Čo pomáha vašim deťom na atopický ekzém?

janula2511
15. máj 2016

Ahojte chcem sa spýtať z čím natierate ekzem u vašich deti? Čo im najlepsie zaberá?uz som skúšala zinkovu holtovu mast,indulonu,linola krem.a rôznym kortikoidovym mastiam by som sa chcela vyhnúť.ďakujem

ruthike
15. máj 2016

Kamoska ma v rodine atopicky ekzem, ona to mavala strasne hlavne medzi 10-20 rokom zivota. More jej pomahalo a este si to poliat octom Rozriedenyn s vodou pomer 1 ku 10.Neutierat, len nechat vyschnut prirodzene

gupka27
15. máj 2016

U nás u syna aj u mňa, najviac pomáha pravidelné krémovanie obyčajným krémom INFADOLAN (v lekárni za cca 1,80eura) Je mastný a rýchlo obnovuje suchú pokožku. Držím Vám palce.

janula2511
autor
15. máj 2016

@ruthike ten ocot neviem či je dobrý nápad.lebo ked to ma rozkrabane zapalene to natierať octom.no neviem.

rachel978
15. máj 2016

Ja som teraz s pomocou Vierky z českého koníka dala dokopy ekzém u syna, je to hotová veda, aj strava sa musí upraviť. poradím Ti, chod do tejto skupiny, prihlásiš sa rovnako ako na slovenskom koníkovi a je tam veľa rád a fotiek. Určite Ti tam pomôže.

https://www.modrykonik.cz/group/6098/

janula2511
autor
15. máj 2016

@gupka27 a ten infadolan krem len v lekarni dostat?a ked mate červené zapálené tak aj v tedy je dobry?

gupka27
15. máj 2016

@janula2511 Áno kúpiš ho len v lekárni, je to v podstate len lanolín na premastenie, ale zanechavá pokozku dlhšie mastnú a preto to aspoň nám dobre pomáha. Dávala som aj na začervenanané.

mirkaandrej
15. máj 2016

Ahoj. Moja dcerka to ma. Mali sme niekolkokrat zmienane maste s kortikoidom-nepomohlo. Ani indulona. Nic.
Kamaratka mi odporučila Alantan mast. Ona je z Polska takze neviem ci ju na Svk zozenies, no pomaha.

janula2511
autor
15. máj 2016

@mirkaandrej a ti ju odkial objednavas?

lusyke
15. máj 2016

Nasej pomohol a pomaha kupel v oleji Balneum Hermal. Dalej nam doktorka predpisala mast na premastovanie niekolkokrat denne. Bola to nejaka vazelina. Proste ide o to aby pokozka bola neustale hydratovana a nevysusala sa. A raz denne zinkova mast. Uplne sme prestali pouzivat avivaz...ale to asi vies. A tiez je najlepsie obliekat len do svetlych bavlnenych veci. Podstatou je odstranit vec ktora to sposobuje.

janula2511
autor
16. máj 2016

To ze ja neviem prist co to spôsobuje.ci prasok na pranie.potraviny alebo niektore ovocie.to je tazke zistit.

klaudia163
16. máj 2016

Môj syn má tiež ekzém, už sa trápime takmer 5 mesiacov. Najskôr pediatrička predpisovala samé krémy, maste, hlavne kortikoidové, stále ma presviedča dajte mu to, to mu pomôže..... ale mne sa liečba kortikoidami nepozdáva. Niekde som čítala, že ak je ekzém v tom štádiu, že je to také začervenané, zapálené, nenatierať ničím, čo je mastné. Ja mu to vtedy vysuším repíkom, rýchlejšie sa mu to vyhojí a potom mierne premasťujem. Skúšala som aj eliminovať zo stravy mliečne výrobky, mak, orechy.... najčastejšie alergény.... vyskúšaj tiež, možno mu niečo nepasuje. A pri praní prepieram ešte raz pre istotu, až nie sú vo veciach zvyšky prášku

janula2511
autor
16. máj 2016

@klaudia163 to mu robis repikove kupele?a s cim premastujes?mi sa trapime uz 4roky.a vravia ze vela deti stoho vyrastie.no môj neviem kedy vyrastie stoho a ci vyrastie vôbec stoho.

ruthike
16. máj 2016

@janula2511 zriedenenym octom;) ocot sa pouziva na dezinfekciu dlhodobo- pred tym nez prisli na trh vselijake antiseptika a kuchynske spreje. Ale je to na tebe, vobec do toho nikoho nenutim.Podla vlastneho uvazenia

mirkaandrej
17. máj 2016

@janula2511 kanaratka mi ju kupuje v Poľsku.

klaudia163
17. máj 2016

janula2511 ja mu iba líčka, tie má také najproblematickejšie. Namočím gázu do repíku a trošku mu to poprikladám, potom premasťujem obyčajnou modrou indulonou a takým krémikom z kozieho kolostra. Už sme skúšali aj lipobase, aj kožná nám dala takú robenú masť ..... je to fakt trápenie, keby to aspoň nesvrbelo :( Nám tiež dr hovorí, že z toho vyrastie, ale keď píšeš že už 4roky!!!! sa trápite aj vy.... :(

zuzta1
17. máj 2016

Ahoj, ja môžem len odporúčať krém A-derma. Je to hotový zázrak, my sme sa s atopickým exémom trápili od malinka, malému predpisovala lekárka kortikoidy, ktoré pomohli len na chvíľu, samé zarábané krémy, nič nezaberalo. Už v zúfalstve som raz použila vzorku krému A-derma ktorú mi len tak dala kožná lekárka, v priebehu 3 dní exém zmizol ako zázrak, a od toho dňa sme mali pokoj. A malý mal atopický exém fakt dosť zlý, zápästia nonstop doškriabané, chrastičkové, o tváričke ani nehovorím, hrozné - to mal asi 1,5 -2 roky. Od vtedy super a dnes má 5 rôčkov a krásnu pleť 🙂 🙂 🙂 🙂

zuzta1
17. máj 2016

Náš zázrak 🙂 A-derma

klaudia163
17. máj 2016

@zuzta1 Kde by som mohla vzorku dostať? Vyskúšala by som

orsiko
17. máj 2016

My sme chodili ku koznej. Všetko nam pomohlo cca na týždeň a potom sa to vratili alebo zhorsilo sa. Nam.pomohlo nakoniec bepanthen sensiderm na ekzém. Používali sme to cca 3mesiace 2x denne a už nam to už aj zmizlo. Teraz ju len natieram buď s telový mliekom alebo s excipial u lipolotio a zatual sa nam sa ekzem nevratil.

zuzta1
17. máj 2016

@klaudia163 mne dala vzorku kožná lekárka, možno majú aj v lekárni, treba sa spýtať.

janula2511
autor
17. máj 2016

A kolko stoji A -Derma?

zuzta1
17. máj 2016

@janula2511 konkrétne toto mlieko okolo 20€ nie je lacné ale nám vydržalo vyše roka. Keby som vtedy o ňom vedela skôr dám zaň aj 50€ miesto toho trápenia.

janula2511
autor
17. máj 2016

@zuzta1 a kde vsade ma ekzem.na velkej ploche? A ma aj červené zapálené miesta alebo len suchú kožu.

sojorez
17. máj 2016

Damy,pridavam sa do tejto debatky...syn /5 mes/ sa tiez trapi... jemu to zacalo ako seborea na hlavke,detska dala lekarensky olejcek,supiny sice zliezli,no pokozka ostala podrazdena... na lickach sa mu spravili fliacky / po coko a paradajkach,kojim/ a po 2.ockovani sa rozsirili po oboch lickach..na koznom nam dali ichtamol v syndermane/asi tak nejak/ mast,ktoru som nanasala spolu s fungicidinom - na hlavke zabralo,no na tvaricke skaredo scervenelo,tak sme skusili zinkovu mast,ta to akurat zosusila este viac.. momentalne kupem v ovs.vlockach a mazem imunoglukanom a biodermou atoderm intensive baume a som uz zufala.kedze kojim,dala som si antialergo dietu- bez mlieka a ml.vyrobkov,lepku,vajec,soje,kakaa a dalsich alergenov...silham hlady,ale radsej vyskusat ako pozerat,jak sa rozskriabe na licach do krvi/ na to inak super pomohla ta zinkova mast

janula2511
autor
18. máj 2016

@sojorez ahoj a imunoglukan krem nezabera?a bioderma tiez nije?

janula2511
autor
18. máj 2016

Skusali ste aj niekdo na ekzem KAWAR Morska sol.alebo Kawar mydlo s morskov solov a sirov.

sojorez
18. máj 2016

@janula2511 zacala som vcera / podla rozpisu dr,ked by to nebolo lepsie som mala zacat fucidinom h/ na vlastne triko,po bioderme vecer to krasne zbledlo a zvlhcilo tie supinky,v noci si to osuchal,tak rano zas bolave,ale mazem biodermou a imuno...vyzera to lepsie

sojorez
18. máj 2016

@sojorez toto bolo mokvave,presusili sme do stadia tohto

sojorez
18. máj 2016

@sojorez a dnes rano po bioderme a imuno.. ale dietu dodrzujem poctivo