Čo vám zabralo na imunitu resp. pomohlo pri opakujúcich sa chorobách? Malý nastúpil v januári do škôlky a viac tam nie je ako je. Vždy týždeň tam a dva doma. Podotýkam, že i bez škôlky sme stále chorobovali, od roka do dvoch bral 4-krát ATB /vždy zvýšené CRP, takže nie len tak/. Dnes je v škôlke piaty deň a zas mi príde, že ochorie. Dcérka to isté, má 15 mesiacov a už bola asi 6-krát chorá! Čo ma štve, u nej je to vždy bronchitiída, laryngitída, všetko sadá na priedušky. Obaja absolovali pred pol rokom rotavírus. Chorá bola veľa aj keď malý do škôlky nechodí. V podstate len poslednú chorobu priniesol aj jej. Obaja su jedáci, majú radi ovocie, zeleninu aj jedlá varíme vždy niečo so zeleniou. Radi papajú všetko od avokáda, brokolicu až po papriky, hrozno...čo im dám. Dostávajú imunoglukán, probiotiká a pikovit vitamínový sirup každý deň. Kde robíme chybu? ☹
@zuzana581 Ďakujem za názor. Moc si ma ale nepotešila 😒 Včera sme boli u imunologičky s malou, zatiaľ jej zobrala len krv na všetky vyšetrenia, o mesiac tam ideme po výsledky. Ale zase som rada, že jej robí vyšetrenia a nič do nej nepchá len tak zo srandy. Lebo malému iná lekárka hneď nasadila ribomunyl a ani mu neurobila nič. To sa mi nepáči. Nechcem do nich nič pchať len tak. Tie vitamíny im dávam /pikovit/, lebo obaja mali aftóznu stomatitídu v pusinke/rada by som vedela, kde to mala pozbierala, ale asi v čakárni u lekárky pri kontrole/ Syn to chytil samozrejme od nej. Tak tie vitamíny ešte berú, ale určite vysadím.
@lili777 Ahoj. Moja dcéra bola laryngitídová. Od dvoch rokov chodila k imunologičke. Mala oslabenú imunitu, konkrétne nejaké IgA, alebo IgE bunky(popravde, už si ani nespomínam), alebo ako sa im nadávalo, čo spôsobovalo časté vírusové ochorenia (u nej tá spomínaná laryng.) V období, keď brala lieky na tú imunitu to bolo trošku lepšie( možno len psychický pocit), ale inak mám pocit, že nezaberalo skoro nič. Vitamíny, probiotika, ovocie, zelenina, lieky na predpis na imunitu aj lieky volnopredajné na imunitu, nič, nič, nič.. Postupne ako rástla, tak chorobnosť strácala na intenzite a v cca 4 rokoch som nechala vysadiť komplet všetky lieky. Ako 4 ročná bola prvý krát aj pri mori a to jej velmi pomohlo. Vraj bola aj alergička. V krvi mala zvýšenú hladinu ukazovatela alergii, tak išla k spomínanej imuno-alerologičke. Jeden rok jej zistili alergiu na psa (so psom bola v dennodennom kontakte od narodenia a stále je a cez to všetko na nej nepozorujem žiadne reakcie) a pele obilovín a druhý rok sa nezistila alergia na nič a takto to išlo dokola. Preventívne brala stále aerius na alergiu a ja kvôli tomu, že som bola neskutočne zúfalá z tých silných laryng. záchvatov, tak som jej všetky tie lieky stále dávala. Už by som to neurobila. Naozaj to more je asi najlepšie. Od jej 4 rokov sme chodili každý rok a chorobnosť skoro žiadna. Minulý rok sme neboli a obe deti od septembra až do januára vkuse choré.
Synovi som od narodenia nedávala vôbec nič. Nikdy nebýval chorý. Teraz má skoro tri roky a mal asi 3 krát laryng. (moje deti sú proste laryng. po mne) a pár krát sople. Nedávam mu nič ani preventívne v období častej chorobnosti. Keď je chorý, tak mu nasadím cčko, bčko s probio a nejaké bylinkové sirupy na kašel sopel, podla toho čo mu je. Akonáhle choroba ustúpi zasa všetko vysadím. Taktiež to more - syn chodí s nami k moru od troch mesiacov a takisto najviac chorôb ktoré mal boli zrovna minulý rok, ako sme pri mori neboli. Proste u nás je to takto a ja verím, že čím viac do tých detí pcháme, tým viac im robíme zle. Ale samozrejme to nemusí platiť na každého. Možno keby som mala deti 4 tak mám zasa iné skúsenosti. A som aj rada za túto tému, lebo ma zaujíma, ako to vidia iné maminy.