Ahojte,poradte prosim.Mojmu babatku asi nafukalo do ockava stale slzi a ma ho ulepene.Davam kvapky Ocuflash,ale moc nezaberaju. 😢
Zalepene? Lekara. To moze byt aj zapal ocnych spojiviek (a asi aj je, zafukane ocko slzi, ale nelepi sa), na to treba kvapky od lekara (alebo mast, neviem, ja som vzdy dostala kvapky)
Jednoznačne k lekárovi,aj môj synček to zvykol mať a mal tam zápal,dostával kvapky aj mastičku.
Ja zvyknem pomasirovat kutik oka pri koreni nosa. Mozno mu len upchalo kanalit. Skuste. A tiez ten ocuflash je super.
aj nastriekat materskeho mliecka pomaha. vytierat prevarenou vodou alebo kamilkobym cajom.a tiez sme masirovali kutiky ociek.nas mal najskor jedno a potom druhe take.ak nepomaha,tak k doktorovi. drzim palce,aby rychlo preslo 😉
Alllexis 13 ak kojiš skús kvapnut materské mlieko do očká a prečítaj si na nete že materské mlieko pomáha....ja mám 5 týždňové bábätko a už sme mali nádchu kvapka som pár krát do nosteka a nádcha je preč.
Treba ist k lekarovi.. da vam kvapky a ked neprejde tak k ocnemu .. moze to byt aj kanalik upchati.. treba riesit
My ked sme mali aj zaslzene aj zalepene dostali sme ocny framikoin a ocuflash.pomohlo do troch tyzdnov.kamilkovy ani repikovy caj nepomohli.potom o dva mesiace len slzelo jedno ocko tak smer lekar.upchaty slzny kanalik.masirovali sme koren nosteka a dali nam antibioticke kvapky.nepomohlo tak preplach.preplach nepomohol tiez ale este raz som nedovolila tym trapenim prejst dcerku a tu na konikovy som sa docitala ze viacerym pomohli kvapky opthal.su to dezinfekcne kvapky dostat ich bez predpisu a pomohli do dvoch dni a od vtedy klopklopklop mame pokoj🙂
Mne najlepsie pomohlo 2x-3x denne podla potreby vytierat cistym vatovym tamponom od nosu ku kutiku. Na kazde ocko cisty tampon. Macala som to do prevarenej vody s troskou baby samponu bez parfumu- tak mi poradila doky. Ak nenastane zlepsenie do 2-3 dni (resp dojde k zhorseniu) treba ist k dr pre atb kvapky alebo mast. Ja som to robila aj potom dalsich 8 tyzdnov ako prevenciu. Teraz s polrocnym to robim obcas
My sme to mavali tiez casto,dcerka mavala nafukane vzdy v jednom ocicku ( slzilo,zalepene a hnis okolo) ja som jej tam vzdy ked som ju sla kijit nastriekala mliecka a aj v noci no a na druhy den bolo ocicko uz pekne ale este jeden den ore istotu som jej tam mliecko striekla 🙂
ja som davala len materske mlieko do ocka, asi 5x denne a nepamatam si ci 2 alebo 3 dni a bolo dobre. To su rady starych mam. Ale ak by sa to nezlepsilo, sla by som k dr. A ak by nahodou predpisala ATB, dala by som koloidne striebro. Ale treba dat skontrolovat ci nie je upchaty kanalik, to mava vela deticiek.
Lekár, neviem na čo čakáš a riskuješ zdravie malého dieťaťa , zvlášť keď ide o takú citlivú vec ako oči.
@alllexis13
Ake mas velke babo? Ma to v intervaloch od narodenia? Ak ano, k ocnemu. Nam preplachovali ocne kanaliky. Dovtedy sme sa velmi, velmi, velmi natrapili s kadejakymi ATB mastami a kvapkami. Ked mu to prerazili, dr. povedala, ze mu hnis tiekol aj z nosa a ze este take mnozstvo nezazila. Pritom ina lekarka tvrdila, ze tam nic nema.
Ak budes vytierat ocko gazou tak od kutika oka po koren nosa! Nie naopak, inak zanesies infekciu dalej do oka.
Vytriet borovou vodou na štvorcovej gaze, ďalšie možnosti použiť ophtal na preplach, kvapky septonex a v neposlednom rade návšteva lekára, alebo aspoň lekárne, kde ti lekárnik odporučí možno i to co mne...