Čo pomáha na mliečnu chrastu?

niky6
8. jún 2021

Ahojte, moja malá má na čele a na obočí také šupinky.. Asi to je mliečna chrasta (seborea)... Čo na to pomáha? Máme kokosovy, olivovy olej a excipial krem ten červený. Ktoré z tohto by som jej mohla dať a ako často? Je to dosť nepekné tak verím že s niečím to môže za par dní zlepšiť. Ďakujem za rady 🙂

napraforgo
8. jún 2021

@niky6 So seboreou sa trápime aj my. Nám dosť pomohol zarobený krém z lekárne (obsahuje zinok, olivový olej a borovú vodu) - to nám predpísala pediatrička a pleť sa vyčistila. Teraz mame peknú tvaricku, ale sem tam mame este supinate vyrážky. Kvôli tomu, som uz 3 tyzdne vylúčila zo stravy mliečne vyrobky, tak uvidime či nám to pomôže. Kokosový olej sme skúšali aj my, ale u nás az tak nepomohol...

niky6
autor
8. jún 2021

@napraforgo ja vyskúšam dať par dní kokosovy olej a po kupani excipial a keď to nepomôže tak určite pediatrovi.. Je to boj no, ale tak čo už.

krisbar
8. jún 2021

Ja som to vo vlaskoch aj oboci vyskrabavala. Vraj sa to uz nerobi a je to stary sposob ale nam zabral. Ale v takomto mnozstve uz by som asi sla koznej..

maminkadeticiek
8. jún 2021

O jeje chudatenko.Nam zabrala po x veciach jedine vazelina cista lekarenska biela.Poradila mi jedna zdrav.sestra.Natierala som,ono ju to zmakcilo a ked som citila ze ke makka tak som ju len jemne opacnou stranou nechta odstranila.Ostala po tej vazeline taka makkucka a zchadzalo to.

mjk40
8. jún 2021

Nám zasa pomohlo rozpustené maslo na takú izbovú teplotu a natrieť tie miesta po niekoľkých minútach sme to vyčesali zo zubnou kefkou.

lenka2710
8. jún 2021

@niky6 vyskúšaj obyčajnú indulonu modrú, malý to mal tiež na čele, išla som s nim k dr a tam mi poradila obyčajnú modrú indulonu, natrela a do večera sa to začalo samé odlupovat! Teraz to mal aj vo vlasoch a to som nechala zmaknut maslo, natrela riadne a po 15 minútach úzkych hrebeňom vycesala

niky6
autor
8. jún 2021

@krisbar dnes ráno to mala takéto a teraz na večer ako som jej ráno aplikovala krem a olej to mierne ustupilo, tak uvidíme.

niky6
autor
8. jún 2021

@lenka2710 ak to zajtra bude mať takéto tak vyskúšam, od rána sa jej to o niečo zlepšilo.

kkovacovak
8. jún 2021

@niky6 prosím ťa nikdy nepoužívaj na bábätko kokosový olej 🙏 Ten nepatrí na žiadnu pokožku a nie ešte na bábätko. Excipial je síce fajn ale pre dospelého. Obsahuje ureu a to pre bábätko tiež nie. V lekárni si vypýtaj krém na mliečnu chrastu. Teraz si nie som istá či ho dajú bez receptu. Mali by ho zarábať. Existuje aj šampón babe. Bioderma má tiež prípravok na chrastu. Pýtaj si v lekárni. Každopádne s tymto by som už išla kožnej. Mliečna chrasta sa môže zapáliť alebo tam môže byť pleseň, hlavne keď je to už takéto a je to na tváričke. Hlavne nič parfumované

niky6
autor
10. jún 2021

@kkovacovak používam kokosovy olej ktorý je pre novorodenca a tak isto excipial a už to skoro vôbec nemá 🙂 takže to pomohlo🙂

stanulienkat
10. jún 2021

Ma to hrozne a zanedbane. Uz si davno mala byt u kozneho. Je to kvasinka a na to sa mast nedava. A uz vobec kokosovy olej. Je to sice modny trend, ale uz sa vie, ze je to odpad.

dupinka
10. jún 2021

Smreková masť, na vlásky šampón Zn. Babe na mliečnu chrastu

kkovacovak
10. jún 2021

@niky6 kokosový olej je vysoko komedogénny a v žiadnom prípade nie je vhodný na pokožku. Ani na suché päty. Excipial má v sebe ureu. Pokožka bábätka na to časom nemusí dobre reagovať. Je fajn že to zabralo ale môže to byť len naoko. S takýmto nálezom sa malo ísť už dávno k dr.

niky6
autor
10. jún 2021

@stanulienkat už ju to prešlo a vôbec to už nemá, pomohol jej kokosovy olej a ten excipial 🙂

zuzuliennka1
10. jún 2021

@niky6 kokosovy olej nie!!! upchava pory, mozes este viac uskodit… smer pediater a predpise ti na to zarobeny krem z lekarne

helen334
8. aug 2022

Bepanten