyhodne peniaze? Dakujem.

marianaraj
17. feb 2024

@katka1981 Ahoj prosim ta nasla si vtedy neaký pripravok co pomohol po tej chraste co odpadla z cela? Aktualne sme v stadiu ze vela chrast na tvari a dcerka si neviem ci omylom nezlupla z nosa akurat jednu z tých prvých :( a ma to este zacervenane.Vyzera to ze este sa to jemne zapalilo ale ma tam priehlbinku :( dakujem za kazdu radu

katka1981
19. mar 2024

@marianaraj, silikonove gely. Alebo repik, z Doterry mam gelik na jazvy,

marianaraj
20. mar 2024

@katka1981 a spravilo sa to casom?ci je to stale tak viditelne?mna vsetci presviecaju ze casom to nebude tak vidiet ale ....pouzivam teraz dermatix

katka1981
23. mar 2024

@marianaraj, ta na cele to je prva prvucicka kiahna, nie nezmizlo. Ale je to ovela lepsie ako bolo. Zajtra sa cez den pozriem synovi na to a napisem vam blizsie. Ono ked dieta rastie, tak ta koza sa natiahne a jazva by mala byt plytsia. Cize malo by to byt lepsie.

marianaraj
30. mar 2024

@katka1981 dakujem ano natiahne ale no dcere sa stalo ze aj na nose si odskriabla tak uz 3kozne povedali ze tam zostane preliacena jamka.

katka1981
1. apr 2024

@marianaraj, je mi to luto, viem ako to prezivas, ale ver mi, ze to bude casom ovela lepsie ako teraz. A moze to byt casom tak nenapadne, ze to budes musiet hladat, aby si to nasla. Aj u nas to tak je na cele.

hopsas
1. apr 2024

@ellanna ja mám overenú mastičku Contratubex mám dosť veľa maličkých jaziev po tele a krásne to stiahla

marianaraj
2. apr 2024

@hopsas ano tu mam tiez ta pekne zabera hlavne na taku jednu co som myslela ze na licku je zostane.Ja viem je to dlhodoba zalezitost ale stale hladam a hladam neda mi to a hlvne v tejto dobe v 21 storoci aby nic neexistovalo sa mi nechce verit.Dakujem