Ahojte,dcérka si ešte nevie vyfukat nos ťahá ho hore ako keby mala sopliky,no nemá nič.Kazdy hovorí že má sople,nemá.Skusam jej s vysávačom vytiahnuť nič nejde von,nos má zvnútra suché.Aj tak stále si ťahá hore nos.Ci tam vnútri ju niečo stegli alebo prečo to robí neviem.No robí to stále za minútu aj 10 a viac krát.Kasle občas vykaslieva hlieny.Doktorka jej dala kvapky do nosa nasivin aj sinupret aby jej to spustilo hlieny,nič.Mala aj ATB kvapky,nič stále to robí.Ma vyše 3roky a sama si ešte nevie vyfukat nos.Uci.e ju no nevie to.Svokra hovorí že muž sa naučil ako 6 ročný sám vyfukat si nos.Ja neviem kedy moja mama si to nepamätá.
@tamvtme Moja sa ani nesnaží vôbec jej to nejde,jeduje sa na to a ťahá hore nos.Konvicku som neskúšala,ona je dosť fajnová neviem či by som jej to vedela robiť s tým
treba skusit, nepojde to na prvykrat
@tamvtme Máš osvedčené odkiaľ je najlepšie kúpiť? Určite je toho veľa druhov
V lekarni dr max, su aj detske. Synovci zacali tiez na odporucanie orl, jeden mal 2,5 roka a druhy 5. Tomu mladsiemu najprv preplachovala sestra,a od 3 rokov sam., starsi hned od zaciatku zvladal sam
Konvickovanie je super malemu pomaha. Netreba ziadnu drahu konvicku. My pouzivame striekacku z nurofenu. Splni to rovnaky ucel 👍
Ako to vlastne funguje to konvickovanie?
Pozri si na youtube - preplach konvickou ,
Ideal napozeraj videa
Nahrievat infralampou, naparovat sa nad slanou vodou a povoli to
@zorkahorka mne ako alergicke naparovanie nepomaha skor mi to zhorsuje.
Oveľa lepšia ako konvička je toto:
https://www.cistynos.sk/sinus-rinse-sada-pre-de...
Dala by som solny roztok - napr sterimar nechala chvilocku posobit a odsala vysavacom. Mozno tam ma nejaky extra husty hlien a ten jej nepusti ostatne. Urobila by som to viac x. A sinupret je super pouzivala by som ho nadalej
Mozu jej aj vzadu zatekat a nevysmrkas a neodsajes nic. Ja to tak obcas mavam. Mozno ona sama nevie ako si s tym poradit.
Aj my máme fľašku zo stránky "čístý nos". Lepší tlak a viac vytlačí. Konvička len preplachuje.
Ja mám napríklad zakázané používať preplachy. Mne to robí len problémy. Ale manžel si to pochvaľuje. Deti to nechcú, radšej sa naučili poriadne fúkať 😂
Zrejme ma zadnu nadchu. To sa neda odsat.
https://www.benulekaren.sk/ako-na-zadnu-nadchu-...
Fakt neviem ako jej pomôcť,ona si ani nelahne aby som jej strekla do nosa.Sedi pri tom ja streknem a hneď jej to vytečie.Je strašne hakliva keď jej idem dávať lieky reve pri tom,ťažko sa s ňou spolupracovat.
Co jej vytecie? Kvapky vstrekovacie ci roztok? Kvapky nemaju preco vstrekovacie vytiect. Ak roztok tak to nevadi, ten preplach pomaha
@zuza265 Roztok a kvapky keď jej dávam hneď si berie servítku a utiera nos že má mokrý sa jej to neľúbi.
Roztok nevadi ked vytecie. Ten kludne nech vyfuka. On zriedi sopliky a precisti. Kvapky - vstrekovacie to nevyfukne len tak to je podla mna jedno
Sinupret si skúšala? Ten rozpúšťa hlieny.
@ankare Áno skúšala no nejako jej to nepomáha.Davala som dvakrát denne ráno pred škôlkou a poobede keď došla domov o 16tej,čítala som že večer sa to už nemá dávať deťom.
Skusala si preplach konvickou? Ja to akurat nasu vecne soplavu 3 rocnu ucim na odporucanie lekara a to veru dostane z nosa aj to, co si netusila, ze tam je :D tiez nevie poriadne smrkat, snazi sa, ale nejde, takze tiez pouzivam este odsavacku na vysavac a teraz aj tu konvicku