Čo pomáha pri zápche?

pammpusik
13. okt 2011

Ahojte, chcela by som poprosiť o radu, môj maličký /3 a pol mesačný/ synček má problémy so stolicou. Posledný mesiac je aj prikrmovaný, nakoľko je papaj a na jeho potrebu mi mliečko nestačí...ale je to iba jedna dávka za celý deň...zvyšok je mliečko moje. Teraz začal mať problémy so stolicou, nekaká aj dva, tri dni, čo by pri plne kojenom bolo ok, ale viem že to umelé musí ísť von...a na druhej strane je nepokojný, nervozny, plačlivý a stále tlačí. Vetríky odchádzajú, no to druhé už nie samo, len ked už po troch hodinách plaču to vzdám a pomôžem rúrkou :/ stolica je hustá a zelená. Máte niekto podobnú skúsenosť, poprípade nejaké overené rady ako mu tú stolicu "zriediť" a uľahčiť mu to. Ďakujem za každú radu 🙂

miskap
13. okt 2011

Ja ti môžem odporučiť často masírovať bruško- pri každom prebaľovaní, cvičiť nožičkami, dávať ho na bruško. Takto ľahšie dozrie tráviaci trakt a keď sa bábätko viac pohybuje, lepšie sa aj vykaká. Tá rektálna rúrka môže poškodiť črievko, opatrne s ňou.

anjelik2509
13. okt 2011

alebo skús zmeniť druh mlieka, nie každé robí každému dieťatku dobre...a ako je už spomínané vyššie, pomasírovať bruško, aj olejčekom, v smere hodinových ručičiek, pocvičiť nožkami, alebo aj teplá sprcha, alebo kúpeľ pomáha...nám lekárka odporučila v čase problémov s kakaním probiotiká Bio Gaju, ale príliš nám to nepomáhalo...tak som jej to ani nedávala...

valca6
13. okt 2011

ahoj. nasa mala aj cely tyzden nekakala...nasa p. doktorka povedala,ze je to v norme, ale doporucila nam jej podavat toto:http://www.adcc.sk/web/potravinove-doplnky/detail/infa...
Nam to pomohlo, davam jej to doteraz a je zdravucka, klop-klop-klop! 😉
alebo od 3mes. mozes davat aj toto:http://www.adcc.sk/web/potravinove-doplnky/detail/biog...
Drzime palce, nech sa ulavi! 🙂

ralanka
13. okt 2011

nám pomáhal sabsiplex kvapky tie sme užívali do pol roka v kuse do mlieka nič sa dieťatku nestane a trošičku do čajíku aj slivkovej šťavy možeš dať tá je na riedenie stolice 😉
imuno dolphis je na črevnú mikrofloru a podla letáku treba užívať min. mesiac najviac sa osvečil sabsimplex

alexa0417
13. okt 2011

my sme pouzivali pupik krem🙂

ivanka85
14. okt 2011

nam pomohol jedine espumisan L kvapky,rurku sme nikdy nepouzili..

katka3012
27. okt 2011

ak mozem poradit,tak kvapky bio gaia

halime
27. okt 2011

My sme si presli tym istym, z mojej skusenosti ti rovno poviem ze je to mliekom. My sme boli trpezlivy ako doktorka kazala, skusali ostat na tom istom mlieckuu dva tyzdne, ale pootom som zmenila na komfortnejsie mlieko a uz to islo aj samo. Jedine zo ti este mozem poradit par lyziciek fenikloveho cajiku, nesladeneho aj too mu moze pomoct. Ked mal moj zapchu preliala soom ho cajikom cely den a pomohlo mu to a rozhodne zmen mliecko, jja sice zijem v UK, pouzivame Aptamil ale to je presne slovensky Nutrilon. Pri zapche sa detom tuna dava Aptamil Comfort, je oznaceny zlto. Nnam naozaj pomohol. Ale nepotesim ta, tieez len nachvilu. 🙂 zmienala som mliecko tusim 3 krat. Ono niektorym detickam to trosku potrva kym zacnu mliecko tolerovat a mam zname ktore tiez velakrat menili. Este jedna vec mozno bby si mohla poprosit lekara aby ti predpisal aj nejake probiotika, neviem ake sa predavaju ci predpisuju na slovensku ale mohlo by mu aj to pomoct. Kazde dietatko je ine takze mozzno sa mylim ale ja by som zmenila mlieko. 🙂l)