Ahojte
S 6 mesačnou dcérkou mame ísť na vyšetrenie.
4x sme jej brali moc do skúmavky a mala zakaždým katastrofálne výsledky (aj po antibiotikach, ktoré brala 13 dní). V moci ma baktérie, kvasinky, biele a červené krvinky. Veľmi vysoké hodnoty. Ťahá sa to už od decembra, 1x jej doktorka robila CRP, nemala ani zvýšené. Nemala ani teplotu, je to spokojne usmievavé bábätko, ktoré papa, pije, spinka, usmieva sa... Co nás čaká na vyšetrení, veľmi sa bojím aby to nebolo niečo vazne
Moc ranný- sedimentáciu aj kultivácia (24hodinovy by vám asi povedali dopredu), nám berú aj krv, a robia USG brucho (moc mechúr) a obličky a pohľadom konktroluje aj močový otvor/vyvod či je to čisté a nezarasta atd. Dcéra ma 3 roky. Nie je to nič traumaticke ale sme zvyknuté
@hruska91 a to by nemali oni vycievkovat moc? Predstav to je presnejšie ako než ja zachytím
Chodíme od 6 týždňov a budeme pravdepodobne do 3 rokov sledovaní v nefrologicke ambulancii. Nám na kontrolách berú ranný moc a robia usg. Ranný moc za chytíš bud do špeciálneho sacka, ale ja dám malému dolu plienku a do par sekúnd sa vycika.
Nas nikdy necievkovali čosi, len pred zákrokom
@hruska91 rozumiem, to mi sestrička vravela, že zrejme budú, tak preto zisťujem, čo nás čaká
Naša doktorka stále len cievkovala. Povedala, že doma odobratý moc nikdy nemôže byť stopercent spoľahlivy. Chodila som s malou odkedy mala 11 mesiacov. Stále vysoké teploty, ktoré išli len ťažko znížiť antibiotikami. Bola aj na takom vyšetrení, nepamätám si už názov, dali jej veľa vypiť, držala som ju na stole, nad ňou nejaký rontgen alebo CT a čakali sme kým začne močiť, vtedy urobili snímku. Tak zistili, že má 4. Stupeň močového refluxu. Moc sa jej vracal späť do obličky, čo spôsobovalo zápal a vysoké teploty a zle hodnoty moču. Museli jej to operovať.
Sme rok a pol po operácii a odvtedy už ten problém nemala. Chodíme pravidelne na kontroly, všetko je ok
A áno, cievkovanie je pre dieťa neprijemne, plače pritom riadne. Aj ostatné vyšetrenia nie sú o nič lepšie, veľa som si poplakala s ňou pri Tom.
ALE opakujem - keď prišli na problém a vyriešili ho, už máme pokoj. Je zdravá, moc má dobre hodnoty konečne. A to je hlavné
Krv, 24hod moc, usg., meranie tlaku. Toto robia mojej teenagerke, predpokladam, ze nieco podobne aj babatkam.