Čo pomôže na ekzém za kolienkami?

2861994
4. apr 2019

Ahojte toto ma moja malá za kolienkami je to asi ekzem co jej nato mám dať....mám s tým hneď bežať na kožné ďakujem

darkdarka
4. apr 2019

Ahoj, ako staré dieťa máš? Ak je to ekzém tak určite rýchlo ku kožnej, lebo malé bábätká nesmú mať otvorené rany, môžu sa im infikovať a byť až životu nebezpečné, preto je menšie zlo nasadiť im rýchlo kortikoidy

2861994
autor
4. apr 2019

@darkdarka 2 ,5roka...A ona nemá na tom rany len to ma červené

diewcatqoo
4. apr 2019

@2861994 ahoj, upokoj sa, nie je to az take strasne, urcite to nie je otvorena rana, ktora dieta ohrozi na zivote a podla mna to ani nie je na kortikoidy. Syn ma atopicky ekzem, maval ovela horsie stadia a zvladli sme to bez kortikoidov.
Ak mas po ruke sudocrem/bepanthen/holtov krem, tak vyskusaj natriet.. ako taka prva pomoc by to mohlo zabrať. Lekari zvycajne najprv na taketo stadium predpisuju zinkovu mast, ktora sa da aj volne kupit v lekarni, takze mozes vyskusat aj to.
Nam pomohol na cervene loziska krem atopikderm od saloosu a na premazavanie celeho tela je fajn ciste bambucke maslo, pripadne vyskusajte nejake telove kremy z lekarne. Je ich kopec a kazdemu sadne nieco ine.
Ako dlho to uz ma? Svrbi ju to? Je to suche? Ani nemusi ist o ekzem, ale mozno len o nejaku reakciu na potraviny, pripadne kontaktnu reakciu.

2861994
autor
4. apr 2019

@diewcatqoo Tak ona si to dáko neskriabe iba sem tam teraz sa jej to poslednu dobu zhoršilo posledný týždeň to ma takeho

kattey
4. apr 2019

Ahoj, dcera mala tiez podobne fliacky na zaciatku a tiez to neboli rany ale len take cervene flaky. Najprv len na nohach a potom sa zacali tvorit aj v zahyboch na ruckach a hlavne na stehnach medzi nohami. Obvodna nam tiez poradila masticku z lekarne ale nepomahalo tak sme sli ku koznej a tam nam povedali ze ekzem. Dostali sme tri masticky ktore sa zarabaju priamo v lekarni az tie nam pomohli. Ale neviem ako vy ale malu to riadne svrbelo. Ku koncu sa dokazala na jednom mieste vyskriabat az do krvi. A teraz musime v kuse premastovat aby sa jej pokozka nevysusila. Vracia sa jej to hlavne v zime ked sa oblieka do viacej vrstiev.

2861994
autor
4. apr 2019

@kattey ona si to neskriabe ...A tiež zmizne to a znova sa to objaví len teraz ju to drží asi týždeň

darkdarka
6. apr 2019

Tak to už nie je bábätko ☺️ no ak to nesvrbi tak to asi nebude ekzém, aspoň mna ekzém svrbí tak že by som si bola schopná odhryznut ruky keď nemám kortikoidy.jedina vec na premastenie čo mi kedy neskodila je kalciova masť a to som už skúšala aspoň sto krémov a masti od kožnej. Skús odsledovať či to nemá z nejakého konkrétneho oblečenia alebo jedla keď jej to mizne a vracia sa

katka9985
6. apr 2019

@2861994 Ahoj skúste najprv holtov krém alebo bepanthen sensiderm. Keby to nezabralo, tak až vtedy by som šla ku kožnej

janage
6. apr 2019

@2861994 vitella ictamo 🙂

2861994
autor
7. apr 2019

Máte skúsenosť zo psorisoft

janage
8. apr 2019

@2861994 my len so skin cap

janage
8. apr 2019

@2861994 to je aj na psoriazu. My konkretne krem pouzivame

ivanaa346
17. jan 2024

@janage Prosím ten vitella ictamo je naozaj dobrý ? Pomoze na tie exemovd zapálené ložiská ?

bale1rinka
16. máj 2024

poraďte: