Dobrý deň, potrebovala by som rada. Môjmu bábätku neviem už ako pomôcť. Máva večer kolíky. Masírujeme bruško Pupikom, cvičíme s nožičkami, máme probiotiká Bio Gaya. Pijem feniklovy čaj aj rascivy. Dávam aj teplu plienocku na bruško. Možno trochu to pomôže, ale žiadna sláva. Prosím vás kto má s tým skúsenosť, čo vám pomohlo. Ďakujem krásne za každú radu.
Probiotiká ja mám dobrú skúsenosť okrem biogaie s Infant Dophilus a pred každým papanim sabsimplex a coliprev.zazraky však nečakaj my sme sa trápili dva a pol mesiaca
My sme sa s kolikami trápili 4 mesiace a teda vyskúšali sme všetko možné aj nemožné a teda za mňa bol TOP TOPOV : baby calm kvapky. Tie nam pomahali vzdy najviac vďaka bohu im, inak by som sa aj zrútila
@1nelka1 Ahoj, pomohol simetikon (espumisan alebo sab simplex kvapky), baby calm- prirodny a obsahuje byliny na skludnenie bruska, dokonca babatkam aj chuti, masaze pupikom, dat na brusko na seba, nosenie- babo je na tebe a tym si masiruje brusko- nas neraz tak aj paradne odgrgne, ci poodprdkava. A trpezlivost obrovsku, ono to prejde....
@1nelka1 U nás pomohol jedine Coliprev. Baby Calm vôbec a z Bio gaie mala strašne bolesti, to bola najhoršia noc, celu noc preplakala…potom som sa na nete Dočítala, že aj takéto sú vedľajšie účinky a že moja mala nebola jediná, ktorej toto robili…skúsila som ich pri črevnej viróze minuly rok a to už bolo ok.
@1nelka1 ahoj, u nas zo zaciatku pomahal espumisan neskor sme presli na infant dophilus..tiez som skusala caje, ale je to tak, ze niektorym babatkam feniklove ani rascove caje dobre nerobia. Tiez pomahalo lezanie na brusku. A nakoniec nam uplne najviac pomohol nosic, syn prekrocil hranicu 3och mesiacov, z materskejo mlieka sme presli na hipp a bolo po probleme. 🙂
Baby ktore pouzivate Coliprev, myslite ze ho mozem dat do mlieka do flasky? Doktorka mi povedala ze ho mam malej davat normalne cez lyzicku po jedle, ale takto mi ho vzdy vypluva… 😕
@stanzi treba lyzickou do pusy bud pod jazyk. alebo dostatocne hlboko, aby nevedela vyplut. staci malicko mliecka, neublizi jej to. vo flaske sa kvapky mozu nalepit na stenu flasky a vlastne ich nevypije :/
@1nelka1 skus vypustit na par dni tie caje pre seba, babatkam vela krat skodia na brusko. My sme mali biogaiu tiez, plus espumisan a neskor coliprev (kazde kvapky su na iny problem, nie je to nahrada jedny za druhe), plus presne cvicenie s nozickami, masaz bruska. A nikdy prve asi 3 mesiace sme nepouzivali blikave a zvukove hracky (kolotoce, premietacky, blikajucich vrieskajucich plysakov a podobne), mali sme iba hrkalky, niektore deticky to moze velmi pretazit a vecer neutisitelne placu aj z toho, skus zvazit, ci to nemoze byt aj u vas.
@ikissedagirl Prave ze nemozem ist lyzickou dostatocne hlboko, mala ma aj reflux a potom mi hned vracia 😕
Náš malý ma 6 týždňov. Davame BioGaiu, kminovy caj, Sab Simplex do každej druhej alebo tretej fľaše - odsavam mu svoje mlieko a dokrmujem asi cca 3 fľaše denne Nutrilon Comfort & Colics. Niekedy sa puci, ale prdkanie ide super, ak je treba, pomôžem mu rektalnou rurkou. Nemá problém sa vyprázdniť aj sam, aj keď mu niekedy raz do dňa pomôžem rurkou, kludne máva stolicu sám bez mojej pomoci par hodín na to, nemáme na to žiaden návyk. Po kúpaní kazdy druhý deň nakremujeme brusko pupikom, to iba ako prevencia, lebo priamo koliky, pravidelný plac vôbec nemá.
Ak začne plakat, potrebujem ho iba upokojiť, a to na fit lopte, kde ho to väčšinou hned uspi, prestane plakat do jednej minúty, uz pocas celých 6 týždňov rovnako, alebo do kociara a vonku - len co mu dám overal uz spi.
Plakal nam viac pred 2 dňami, a prišla som na to, že ma malé výstupky na dasienkach, idú mu pomalinky spodné zuby, slintal cely den, trosku zvýšená tepola.
Ma skorší vývin, od 2 týždňa nam to pri každej kontrole pediatrička potvrdila, že je tak mesiac dopredu, mozno aj preto tie zuby skôr. Ma rýchlejšie držanie tela, komunikáciu, odpovedanie, reakcie, zvuky, zahľadenie sa, smiech, okna medzi spánkom. Jediný dôvod jeho nervozity sú zúbky, tak je možné že ten sab simplex podávaný pravidelne od 2 týždňa pomaha a uvoľňuje ho, prdi vzdy pocas celeho dňa a noci, plyny nedostávajú, pomáhame iba so stolicou sem tam, ako som už spomenula.
Balonix med