Baby čo pomáha na kiahne? Bohužiaľ v lekárňach nič nemajú, všetko je vypredané, dcéra to má všade a ide sa z toho zblázniť, kľudne dajte aj nejaké rady starej mamy za všetky príspevky budem rada, ďakujem
Tantum Verde sprej, nič iné popri ňom nebolo treba, urýchlil hojenie a pôsobil proti svrbeniu.
Kúpeľ v hypermangáne (slabo ružová voda) a následne nastriekať s Tantum Verde. Určite kúpiš v lekárni. Plus doktorka môže predpísať Fenistil kvapky proti svrbeniu, podľa potreby.
uzasny sprej ALOE VERA od LR
Fenistil kvapky, ak sa dieta nekontrolovatelne skrabe (moj brat mal kiahne ako 2rocny spolu so mnou 6rocnou a dodnes ma na čele jazvy, take jamky, jak si to skrabal)
@bubik6x tantum verde a sprchovat narychlo, nesuchat, len prikladat napr.jemnu plienku bavlnenu, sprchovat az na cca 3 den
cajovnikovy olej alebo propolisova tinktura na vyrazky
Dapis gel alebo fenistil gel. Ako vypredané? Však na kiahne ani nič nie je. Púder sa nepodporuca ze vyrážky pod ním hniju
@bubik6x ja som mala oboch synov veľmi obsypanych,ale naozaj ložiská kiahní. Úplne všade,kde si len viete predstaviť. Počkala som,kým sa ukončí vysyp. Dovtedy ide tepla,veľmi rýchla sprcha,keďže boli vonku 30°.Potom ráno,večer kúpeľ v hupermangane. A cca 1-2po kúpeli som ich s vatovou paličkou každú kiahní nátierala švédskym kvapkami.
Nikto neveril,že imneostal jediný fliacik. Lekárka,keď videla fotky ako vyzerali,ťa mi vravela rovno,že sám pripraviť na dierky,že toto ešte nevidela.
@sszuzu8 ja žijem v Holandsku, tu odporúčajú niečo ako púder - ono to má svoj názov ale je to podobné bepantenu a sú aj spreje a emulzie na to, videla som ich v lekárňach ešte pred mesiacom keď som hľadala sprej do nosa pre syna, ale bohužiaľ začali sa tu "epidémie" kiahní na základných školách a v lekárňach nič nezostalo
Ďakujem vám všetkým, som rada za vaše príspevky, ale zabudla som dodať jednu vec, ja žijem v Holandsku a nič z toho tu nie je 🤦🤦 jasné ako také podobné ako fenistil a tantum verde tu je ale neodporúčajú ho na to použiť tak ja už neviem, tu je všetko úplne ináč ešte aj do školy s kiahnami chodia deti normálne 🤦🤦
A tu dostanete na všetko len paralen či už je to bolesť, zlomenina alebo umierate
@bubik6x tea tree olej urcite mate spolu zriedit s kokosovym olejom a potierat
@renatka100 akurát doma nie, ale nič zabehnem do obchodu, ďakujem
@bubik6x tak môžeš aj akou,či nejaký viac %alkohol, čistý. Na ty chvíľu,kým niečo zozenies. Ale počkaj,kým skončí vysyp.
Ďakujem baby za rady, dcéra to zvládla hrdinsky 👍 a teraz sa s tým pasuje mladší 11 mesačný tak držte prsty
Ahoj,prajem skoré uzdravenie synčekovi! Super,že to budú mať obe deti prekonané. U nás to mali chalani po sebe,najskôr vtedy 8r a po ňom 21mes. Menší to mal oveľa horšie,našťastie som ho ešte kojila, lebo mal vysoké teploty a nechcel nič jesť, len mlieko. Bol veľmi vyhadzany, pupence úplne všade 😥 Veľmi mu pomohol hypermanganovy kúpeľ (slabo ružová farba vody),ale my sme kúpali až 3×za deň.
@kikulienkadd ďakujeme, no dcéra sa mala prvé 2 dni zblázniť ale potom to bolo už dobré, a synček ten to má dosť ťažké, vyhadzany úplne všade, samozrejme že to škriabe vkuse veď je malý, teploty, hnačky....v priebehu dňa to znáša lepšie, samozrejme ho zabávam ako sa dá, on je aj tak neposed, nohy sa mu podlamuju ale jednoducho musí, on zje viac prikrmu ako mlieka ale vidno že aj tak nemá chuť, že to len na silu zje, ináč je veľký jedak, ak by som mu spravila celého slona tak by z neho nič nezostalo 🤣 už to je 3.den takže len čakáme čo to bude ďalej, v noci spal 3h a cez deň 1h a potom až teraz z vycer
@kikulienkadd z vyčerpania zaspal, tak dúfam že trošku pospi a že mu to rýchlo prejde
@01matrioska už sme po ale ďakujem 👍
Hypermangan (na oplachy, kupel), betadine na bodkovanie kiahni, antihistaminikum/ fenistil,zodac... proti svrbeniu. To je zaklad, maju v kazdej lekarni.