Čo pomáha na reflux?

zoja1234
11. nov 2021

Prosím vás čo okrem Nutritonu pomáha na reflux ? Máme vyššie matrac, po kŕmení a odgrgnuti sa ho snažím držať ešte nejakú chvíľu zvislo ale dlho nevydrží a začne sa krutit a plakať.. čo máte odskúšané prosím, nejaké kvapky alebo nejake ešte iné praktiky? Máme skoro mesiac

katulastraka
11. nov 2021

@zoja1234 nic...absolutne nic !!! a nervy mam na to jak hovado :D

werony_n
11. nov 2021

@zoja1234 máme ten istý problém a nič iba vyčkať. Keď začne babo papať tuhú stravu začne sa to napravovat dovtedy len nakúpiť podbradníky a mať trpezlivosť 😊

zanetakovacsova
11. nov 2021

@zoja1234 pevné nervy 😊tiež to máme 😃

jaga18
11. nov 2021

Máme 3,5 mesiaca a mam pocit, že stále je to horšie 🙄 umelé s nutritonom v ňom ako tak ostane, ale materské sa dlho neudrží, grcka aj hodinu po kojeni 🙈

zoja1234
autor
11. nov 2021

A keď ich nakrmite, dáte odgrgnut na plece, vydržia vám v tejto polohe aspoň 10 minút alebo nie? Mne ak vôbec odgrgne po 15 minútach, sa začne hemzit a plakať a nemôžem nič iné len ho dať do postieľky, aj ho nosím na rukach kde mi po dlhšej chvíli zaspí, ale keď ho uložím ležať zase plač.. a krmite ich ako často? Môj pyta každé 3,5 hodiny cca, tak mu dám toľko koľko zje

katulastraka
11. nov 2021

@werony_n ale prd, my papame tuhu stravu a je to o tom istom :/

sima1415
11. nov 2021

Nič , staršej to prešlo keď mala 11 mesiacov a druhy má dva a stále žiadna zmena cez noc nedávam odgrgnut rovno zaspí a cez deň môžem aj hodinu nosiť niekedy si negrgne iba grcne a pýta každé dve hodiny :/

zoja1234
autor
11. nov 2021

@sima1415 @jaga18 @werony_n @zanetakovacsova a prosím vas máte aj vy vypodlozeny matrac v postielke či nie? A ako dlho to treba mať takto, až kým problém úplne neodíde? Neviete či to nerobí zle chrbtici?

zanetakovacsova
11. nov 2021

@zoja1234 my nemáme vyššie matrac my máme antirefluxový vankúš a malá na ňom spí ako dudok neškodí to chrbátiku. A neviem vám povedať dokedy to potrvá my s tým bojujeme už 3 mesiace

zoja1234
autor
11. nov 2021

@zanetakovacsova ďakujem, vankúš zaobstaram

lenkasomp
11. nov 2021

Ahojte, tiež máme reflux a vyvýšený matrac plus aj antirefluxný vankúš.. vankúš samotný nám nestačil, ten sklon je malý a veľmi sa nám malá budila. Problém je, že sa z matraca zosmykuje, teraz v perinke je to ešte ako tak, ale keď bude bez nej tak mi to nepríde bezpečné.. ako riešite to zosmykovanie? Dávate niečo ešte pod zadok ? 🤔

zanetakovacsova
11. nov 2021

@lenkasomp áno 😃má plno vankúšov v postielke. 😃

zoja1234
autor
11. nov 2021

@lenkasomp keď sme pri perinke, používaš tu starodávnu klasickú ako ja ? Ja by som sa jej už chcela zbaviť ale ani netuším že do kedy vlastne dieťa v nej potrebuje byť.. ruky mu aj tak ešte zvezujem extra šatkou lebo veľmi s nimi myka vďaka tomu reflexu, a nohy neviem, keď si potrebuje prdnúť, s vystretymi nohami v perinke mu to veľmi nejde.. chápem že potrebuje ešte asi ulitku a pocit v maternici ale neviem no

werony_n
11. nov 2021

@katulastraka u malej sa to zlepšilo, nezmizlo to úplne ale grcka menej

werony_n
11. nov 2021

@zoja1234 ja som dávala malú do klasickej perinky (takej co ešte naše mamy používali) a spinkala stále na boku, podložila som vankúš aby keď grcala tak to ide bokom a nedusila sa, perinku som mala do cca 2,5 mesiaca

zoja1234
autor
11. nov 2021

@werony_n a bola takto v perinke len v noci či ? Robím presne to isté, a cez deň ho mám v takej prenosnej kolíske ale tam už nieje v perinke, ale len v takej akoby tensej zavinovačke, s rukami v šatke

werony_n
11. nov 2021

@zoja1234 aj v noci, aj cez deň, bez perinky nechcela spinkať, budila sa rúčkami, vyberala som ju prebaliť a prezliecť

zoja1234
autor
11. nov 2021

@werony_n ale kŕmila si ju mimo perinky či?ja ho po kúpaní hneď zabalím do perinky ale potom už kŕmenie je boj, cez tu huňu na hrudi mu niekedy neviem ani fľašku do úst dostať, a odgrgnutie ( nám funguje prevažne len cez plece) je hrozne, neviem mu rukou chytiť hlavu vzadu a keď ho aj oprem o seba celého v perinke a pobuchavam tak nič, akoby som len perinku búchala 😂😭

sima1415
12. nov 2021

@zoja1234 my už perinku nemáme lebo sa strašne na to rozčuľoval teraz to používam len na zakrytie a nemáme ani vankúš ani vyvýšený matrac skúšali sme ale nepomohlo iba sa tam zosuval navyše v noci spí pri mne a cez deň inak ako v šatke nezaspí takže je to zbytočne

katulastraka
12. nov 2021

@werony_n nas tiez grcka menej ale za to ma ten tichy reflux, takze sa mu vracia potrava do hrdla a pali ho zaha. Cize js este nervoznejsi ako bol predtym