Čo okrem Smecty na hnačky u 2,5-ročnej dcéry?

najzienka
17. júl 2021

Dobrý deň ,chcem sa opýtať moja 2,5 ročná dcérka dostala nejakú virózu.mala vysoké teploty dva dni ,dnes je 4 deň a máme 37.4 ..do toho ju bolí bruško a nechce papať a druhý deň hnackujeme .dr nám odporučila smectu,no ona ju nechce vypiť ,čo bys te mi odporučili na hnačku pre 2,5 ročnú dcérku?nepostrehla som žeby boli nejaké kvapky ,alebo niečo prírodné alebo domáce .

nikpa
17. júl 2021

@najzienka Hylak, síce píšu že je pre staršie deti ale v nemocnici dávajú aj pár mesačným bábätkam. Synovi keď mal 2 mesiace mi kázali davat 2krat denne 5 kvapiek a pomohlo. Takže ty 2,5 ročnej tiež môžeš dať, aj viac.

zuzik307
17. júl 2021

urcite Enterina, je to chutne a funguje🙂

gabsisi
17. júl 2021

Pred pár dňami mal sj nás syn hnačky a toto mi odporučila známa lekárka .... snáď pomôže

@najzienka Pečivo: Diétne sucháre, jeden deň staré biele pečivo bez masla, Ryžové chlebíčky, Soletky (len slané, bez iných zrniečok, kukuričné chrumky)
Ovocie: Banány (mixované alebo potlačené),jablko struhane bez supky
Mäso: nadrobucko nakrajane:bez koze: kuracie, morčacie,/ teľacie/, s ryzou, varene zemiaky, obycajnu pizu, potom skusit aj grilovanu rybku

Ryžový odvar:
zhruba na vysledny 1/2 liter: 1 az 2PL gulatej ryže varíme pomaly v 1 - 1,5 l vody asi 1,5 hodiny, p.p. prilejeme vodu pocas varenia, na konci dolejeme do 1/2l vodou kratko prevarime, rozmixujeme alebo prepasirujeme cez sitko

Kasa ryzova:
Ak na kasu, tak priebezne nedolievame vela vody, nepasirujeme,len aby to bola nakoniec riedka kasa / bud prisolit alebo posypeme skoricou,alebo len tak.

Mrkvový odvar:
0,5 liter: 250g /5-6 ks/ na drobno nakrajanej mrkvy varíme do mäkka, asi hodinu /pocas varenia priebezne dolejeme vodu ak treba/ potom rozmixujeme , doplnime do 0,5l vodou a kratko prevarime, precedime ev ak nemame mixer tak popucit a cez sitko precedit

Mrkvova kasa:
Pocas varenia dolievame vodu len p.p.,aby bola riedka kasa ,potom len vymixovat alebo popucit na kasu, mierne osolit,alebo nie.

Kase su len na 2 dni,potom treba cerstve, ulozit zakryte v ladnicke

Krupicová kasa uvarit len na vode, nech je redsia,posypat skoricou, skorica stahuje hnacku / moze byt kludne na veceru.

Pre Miska su tie kase lepsie, ked pije dost. Odvary su skor pre drobcekov, co nepiju. Nenutit ho z toho vela jest, ale aspon 3- 4 lyzicky, a povedat mu ze je to liek.Tie kase event.zmiesat . Aj vsetko ostatne co bude papat radsej menej a castejsie. Podla stolice pridavat jedlo. Neuraz sa , ze to tak podrobne pisem, ale niektore veci som skopirovala a nechce sa mi to prepisovat. VERIM ze to bude dobre, oddychujte

euka210
17. júl 2021

@najzienka carbocit, floraliv...ale to je drahsie. Nejake probiotika len...Hylak je kysly, jeden moj syn ho nechce. A na hnacku je ryzova polievka dlho varena s mrkvou, suchare, piskoty, banany.

najzienka
autor
18. júl 2021

@euka210 nám dali v lekárni nekadex ,neviete čo to zaberie ?5 kvapiek denne

euka210
18. júl 2021

@najzienka toto nepoznam, ale preco by nezabral?

najzienka
autor
18. júl 2021

@euka210 pretože je to len probiotikum ,výživový doplnok

slnecnica82
18. júl 2021

@najzienka čierne uhlie nám zaberá vzdy

denda007
18. júl 2021

Mne poradili enterol.

euka210
18. júl 2021

@najzienka pri crevnej viroze su probiotika dobre, ale pri hnacke treba najprv ukludnit creva

arianna25
19. júl 2021

@najzienka nekadex poradila dr aj mojmu drobcovi a pomohlo

najzienka
autor
19. júl 2021

@arianna25 môže sa kombinovať nekadex s hylák ? Neviete ?

najzienka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz