zacali sme pouzivat plienky huggies economy a mame zaparenu ritku inak pouzivame plienky pampers.Moze to byt z plienok???Nikdy predtym sme taky problem nemali :(
môže to byť z plienok , my sme mali zo začiatku zaparenú ritku stále, a pomohlo jedine to,že ho umývam v umývadle čistou vodou a nie vlhčenými obrúskami po kakaní.. ale keď mal zaparenú ritku,tak prvá pomoc bol vždy repík
Admin ti síce zrejme otázku uzamkne - ale ja odpoviem - lebo viem, že je jednoduhšie sa opýtať ako hľadať v starých témach 🙂 My sme sa so zapareninami trápili dlho - až nakoniec som našla účinný spôsob - pri každom prebalení pretrieť zadoček látkovou plienkou namočenou v kamilkovom odvare, potom nechať usušiť - proste dlho dlho vetrať a natierať sudokremom - nám pomohlo 🙂 ( a vlhčené sme stále použivali - nám, neškodia - len potom pretrieť tými kamilkami 🙂 )
moze byt zaparena z plienok, no nam sa pri starsom synovi stalo, ze mu vadili vlhcene utierky.. treba overit aj tuto pricinu.... my na zaparene miesta pouzivame sudokrem, ale pomohol nam aj bepanthen...
Nám na zaparenu ritku pomáhala rybacia mastička a ešte som to omývala harmančekom
Ano môže, treba vymeniť plienočky a rituľku vyumyvať vodou s detskym mydielkom, vysušiť a naniesť hrubšiu vrstvu Sudocremu.Určite pomôže 🙂
môže mať zrovna na túto značku alergiu. Ja som sa s tým nestretla, ale kamošky mi často spomínajú alergiu na plienky a zrovna Huggies.. Niekomu nesadnú. Vymeň značku a uvidíš.
A na zadoček mu kúp Sudokreem, to je jeden bohový krém, prípadne Bepanthen, aj ten ukľudňuje podráždenú kožu. Pravdepodobne ale keď vymeníš plienky, tak mu to zmizne rýchlo..
nam poháhal Baphanten 😉 krém
áno,môže to byť z plienok.Jednoznačne ti odporúčam Sudokrem 🙂
no moze, treba vetrat ritu,
ja pouzivam sudokrem na bezne natieranie pri kazdom prebalovani,,,, my pouzivame pampers tiez, a mali sme aj huggies, ale tie neboli take makuske ako pampersky, ale nic nam nebolo,teraz som dostala tie tesco plinky od nasich, a som prekvapena, lebo su dost kvalitne,,, aj mekucke,, asi to budeme striedat, lebo pampersky su dost drahe,,,,, najme ked maly cura a kaka jak najaty, a pouzivame uz 4, tak to potrebujem 140 pleinok na mesiac,,,, 😀 inac my sme zapareniny este nemali,,,,, treba omyvat repikom, alebo rovno repikovy kupel urob, nech troska posedi,, niekomu pomoze aj bepanthen krem,, ja mojeho po kazdom kupani necham iba tak holeho polezat , pokopkat,, strasne lubi byt holy a vyvalovat sa,,, a mam zapnuty ziaric pocas celeho kupania aj po nom, tak sa vyhrieva,,,, a koza dycha 😉
My sme mali s plienok zaparenu ale az do krvi to mala chudatko vred som si kupila na mesiac tesco plinky ze vyskusame a asi jej nesadli tak odvtedy kupujeme iba pampers 🙂
vetrat ritku, Imazol, vyhodit jednorazovky a poobzerat sa po latkovkach. 🙂
jednoznacne Sudocrem v hrubsej vrstve a pokial mozno nechat bez plienky vetrat...aj ked teraz ked je zima je to trosku problem....a castejsie prebalovat....okrem sudocremu sme vyskusali toho dost, ale tento zabera uplne super
http://bocianiehniezdo.conetix.sk/content/zdrav...
dovolim si kopirovat link mojej kamosky Zuzky-latkarky 🙂
Pri dcerke som pouzivala len jednorazove plienky-vacsinou tie najlacnejsie z Tesca-na zaparenu ritku sme pouzivali rybaciu masticku z lekarne-super pomohla,len strasne smrdela 😝 😀 a nechavala na obleceni flaky.
V druhom tehu som tu na MK objavila temu o latkovych plienkach-nastudovala si zakladne info,vypytovala sa skusenych latkarok a nakoniec som sa rozhodla pre latkove plienocky.
Syn bude mat 1.5 roka a latkove plienky pouzivame od 1.tyzdna a teraz mam v podstate plienkovu vybavicku pre tretie babo hotovu.
Dovody boli najprv ekologicke,ale neskor aj zdravotne a ekonomicke 🙂
Pri prebalovani pouzivame krem malokedy.Obcas sa stane ze ma cervensiu pokozku ak ho necham v plienke dlhsie-vtedy nam pomaha Sudokrem,ale musim povedat ze na latkove plienky nedam dopustit a vrelo odporucam vsetkym maminkam 😉 🙂
@radoslava27 - kopirujem, co som pisala v otazke "poradite nejaku mast na zapareniny?" https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/poradite-nejaku-mast-na-zapareniny/ :
1.) "imazol krempastu", ked ju natries, trosku to nechaj zaschnut (mozes jej to trosku aj pofukat, mozno sa na tom aj zasmeje 😉 )...
2.) este sa mi velmi osvedcil ten hnedy, smradlavucky "pityol", co je zevraj pre deti do 10 rokov nevhodne, ale neviem preco... 😕
3.) ak to ma zapalene, dobre je dat si namiesat v lekarni "ichtamolovu mast so zakladom cremor" a pediatricka mi teraz poradila dat namiesat v lekarni "ondrejovu mast", tu som vsak zatial neskusila, ukludnilo sa to totiz, vdaka Panu Bohu!
4.) ja prebalujem aj v noci... a hned rano ju sprchujem (nie celu, ale od pol pasa dolu), kedze celu noc tam posobil ten moc... osprsim ju aj vzdy hned po kakani... ak aj nekaka v ten den doobeda, tak aj tak ju este osprsim pocas dna...
5.) dobry je aj vzdusny kupel... len teraz v zime, aby babatko nenachladlo...
6.) ked bola mala este mensia, tak mi pediatricka poradila 2x denne "imazol krempastu", z lekarne namiesany krem "erevit", krem "infadolan" a fantasticky krem "Bioderma ABC-Derm Change" proti zapareninam
7.) a este jedna vec - presli sme na latkove plienky a este som objavila v drogerii dm jednorazovky "alana", ktore su eko a nie su igelitove, ale papierove a vnutri maju bunicinu... samozrejme, prebalovat a prebalovat stale dookola...
8.) a este ma napadlo, ze kamoskinej malej vzdy pomoze krem "dermazulen", no obsahuje kamilku, takze ja som to neskusala...
Fuha, ze ake lintanie! 😅 Drzim palceky, nech sa vam to skoro uzdravi a uz nevrati! 🙂
nam pomahala najlepšie rybacia mastička,neskutočne smrdi ale je veľmi učinna 🙂
no môže aj nemusí to byť z plienok, tiež som si myslela že malý má zapareninu z plienok, nepomáhala rybia masť, sudocrem, imazol, neskôr už ani kortikoidy (locoid, triamcinolon), mal to hrozné, mokvavé, krvavé ( a to mal už 20 mesiacov), bolo mi do plaču, tak sme šli k lekárovi a bolo to mykotického charakteru, tak mi dal canesten a za dva dni ani chýru.. teraz zasa používame rybiu masť ako predtým ( v podstate od narodenia)
tiež som myslela že je to z plienok, ale pediater hovoril že nie.. takže by bolo dobre aby zapareninu videl pediater a on posúdi.. skôr než prejdeš na domáce liečenie..
a presne ako kočky písali, minimálne vlhčené utierky ( hlavne nie gaga, ktoré sú nenormálne parfumované).. ja teda pampersy nekupujem vôbec, striedame babylove, tesco, lidl a huggies podľa toho kde je akcia a nikdy malý s nimi problém nemal, v podstate zaparenú riťu nemal asi ani raz ( a to som sa bála ako bude pretože ja mám silný atop.ekzém a čakala som kožné problémy)..
pardon, raz sme mali problémy ale to bolo po oranžových pampers, ktoré odvtedy nechcem v živote vidieť.. inak nie..
SUDOCREM ALEBO BEPANTHEN
Mali sme takýto problém viackrát, nepomohl ani sudocrem ani bepanthen, ani rybacia masť .....imazol krém pasta je priam zázračný ihneď po prvom použití buď zmiernenie alebo úplné vymiznutie, podľa intenzity zaparenín....
A ako prevencia je pre nás najsuper na počudovanie mastička z DM drogerie babylove taká zelená a to voči výrobkom babylove som nemala veľkú dôveru..🙂
nam VZDY pomohol BEPANTHEN, aj ked zaparenu ritku sme mali fakt len obcas.
SUDOCREM nam pomohol vzdy naj...
...pri starších babách fičala u nás modrá Indulóna 🙂 ...a teraz nám pomohol starý dobrý Pityol...Sudokrému a ostatným "rybacinkám" odolávame ... Bepanthen ešte nemám odskúšaný. 🙂 Najlepšie je predchádzať týmto stavom...vzdušný kúpeľ ked je to možné, umývať najradšej čistou vodou / nie v každom prípade používať vlhké utierky /... no a ja si tiež myslím, že záleží aj od druhu jednorázových plienok...
každé dieťatko je individuálne...My sme od malicka pouzivali huggies, s pampersiek sa vyhadzal. Dávala som mu sudocrem. Ked uz bol vacssi huggies precikal a presli sme na pampers-to mi kozny povedal, že je to najvacsia chemia pampersky, ze mam vyskusat, ale uvidim, ze sa vyhadze.Natierali sme rybaciu mast. No nevyhadzal sa z nich. Pouzivali sme ich az pokym nesiel na nocnik.Kamaratka co ma malu musi pouzivat vyhradne klasiecke plienky (latkove). Zo vsetkych jednorazovych plienok sa vyhadzala a pokym ich pouzivala nepomohla ani ziadna mast na zapareniny. Ako presla na latkove, mala nebola ani raz vyhadzana. Takze treba skusat co bude bábätku vyhovovať 😉
nam pomohla Dubova kora z lekarni,ked pojdes ku koznej s dietatom tak ona ti predpise dubovu koru a to kupis v lekarni a jak budes kupat dceru alebo syna tak tam das cely sacok toho prasku tej kory dubovej do kupela do tej vody a 1L vody vlaznej.nam sa to hned zahojilo...Isto neodporucam sudokrem lebo sa to mojej dcere tiez zhorsilo ked sme jej dali sudokrem.Tak radsej chodte ku koznej doktorke a ona vam poardi a spytajubovu koru.Nam ju predpisala a sme sni spokojny od tedy nema vobec zapareny zadocek.
soudocrem..vyderzi dlho a je dobry...dokonca aj na cerveny konicnik vo vnutri to pomaha
Imazol krémpasta - nepoznam nic lepsie. nemyslim, ze by to malo byt z plienok, ale skuste sa vratit k Pampers a uvidite. Ale Imazol mam doma stale a je to skutocne vseliek. Uzasna masticka. Vyskusajte.
My sme vyskúšali snaď všetko a u nás vyhral sudocrem 🙂 a môže to mať z plienok my sme tiež vymenili plienky tak sa zadoček zaparil ☹ Inak mne moja doktorka povedala že deťom s citlivou pokožkou by sa vôbec nemala meniť značka plienok, keď im sedia netreba to meniť. 🙂
sudocrem a vetranie
..Imazol krém pasta na akútny stav,Sudocrem natierať bežne..perfektné dve vecičky, až rozmýšľam,chudere naše mamy,čo robili bez týchto vymožeností... 🙂
ak pouzivas tie istie plienky a utierky, tak je to dost malo pravdepodobne, ze to vyvolali. moze to byt mykoza, ak to nejde prec nijakym volne dostupnym kremom. ak mu to trva dlhsie ako 2t ber ho k doki, nech vezme stery a naordinuje liecbu. este to moze byt aj alergicka reakcia na atb... mali sme oba pripady ☹
na normalne zapareniny pouzivam aj pityol (nam ho odporucala doki), ale najma bepanthen. obsahuje panthenol a lepsie obnovuje pokozku(davam ho malej aj na vyrazky od cumla a okamzite miznu)
drzim palce a dufam, ze to rychlo prejde! 😅
samozrejme moze. zmenit plienky a mazat ritulu. u nas na taketo zachrany fungoval sudokrem ci nivea sos a pytiol