ahojte maminky určite ste sa niektora stretla so vsami u svojich detičiek . My sme sa vši zbavili ale tie hnidy su tam .Niečo fakt overene s čím mate skusenosti .Dakujem
dakujem žehličku mam žehlim
Co urcite funguje, je Hedrin. Zabije vsi aj hnidy a ani netreba vycesavat, same povypadavaju.
Veľmi dobré je dať do vlasov olej, kľudne aj bežný olivový, a to ich zadusí (na to ideálne ešte nejaký sáčok, nech nemôžu vybehnúť sa nadýchnuť). A toto zopakovať po pár dňoch. A potom normálne zmyť vlasy.
Po cca 3-4 dňoch zopakovať ten olej, lebo že toľko trvá než sa vykľuje z hnidy voš, tak aby ich to zadusilo ešte skôr, než budú schopné tiež klásť vajíčka
Odporucam tak isto olej - olejovy zabal, hocijaky olej - detsky, kuchynsky, olivovy, ci kokosovy... Poriadne naolejovat hlavu, zabalit - sacok, folia, nechat posobit. Potom sme zvykli vlasy vycesat hustym hrebenom, tym, ze su vlasy mastne to ide fajn a vsetko vypadne, nasledne zmyť. Opakovať, naozaj sa vsi aj hnidy udusia. Skusali sme vsetky mozne pripravky z lekarni, sampony, spreje, hocico, toto bola jedina uplne ucinna metoda. V kazdom pripade drzim palce, je to boj.
Ja som kazdy den aj 2x vyberala hnidy,lebo su male a dcerka ma huste vlasy a proste som ich nevidela... Umytie opakovat uz po 3 dnoch, lebo ak ich prvy krat neznicilo, tak nechat ich tyzden je velmi dlho...
@unicornlady aj nad tým som už uvazovala ten olej na mokre vlasy ? a čo si ho tam nalievala alebo ako aplikovala ?? ´´
hej, normálne ho tam liať a vmasírovavať
ja som si tak napr. roztopila kokosový olej, nechala nejaký čas pôsobiť, už si nepamätám, bolo to dávno, asi niečo cez pol hodinu. a potom poumývať. a teda párkrát zopakovať
alebo možno aj na hodinu a viac aplikovať, pre istotu
viem, že som vtedy skúšala aj ten ocot, ale strašne mi to ničilo vlasy a ani nejak nepomohlo
Ostrihat vlasy a rucne hnidy povyberat. Potom este raz umyt samponom a skontrolovat.
@kika86 ahoj žehlička nepomohla ale hrebeň na vsi objednala som na nete volá sa stránka bez vsi je to super hrebeň na vlasy sa dal kondicioner a vyčesavat tým hrebenom po pramienkoch idú aj hnidy tie som nevyberala ručne len tým a opakovať kým je všetko čisté tri dni sme sa trápili odporúčam stojí asi 13 euro
Hnidy treba ručne povyberať, alebo vyčesať, je taký sprej, ktorý keď sa nastrieka hnidy sa zafarbia a je ich ľahšie vyhľadať. Potom funguje žehlička na vlasy, keď sa nezbavíš hníd, nezbavíš sa ani vší 😢