Co pomaha detom na atopicky ekzem? Nasa dcerka ma na nozkach atopicky ekzem. Jedine co pomaha je nivea na zapareniny, ale aj to nezmizne uplne, len to nie je cervene. Ale take suche trosku draplave na dotyk do ostane. Bioderma atoderm nepomohlo vobec. Ani co poradila kozna nepomaha, stale sa to vracia. Nejake babske rady nemate?
@zuzika19 6 mesiacov ma mala. Nemozes sem napisat nazov? Urcite by si tym pomohla aj inym mamickam 😊.
U nás funguje probiofix imun, nájdeš hoc kde v lekárni, a je tam tá špecifická baktéria rhummus či jak, čo pomáha na ekzem. A teda malému pomohla aj morská soľ z DM "Kawar" a v tom sa kúpal.. Plus teda pozor na stravu, mliečne atď. Ekzem býva hlavné vnútorný problém. A na premazavanie zasa u nás zabera iba bioderma intesive.
A teda pozor, na tých probiofix musí byť to imun, lebo su aj obyčajné baby, a tie nemajú tu špeciálnu baktériu.
Ide o probiotika s prebiotikami na prirodnej baze od ceskej firmy, su to sirupy sladene steviou, starsi mal tiez ekzem a toto nam zabralo, dr nam kazala oilatum, imunoglukan a neviem co este, az kym som neobjavila toto, odvtedy mame pokoj
@zuzika19 Prosim ta napises mi nazov? Hned by som to objednala.
To uz by som riesila cez ss, pretoze ak chces za nakupne ceny je nutna registracia a podrobne by som.vysvetlila uzivanie a vsetko okolo toho, ak mas zaujem, tak mi napis
Len nenalet hned na MLM biznis 😉 ide o proviziu, nie benefit zdravotny
Prosím ťa, hlavne nie žiadne MLM srandy 🤦♀️ je to zbytočné predražené a keby je to také dobré, nikto nemá problém otvorené hovoriť značku a názov 🙈
@panda21 nebudem to zverejnovat, pretoze ja nic nepredavam, posuvam info dalej, co nam pomohlo a chcem pomoct aj dalsim, verejne znacku nepisem preto, lebo uz parkrat som.zazila pripady, kde boli zvozene pod ciernu zem, ze nieco niekde predavaju, ak niekto chce pomoct, tak nema problem.sa spytat aj v ss a moze sa rozhodnut sam
U nás na ekzém jedine čo zabralo bol Skin cap krém. Tiež sme toho vyskúšali až až a teraz mame peknú čistú pokožku.
Ekzém je z čriev, keď sa iba masti a nehľadá problém, nie je zlepšenie a môžeš mať maste aj za 100eur 10xdenne. Takže určite probiotika a hľadať co malej škodí, pri čom sa zhoršuje a na jeseň sa ekzem zhoršuje, že úplne.
Známa má dcérku a tej pomohol krémik. https://havlikovaapoteka.cz/sk/pletove-kremy/ha...
Nám pomohlo kúpanie na striedačku v linole a vo vode s octom, natierame buď uriage alebo excipial, ale nám povedala kozna, že minimálne do roka sa to môže vracať.
A príčinu ste sa nesnažili vypátrať?? Môj syn mal až do živého atopicky ekzém zistili mu alergiu na bkm odkedy ma diétu aj on aj ja nakoľko kojím tak ma pokožku ako bábätko z reklamy... Nevidím totiž zmysel natierať kortikoidmi a neodstráni prvotnú príčinu takto sa toho nezbavite len budeš donekonečna prekrývat príčinu... Tie testy mu robili keď mal cca 6mes takže áno robia ich aj malým deťom 😊
Môjho som natierala krémom Lipobase na odporúčanie kožnej plus sme UM zmenili na hypoalergénne.
@kulumulu123
Reagujem na tvoj príspevok v tejto diskusii. Prosím ťa, aké testy robili tvojmu synovi kde zistili alergiu? Dcéra má 2,5 roka, od jej 6 mesiacov sa borine s ekzemom a alergolog mi povedal že je ešte malá na vyšetrenie u neho
@9gabi9 hľadaj iného alergologa..my sme sa prvý rok trapili gastro,hematologia, kožné.. keď mala 14 mesiacov naklusala som k alergologicke že toto je už buď lepok alebo mlieko lebo nikde inde ma eliminacna dieta neviedla...a z krvi jej vysla alergia na bielkovinu a histaminova intolerancia, vaječný bielok-ale o tom som vedela aj bez testov..vysadili sme mlieko a dobre je, mladá moja už ma viac ako 3 roky a dobre sa má..
@9gabi9 nas poslala nasa pediatricka na hospital do nemocnice kvoli krvi v stolici a ozaj skaredemu ekzemu ked bol syn este babatko, a celkovo moc neprospieval... Tam mu robili testy na vsetko mozne, aj na gastro na alergie vtedy mu to zistili z krvi... Co hovori tvoja kozna je uplny none sense. Praveze ak sa tieto alergie z gastra podchytia v babatkovskom veku ma velju sancu sa z toho dostat do 3-4r ale treba ozaj prisne dodrzat dietu.... Vidim to sama na BKM sme mali hodnoty 56 tych nameranych jednotiek z krvi ked nam robili testy 1x, teraz po 3r je to 0... Vtedy stacilo ked som ja zjedla cokolvek co obsahovalo bkm (stacil jediny pagac z kauflandu) a syn mal ekzem ako hrom (kojila som ho, bkm prechadza do mater mlieka). Teraz moze jest cokolvek a je v pohode bude mat 4r v january.
Zmen prosimta dr, nech ta pediater pisle na gastro ak si ba a okolie tak primarka na detskom gastre na antolskej je super.
@9gabi9 ja chodím k alergo s malým od 7mesiacov, takze určite nie je dieťa malé
A kolko ma mala? Poznam probiotika, ktore pomohli nam s ekzemom, ak by si chcela viac info, napis mi ss