Čo pomohlo vašim detičkám na atopický ekzém na tváričke?

mara2010
7. apr 2022

Ahojte čo pomohlo vašim detičkam na ekzém ma to na tvaričke. Žiadne krémy od kožnej nepomáhajú...

mara2010
autor
7. apr 2022

Niečo takéto

blondie333
7. apr 2022

Ahoj, skus sa poinformovat tu 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/7201/

endzi83
7. apr 2022

Našej /má 4r/úprava stravy, mala to na oboch rukách, červené suché až do krvi si škriabala. Vysadila som lepok, laktozu, a hlavne cukor, ktorý je snáď už všade. Mohla len ovocie a zeleninu, mäso a pseudoobiloviny ako pšeno, pohánku. Nám pomohlo aj krém nechtík s rumančekom a neroli. Každý večer pred spaním a ráno po raňajkách.

mara2010
autor
7. apr 2022

@endzi83 no môj ma len 8 mesiacov on cukor vôbec nepapa len v ovoci jediné ak ten lepok mlieko 🙂 no je to veru škaredé na pohľad

oslo1
7. apr 2022

Moj to Mal na celpm Tele. Tiez sa to zacalo cervenymi lickami a skoncilo infekciou. Stale to Mal.
Nakoniec sme ho zobrali k alergologicke, urobila testy, nasadila lieky a ekzem odisiel.

adriannasvk
7. apr 2022

Toto je uz na kozne moj mal taketo nirco z BKM,pomohlo docasne vylucenie,nasadenie probiotik, kozna nam dala miesanu mast na noc a cez den kazala natierat a derma dermalibour krem

endzi83
7. apr 2022

@mara2010 ak to mas cim obmenit, aby si vyskusala ci sa mu to nezlepsi. Moze mat problem s crevom, Ak to nechces len potlacat kortikoidovymi mastickami od koznej. Tak by som sla po strave.

endzi83
7. apr 2022

Nemusi to byt vas pripad, ale u niektorych deti je to o psychosomatike mamky. To co preziva mamka sa moze preniest na dieta stres, strach... Ale to je skor na rozhovor s lekarkou celostnej mediciny. Ak vas to zaujima tak je tu tato moznost, hladat pricinu inde ako len nahradit liekmi, a prekryt problem.
@mara2010

sojorez
7. apr 2022

Syn mal podobne na tvaricke loziska cerveneho mokvaveho ekzemu. Vyskusali sme rozne kortikoidne maste, vzorky... od obvodnej koznej. Cim viac sme toho skusali, tym to bolo bolavejsie. Nakoniec kozna v nemocnici odporucila caste oplachy v hypermangane (par zrniecok, aby bola voda jemne ruzova. Silnejsia nie, aby nespalila pokozku). Hypermangan dezinfikuje a presusuje pokozku. Ked sa vodnate loziska presusili, potom som natierala v jemnuckej vrstve tekuty puder s taninom (zamiesali v lekarni), ale rovnako dobry je i cisty tekuty puder. V jemnulinkej vrstve ako makeup. Ked sa cerven zmierni, az vtedy kremovat. Pouzivala som bambucke maslo, ako jedine synov stav nezhorsovali.

pictbridge
7. apr 2022

Syn bol v detstve silný atopik. Nám jedine Advantan. 🙂

stannkal
7. apr 2022

nam to zacalo v ca 5 mesiacoch, este horsie ako ten chlapcek na fotke, cele lica mala cervene a mokvajuce. Cely mesiac som tvrdohlavo odmietala kortikoidy a trapili sme sa vsetci, dieta a aj my ked sme ju videli trpiet. Potom sme predsa dali kortison a do 3 dni to bolo prec, ostali uz len male suche fliaciky. Potom sa jej to este vracalo, ale uz v ovela mensom rozsahu a raz za par tyzdnov sme este museli davat na 1-3 dni kortison. Na zakladnu starostlivost pouzivame seriu pre deti od Weledy, tu bez parfemov, ta je perfektna. Tuto temu mam typ padom super nastudovanu :D Hlavne v tomto veku sa este neda povedat ci to je atopicky ekzem alebo seborea, nam hovorili ze to je velmi pravdepodobne seborea, no a to je sposobene skor genetikou a imunitnym systemom ale nesuvisi to so stravou. Uprimne by som ti poradila urcite neobmedzovat potraviny, ktore dietatku davas, v takom mladom veku by to mohlo mat pre neho zle dosledky, urcite horsie nez "len" nejaky ekzem. Dieta v tom veku sa potrebuje zoznamit so vsetkymi skupinami potravin, ak to budes obmedzovat alebo dokonca vylucovat tak mu tu alergiu skor len sposobis. Ked uz bude starsi a bude to pretrvavat tak jasne, ist na alergologicke testy a pod ale pri babatkach to este vobec nema zmysel.

roztlieskavacka
8. apr 2022

Baby prosím môžem krém ktorý dr predpísala na mliečnu chrastu/seboreu použiť aj na ekzem?

roja01
8. apr 2022

Kedysi v lekarni miesali mast s nazvom podobnym ako Holterova mast a velmi to pomahalo. Aj mi znami dakovali za odporucanie, ze to jedine pomohlo. Tak sa i vy skuste opytat v lekarni u vas, ci take nieco nemiesaju, alebo ci nemaju na to recept. Ak ano, na kusku to vyskusajte.

sasha871
4. jún 2024

@endzi83 a kto sa tomu vie povenovat? Moja 5m dcerka ma ekzem na tváričky:(

endzi83
4. jún 2024

@sasha871 ahoj, ako som spomínala lekárka celostnej medicíny, ak si z Prešova viem odporučiť. Ak si už vyskúšala úpravu stravy a nepodarilo sa Ti to, tak to môže mať súvis s psychosomatikou. Úprava stravy ako vyradiť mliečne /mlieko, jogurty.../, lepok /pečivo, rožky, koláče.../ cukor. Napr. moja mala na obidvoch rukách začínajúci ekzém a jej stačilo upraviť stravu na 2 týždne a odvtedy nemá žiaden problém, v tomto prípade sme nepotrebovali lekárku iba som skúsila najprv liečiť črevo. Nám to zabralo. Neviem ako dlho u vás pretrváva ten ekzém ak dlšie treba rátať že aj úprava stravy potrvá dlhšie kým zaberie a hlavne môže tam byť aj psychický pôvod a nemusí stačiť úprava stravy.

barbora237
4. jún 2024

@mara2010 Na červené ložiská nám pomohol Holtov krém na noc a cez deň premastovat Lipobazou. Je to boj na dlhé trate,ale dávať pozor na jedlo,pridať probiotiká,premastovat pokožku,nekupat každý deň,len v teplej vlažnej vode,nie horúcej a ono sa to zastabilizuje. Žiaľ detičky to zvyknú mať zo zubov alebo aj zo stravy či dedicnosti. V staršom veku pri prvom synčekovi na pomáha Aderma dermokozmetika a viac menej sme si už tak zvykli,že používame ju celá rodina už 6 rokov. Držím palce. 😅🙏🍀

sasha871
10. jún 2024

@endzi83 ja mam 5mes babo ekzem trva druhy mesiac

kakaovyrez
10. jún 2024

@mara2010 jednoznačne skincap. Na začiatku môže štípat, treba pár dní vydržať.

endzi83
11. jún 2024

@sasha871 ahoj a už dávaš príkrmy? Alebo je kojené alebo UM? Pri tak malom bábätku to bude o mame, teda o Tebe. Ekzem súvisí s nevyjadrenými emóciami. Môžeš si vypočuť dermatologičku psychosomaticky orientovanú. https://region.rozhlas.cz/petra-petrovska-kuze-...

sasha871
13. jún 2024

@endzi83 dakujem pozrela som len neviem ako to mam teda riesit

mamaaja82
13. jún 2024

Mojmu pomohlo toto na kupanie a krem za tyzden vsetko zmizlo a zatial sa nevratil

endzi83
16. jún 2024

@sasha871 ak nevieš ako to riešiť môžeš nájsť niekoho v tvojom okolí kto sa vyzná v psychosomatike. V Prešove by som Ti vedela poradiť.