Moj 7mesacny syn od vecera pokasliava a casto kycha. Rano mal teplotu 37,1 po odrarani. Poradte prosim,co mu mam dat,ako mu pomoct
Čistiť nos morskou vodou, odsávať, dávať kvapky pre dojčatá do nosa, podložiť matrac, aby spal vo vyvýšenej polohe, cez den držať najmä v lehátku v polosede alebo na brušku, 3x denne sinupret 10 kvapiek, na teplotu zatiaľ nič. Ak kašeľ neprejde a budete počuť aj chrcanie pri dýchaní alebo ak stupne teplota, tak k lekárovi. Teplotu znižovať, az ked stupne nad 38 st.
Ahoj, hlavne čistiť noštek - morská soľ (Mar plus, Sterimar, Physiomer...) a odsávať. Na kašeľ takému malinkému neviem veru, čo sa môže, my sme dávali kvapky Sinupret, sú vhodné aj pre dojčatá (rozpúšťajú hlieny, ktoré oni nevedia vykašľať či vyfúkať) - ale nepíše, od akého veku presne - treba sa asi poradiť v lekárni pre istotu. Ja ešte zvyknem používať Fitobalm (cez internet kupujem), to je na priedušky pre bábätká, balzam, ktorý sa natiera na hrudníček a chrbátik. Je vhodný pre deti od 1 mesiaca, možno existujú aj iné, ale treba sa vždy pozrieť na vekové odporúčania, kvôli mentolu - ten sa nemá do vari 2 rokov používať. Avšak keď má zvýšenú teplotu ráno, je možné, že do večera mu ešte stúpne - obvykle na večer teplota stúpa. Ak by to tak bolo, a stúpla moc, asi by som zašla na pohotovosť, či nemá zapálené hrdlo alebo chytené priedušky. Ak by to nebolo dramatické (že zhoršujúci sa kašeľ a moc zvýšená teplota), tak by som počkala do zajtra a zašla k Dr. pre istotu - je to ešte malé bábo. A teplotu zatiaľ nechať tak - je to boj s chorobou, ak by si ju zrazila, tak by si zastavila proces liečenia. Teplotu zrážať až od 38 - 38, 5. Držte sa. Dúfam, že som aspoň trochu pomohla. Možno baby poradia viac.
Ahoj..teplotu neries,zatial ziadnu nema..ak bude cez 38 ochladzovat,ak cez 38,5 mozes Nurofen,paralenove cipky..a pripadne zasa ochladzovat..na soplik my sme mali v 4.mesiacoch takuto vyrozku..Nasivin kvapky do nosa,vyrabaju sa uz pre najmensie deticky,takze pre 7.mesacne v pohode kupis..ako uz niekto pisal..prestriekavat morskou vodou,odsat poriadne,dat napr.ten Nasivin..a od kaslu sme mali brectanovy sirup..Nie Hedelix,inak sa to volalo,ale nespomeniem si..vygoogli🙂 ale v lekarni ti poradia🙂 zvysenu polohu pod hlavickou,zdvihnut matrac,aby to vsetko pekne stekalo a nezatekalo..a ja som este do aromalampy kvapkala eukalyptovy olej,nech ma v izbe lepsi vzduch a zda sa mi,ze sa mu lepsie dychalo,hlavne v noci..vela vetrat,radsej moc po vonku teraz ne..uz tie klasicke zasady ako pri chorobe🙂 a vela tekutin..keby soplik zacal zelenat alebo ta teplota bola dlho moc vysoka,urcitre k lekarovi..jo,amne vtedy este aj Fenistil kvapky dal dr.aby trochu odpuchla sliznica a lepsie sa dychalo..drzte sa🙂
Odsavat, odsavat a odsavat. My sme mali problemy so soplikmi dlho. A vzdy len morska sol a odsavat. Popripade na noc nasivin aby sa mu lepsoe dychalo a ked ma nekludny spanok koli tomu tak fenistyl kvapky a dat do vyvysenej polohy spat ( najlepsie dat spat do 45 stupnoveho uhla na vankus). To vsetko moze. A pokial nema teplotu 38 a viac tak to vobec neries. Toti povie aj lekarka u deti pokial neni 38 a viac tak to netreba riesit lebo deti inak znasaju teplotu jak my ( lepsie ) 🙂 takzr hlavne klud a odsavaj.
Tymianovy krem pre deticky je top...ja nan nedam dopustit a na teplotu bodyfresh...vsetko odskusane a je to z Just svajciarska kozmetika.drahsie,ale ucinne a nie su to lieky..pozri si just.sk