Čo pomôže 10 mesačnému dieťaťu, keď má sopeľ a pokašliava?

lenuska9999
18. júl 2020

Ahoj mamičky, môj syn má 10 mesiacov a je chorý. Je zachripnutý, má soplíky a pokašlieva. Teplotu zvýšenú nemá, ale to on nikdy. (Ani pri zapale priedušiek nemal teplotu). Keďže je víkend, tak sa k doktorke dostaneme až v pondelok,ale nechcem ho do pondelka takto nechať. Známa mi poradila, že mu mám kúpiť v lekárni kalciovy sirup. Čo pomohlo vašim detičkám ?

bagre
19. júl 2020

calciový sirup na zachrípnutie, sople odsávať /príp. nasivin ak ich je veľa/ a kašeľ nevieme aký je.. suchý, vlhký? Ambrobene by mohol...

zuzana_ilkova
19. júl 2020

Ahij ja som malemu davala na sople (hlieny) sirup Prospan (rozpusti hlien a ide lahsie von) a odsavala som, do 3 dni mal cisti nostek...

nikpa
19. júl 2020

@lenuska9999 kalciovy sirup, morsku vodu a odsavat sople, ak ma ucpaty nos tak nasivin. V noci zvlhčovač vzduch, vetrať, spat s vyvýšenou hlavou. A ked mate inhalator, inhalovat Vincentku, skvelá vec pri nádche a soploch, my doma využívame všetci.

lija22
19. júl 2020

nejdu mu aj zubky? moja ma tiez 10 mesiacov a sople horucky, ale vidim to na zuby. odsavam sople a sem tam streknem daku morsku vodu, ale ked som to skusala na sebe iba som mala viac soplov, pochybujem trosku o tom, ci je to vhodne