Čo pomáha na rozpustenie hlienov?

8. jún 2023

Ahojte,dcérka si ešte nevie vyfukat nos ťahá ho hore ako keby mala sopliky,no nemá nič.Kazdy hovorí že má sople,nemá.Skusam jej s vysávačom vytiahnuť nič nejde von,nos má zvnútra suché.Aj tak stále si ťahá hore nos.Ci tam vnútri ju niečo stegli alebo prečo to robí neviem.No robí to stále za minútu aj 10 a viac krát.Kasle občas vykaslieva hlieny.Doktorka jej dala kvapky do nosa nasivin aj sinupret aby jej to spustilo hlieny,nič.Mala aj ATB kvapky,nič stále to robí.Ma vyše 3roky a sama si ešte nevie vyfukat nos.Uci.e ju no nevie to.Svokra hovorí že muž sa naučil ako 6 ročný sám vyfukat si nos.Ja neviem kedy moja mama si to nepamätá.

tamvtme
8. jún 2023

Skusala si preplach konvickou? Ja to akurat nasu vecne soplavu 3 rocnu ucim na odporucanie lekara a to veru dostane z nosa aj to, co si netusila, ze tam je :D tiez nevie poriadne smrkat, snazi sa, ale nejde, takze tiez pouzivam este odsavacku na vysavac a teraz aj tu konvicku

autor
8. jún 2023

@tamvtme Moja sa ani nesnaží vôbec jej to nejde,jeduje sa na to a ťahá hore nos.Konvicku som neskúšala,ona je dosť fajnová neviem či by som jej to vedela robiť s tým

tamvtme
8. jún 2023

treba skusit, nepojde to na prvykrat

autor
8. jún 2023

@tamvtme Máš osvedčené odkiaľ je najlepšie kúpiť? Určite je toho veľa druhov

anesim
8. jún 2023

V lekarni dr max, su aj detske. Synovci zacali tiez na odporucanie orl, jeden mal 2,5 roka a druhy 5. Tomu mladsiemu najprv preplachovala sestra,a od 3 rokov sam., starsi hned od zaciatku zvladal sam

jankak055
8. jún 2023

Konvickovanie je super malemu pomaha. Netreba ziadnu drahu konvicku. My pouzivame striekacku z nurofenu. Splni to rovnaky ucel 👍

autor
8. jún 2023

Ako to vlastne funguje to konvickovanie?

anesim
8. jún 2023

Pozri si na youtube - preplach konvickou ,

aliaray1
8. jún 2023

@jankak055 ahoj, prosim od akeho veku je vhodne zacat? Napad s nurofenovou striekackou je super. Davas len vodu alebo vincentku alebo ako na to prosim?

tamvtme
8. jún 2023

@aliaray1 treba davat fiziologocky roztok, da sa zarobit prevarena voda so solou....vincentku nie

tamvtme
8. jún 2023

Ideal napozeraj videa

zorkahorka
8. jún 2023

Nahrievat infralampou, naparovat sa nad slanou vodou a povoli to

jankak055
8. jún 2023

@aliaray1 vincentka je bublinkova trochu. Pol salky teplej vody polku lyzicky najlepsie morskej soli rozmiesam a naberiem 2 ml maly si da hlavu nabok a pomaly mu to vstreknem raz do jednej potom do druhej dierky. Zakazdym sa vysmrka.

jankak055
8. jún 2023

@zorkahorka mne ako alergicke naparovanie nepomaha skor mi to zhorsuje.

jankak055
8. jún 2023

@aliaray1 podla toho ako dieta spolupracuje. Treba zvazit ty ako mama to vies najlepsie 😉

3nikus30
8. jún 2023

Oveľa lepšia ako konvička je toto:
https://www.cistynos.sk/sinus-rinse-sada-pre-de...

zuza265
9. jún 2023

Dala by som solny roztok - napr sterimar nechala chvilocku posobit a odsala vysavacom. Mozno tam ma nejaky extra husty hlien a ten jej nepusti ostatne. Urobila by som to viac x. A sinupret je super pouzivala by som ho nadalej

jankak055
9. jún 2023

Mozu jej aj vzadu zatekat a nevysmrkas a neodsajes nic. Ja to tak obcas mavam. Mozno ona sama nevie ako si s tym poradit.

katrin69
9. jún 2023

Aj my máme fľašku zo stránky "čístý nos". Lepší tlak a viac vytlačí. Konvička len preplachuje.

Ja mám napríklad zakázané používať preplachy. Mne to robí len problémy. Ale manžel si to pochvaľuje. Deti to nechcú, radšej sa naučili poriadne fúkať 😂

beata_k
9. jún 2023

Zrejme ma zadnu nadchu. To sa neda odsat.
https://www.benulekaren.sk/ako-na-zadnu-nadchu-...

migynka
9. jún 2023

@katrin69 Tiez odporucam tuto flasku na preplach 👍 Ked sa smiem spytat, preco mas zakazane preplachy, ake problemy ti to robi? Dakujem za odpoved

autor
9. jún 2023

Fakt neviem ako jej pomôcť,ona si ani nelahne aby som jej strekla do nosa.Sedi pri tom ja streknem a hneď jej to vytečie.Je strašne hakliva keď jej idem dávať lieky reve pri tom,ťažko sa s ňou spolupracovat.

zuza265
9. jún 2023

Co jej vytecie? Kvapky vstrekovacie ci roztok? Kvapky nemaju preco vstrekovacie vytiect. Ak roztok tak to nevadi, ten preplach pomaha

autor
9. jún 2023

@zuza265 Roztok a kvapky keď jej dávam hneď si berie servítku a utiera nos že má mokrý sa jej to neľúbi.

zuza265
9. jún 2023

Roztok nevadi ked vytecie. Ten kludne nech vyfuka. On zriedi sopliky a precisti. Kvapky - vstrekovacie to nevyfukne len tak to je podla mna jedno

ankare
9. jún 2023

Sinupret si skúšala? Ten rozpúšťa hlieny.

autor
9. jún 2023

@ankare Áno skúšala no nejako jej to nepomáha.Davala som dvakrát denne ráno pred škôlkou a poobede keď došla domov o 16tej,čítala som že večer sa to už nemá dávať deťom.

katrin69
10. jún 2023

@migynka Neviem, čo robím zle 😂 Pri plných dutinách je tlak, niekedy až migrény spôsobené tým tlakom. Používam len teplé obklady. Prepláchnuť mi to prepláchne, ale stav sa mi zhorší. Opäť prídu tlaky a do toho ešte aj vysoké teploty... Som asi čudná 😂

aliaray1
10. jún 2023

@jankak055 velmi ti dakujem. Mala bude ma 15 mes. No...vyskusam 🤦‍♀️🙈😁