Čo pomôže 15 mesačnému dieťaťu na odhlienenie?

nicca000
12. feb 2013

Syn je uz dlhsi cas cely zahlieneny bral aj antibiotika lebo mu to sadlo na priedusky a po 2 tyzdnoch zase je cely zahlieneny,kasle ale nevie to vykaslat,poradte co je dobre,dakujem

dazdovka
12. feb 2013

@nicca000 uplne vyradte vyrobky z kravskeho mlieka, naparuj nad slanou vodou, poklepavaj chrbatik a drz ho v miernom predklone ked kasle, daj duskovy sirup na vykaslievanie, podporuj imunitu...

vefi89
12. feb 2013

@nicca000 zábal na hrudník alebo olejový, alebo z masti na celú noc, kľudne by som dala hedelix, je prírodný a podporuje vykašliavanie, a ostatné ako písala @dazdovka

josenka
12. feb 2013

@nicca000 Na odhlienenie je výborný Sinupret, môžu ho aj dojčatá. Len pozor, je dosť horký, lebo sú to výťažky z byliniek, tak ho asi bude treba nejako zamaskovať 😉 . Existuje aj vo forme tabletiek, len tie by som pri takom malom dieťatku nevolila.

saska.t
12. feb 2013

sinupret je az od 2 rokov 😉

matozazzo
12. feb 2013

Nam pomohla morska sol do nosa, odsavanie, zvlhcovanie vzduchu, caste vetranie, zabaly na krk alebo aspon satka... Od kaslu som davala Stoptusin, ten sme mali doma, k tomu probiotika.. Uz ani neviem, co zabralo. Ale... mala som to tazke v praci a mnohe veci "tazko predychavala" - akonahle sa vyriesili, malu to preslo. Takze fakt neviem, co zabralo :(

natadamik
12. feb 2013

Ahoj, mne pani doktorka poradila poklepkavat po chrbatiku malu, ked bola takto zahlienena - mala len tri mesiace. Mala som ju vo zvislej polohe na rukach a druhou rukou som jej preklepkavala na chrbatiku v takych oblukoch, akoby si kopirovala tvar priedusiek. Vzdy krasne vykaslala a aj sa stalo, ze sa v takejto polohe po poklepavani povracala, ale aspon z nej vsetky tie hlieny isli von. Inak som jej nevedela pomoct, kedze bola taka malicka. My sme vtedy okrem antibiotik mali aj sirup mucosolvan. Len prepreklepkavaj hned po jedeni! Skore uzdravenie zelam!

josenka
12. feb 2013

Neviem, ja som pozerala príbalový leták http://www.sinupret.sk/pribalovy-letak/ a nič som tam nenašla o nevhodnosti.

briluxina
12. feb 2013

@nicca000 možno by bolo dobré dať urobiť vyšetrenie kultivácie a citlivosť spúta ak by ho to neprechádzalo...

nicca000
autor
12. feb 2013

Dakujem za rady asi vyskusam nejaky sirup dufam ze to prejde a nesadne zase na priedusky.

andrejka1983
12. feb 2013

@nicca000 nam na vykašlanie a zahlienenie predpísal doktor sirup Fenorin 🙂 kupiš ho v lekarni...a zabral ...boli sme spokojní

kukucka1979
12. feb 2013

@nicca000 ja urcite odporucam sirup tannen od firmy just. nam velmi pomohol.

katrenka111
13. feb 2013

Ahojte nahodou skusenosti s Prospan sirupom na zahlienenie ?????
tiež je malý už týžden a aj soplavý, no sopliky prechádzaju ale pocujem ako fufne, takže asi nosohltan zanaeseny....co by ste poradili este??? davam Sinupret už 7den. a od nedele Dr.Theiiss Mucoplant skorocelový sirup....a mam doma Prospan tak rozmýslam ci nedam ten a mam este homeo kalium bichromicum tak davam aj to....

nesa12
16. feb 2013

@josenka nam sinupret predpisala detska lekarka uz v 3 mesiacoch,tak urcite ho mozu aj male deti.