Ahojte čo pomohlo vašim detičkam na ekzém ma to na tvaričke. Žiadne krémy od kožnej nepomáhajú...
Ahoj, skus sa poinformovat tu 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/7201/
Našej /má 4r/úprava stravy, mala to na oboch rukách, červené suché až do krvi si škriabala. Vysadila som lepok, laktozu, a hlavne cukor, ktorý je snáď už všade. Mohla len ovocie a zeleninu, mäso a pseudoobiloviny ako pšeno, pohánku. Nám pomohlo aj krém nechtík s rumančekom a neroli. Každý večer pred spaním a ráno po raňajkách.
Moj to Mal na celpm Tele. Tiez sa to zacalo cervenymi lickami a skoncilo infekciou. Stale to Mal.
Nakoniec sme ho zobrali k alergologicke, urobila testy, nasadila lieky a ekzem odisiel.
Toto je uz na kozne moj mal taketo nirco z BKM,pomohlo docasne vylucenie,nasadenie probiotik, kozna nam dala miesanu mast na noc a cez den kazala natierat a derma dermalibour krem
Nemusi to byt vas pripad, ale u niektorych deti je to o psychosomatike mamky. To co preziva mamka sa moze preniest na dieta stres, strach... Ale to je skor na rozhovor s lekarkou celostnej mediciny. Ak vas to zaujima tak je tu tato moznost, hladat pricinu inde ako len nahradit liekmi, a prekryt problem.
@mara2010
Syn mal podobne na tvaricke loziska cerveneho mokvaveho ekzemu. Vyskusali sme rozne kortikoidne maste, vzorky... od obvodnej koznej. Cim viac sme toho skusali, tym to bolo bolavejsie. Nakoniec kozna v nemocnici odporucila caste oplachy v hypermangane (par zrniecok, aby bola voda jemne ruzova. Silnejsia nie, aby nespalila pokozku). Hypermangan dezinfikuje a presusuje pokozku. Ked sa vodnate loziska presusili, potom som natierala v jemnuckej vrstve tekuty puder s taninom (zamiesali v lekarni), ale rovnako dobry je i cisty tekuty puder. V jemnulinkej vrstve ako makeup. Ked sa cerven zmierni, az vtedy kremovat. Pouzivala som bambucke maslo, ako jedine synov stav nezhorsovali.
Syn bol v detstve silný atopik. Nám jedine Advantan. 🙂
nam to zacalo v ca 5 mesiacoch, este horsie ako ten chlapcek na fotke, cele lica mala cervene a mokvajuce. Cely mesiac som tvrdohlavo odmietala kortikoidy a trapili sme sa vsetci, dieta a aj my ked sme ju videli trpiet. Potom sme predsa dali kortison a do 3 dni to bolo prec, ostali uz len male suche fliaciky. Potom sa jej to este vracalo, ale uz v ovela mensom rozsahu a raz za par tyzdnov sme este museli davat na 1-3 dni kortison. Na zakladnu starostlivost pouzivame seriu pre deti od Weledy, tu bez parfemov, ta je perfektna. Tuto temu mam typ padom super nastudovanu :D Hlavne v tomto veku sa este neda povedat ci to je atopicky ekzem alebo seborea, nam hovorili ze to je velmi pravdepodobne seborea, no a to je sposobene skor genetikou a imunitnym systemom ale nesuvisi to so stravou. Uprimne by som ti poradila urcite neobmedzovat potraviny, ktore dietatku davas, v takom mladom veku by to mohlo mat pre neho zle dosledky, urcite horsie nez "len" nejaky ekzem. Dieta v tom veku sa potrebuje zoznamit so vsetkymi skupinami potravin, ak to budes obmedzovat alebo dokonca vylucovat tak mu tu alergiu skor len sposobis. Ked uz bude starsi a bude to pretrvavat tak jasne, ist na alergologicke testy a pod ale pri babatkach to este vobec nema zmysel.
Baby prosím môžem krém ktorý dr predpísala na mliečnu chrastu/seboreu použiť aj na ekzem?
Kedysi v lekarni miesali mast s nazvom podobnym ako Holterova mast a velmi to pomahalo. Aj mi znami dakovali za odporucanie, ze to jedine pomohlo. Tak sa i vy skuste opytat v lekarni u vas, ci take nieco nemiesaju, alebo ci nemaju na to recept. Ak ano, na kusku to vyskusajte.
@sasha871 ahoj, ako som spomínala lekárka celostnej medicíny, ak si z Prešova viem odporučiť. Ak si už vyskúšala úpravu stravy a nepodarilo sa Ti to, tak to môže mať súvis s psychosomatikou. Úprava stravy ako vyradiť mliečne /mlieko, jogurty.../, lepok /pečivo, rožky, koláče.../ cukor. Napr. moja mala na obidvoch rukách začínajúci ekzém a jej stačilo upraviť stravu na 2 týždne a odvtedy nemá žiaden problém, v tomto prípade sme nepotrebovali lekárku iba som skúsila najprv liečiť črevo. Nám to zabralo. Neviem ako dlho u vás pretrváva ten ekzém ak dlšie treba rátať že aj úprava stravy potrvá dlhšie kým zaberie a hlavne môže tam byť aj psychický pôvod a nemusí stačiť úprava stravy.
@mara2010 Na červené ložiská nám pomohol Holtov krém na noc a cez deň premastovat Lipobazou. Je to boj na dlhé trate,ale dávať pozor na jedlo,pridať probiotiká,premastovat pokožku,nekupat každý deň,len v teplej vlažnej vode,nie horúcej a ono sa to zastabilizuje. Žiaľ detičky to zvyknú mať zo zubov alebo aj zo stravy či dedicnosti. V staršom veku pri prvom synčekovi na pomáha Aderma dermokozmetika a viac menej sme si už tak zvykli,že používame ju celá rodina už 6 rokov. Držím palce. 😅🙏🍀
@mara2010 jednoznačne skincap. Na začiatku môže štípat, treba pár dní vydržať.
@sasha871 ahoj a už dávaš príkrmy? Alebo je kojené alebo UM? Pri tak malom bábätku to bude o mame, teda o Tebe. Ekzem súvisí s nevyjadrenými emóciami. Môžeš si vypočuť dermatologičku psychosomaticky orientovanú. https://region.rozhlas.cz/petra-petrovska-kuze-...
Niečo takéto