Čo namiesto Framykoinu?

lubicakovac
4. jan 2015

Ahojte ženušky,
drobca štípe penis pri cikaní, asi tam má nejaký zápal alebo čo, rozmýšľam či aj nie z mydla s ktorým sa posledne kúpal a umýval, dostal ho pod stromček, no to je viac menej jedno, ale už sme to neraz mali, aj obvodná či na pohotovosti nám kázali ho cikať dať do odvaru z harmančeka a mastiť framykoinom. ktorý sme dostali na predpis, že to je bežné a takto sa to vlastne lieči (čo som rada že do neho nemusím pchať iné lieky).
Momentálne je nedeľa večer, a keďže dlhší čas s tým nebol problém, neviem kde som mastičku dala, či už nevyhodila, ale kvôli tomu sa mi k doktorke trepať nechce s ním, bo čo raz sme išli či už na preventívku alebo kontrolu, vždy tam chytil dačo a za 4-5 dní sme u nej boli zase s horúčkou a spol.

Viete poradiť ako to vyriešiť bez toho framykoinu, alebo nejakú náhradu, kedže je to viazané na lekársky predpis???
Za všetky rady vopred ďakujem
Ľ.

bosoriak
4. jan 2015

@lubicakovac Framykoin je antibiotikum, takze jedine na lekarsky predpis. A s tym zapalom by som to nezanedbala, aby sa mu to nezhorsilo. Isla by som k lekarke.

janinah
4. jan 2015

skús sedací kúpeľ v repíkovom odvare a uvidíš ako bude

ena70
4. jan 2015

@lubicakovac hlavne na pipika ziadne mydlo!!! oplachnut len cistou vodou, stiahnut predkozku a riadne oplachnut! nech sa mu tam neusadi ziadny humus. pripadne antimykoticku masticku Candibene alebo Clotrimazolum. no ak mava zapaly a mas to potvrdene, tak framykoin je dobry lebo to je antibioticka mast.... moj maly nastastie nikdy tento problem nemal, ale na pipika nikdy mydlo! to je ako u zien...tiez sa "tam" nemaju pchat ziadne sprchace....

enka81
4. jan 2015

mne, ked bol syn maly dal obvodny dr. pri podobnom probleme Imazol, super mast, v podstate obsahuje taku istu ucinnu latku ako ine antimykoticke masti /Canesten, Candibene, Clotrimazol,.../. Je volnopredajny. Ale aj repikove kupele pomozu. Ale ako uz bolo spominane, ziadne mydlo. A natieraj to len zvonku,nie dovnutra, ale to iste vies. A zase rada mojho muza je a funguje stale - aspon letmá sprcha kazdy den cistou vodou, aby sa tam nemnozili bakterie z mocu.

lubicakovac
autor
5. jan 2015

@ena70 no malému sa nedá stianuť predkožka, má to od malička, vrodená predispozícia, máme ísť na operáciu, len sa to stále odďaluje, keďže musí byť úplne zdravý aby ho mohli uspať, ale vždy niečo chytí. Ale asi to bolo z toho hlúpeho mydla čo dostal, bolo v tvare medveda tak sa z neho tak tešil, inak ho stále od narodenia umývam len od Johnsons baby vlasy a telo. Mydlo som vyhodila, aby ho nepokúšalo.

Babuľky ďakujem za rady, nakoniec to bol asi planý poplach, strčila som ho do vane s odvarom repíka, bo mi stále vravel že štípe štípe, a ked vyliezol z vane už bolo dobre. Preventívne som mu to natrela canestenom, no dnes je už fit. 🙂

ena70
5. jan 2015

@lubicakovac a nedá sa tá operácia zvrátiť? lebo ani môjmu malému nešlo stiahnuť, jeho tatko mal tiež s tým problémy, ale ja som ho nechcela dať obrezať ani bohovi, tak sme boli na urologii keď mal 3 mesiace, doktor mu to stiahol, prešiel takou kovovou paličkou popod predkožku, trošku krvácalo chvílku, natrel framykoinom a kázal sťahovať každý deň!!! preto ja tu mamičkám zdôrazňujem že už od narodenia to treba sťahovať, i keď ma niektoré zvozili pod zem že takto trápiť dieťa ale ja viem svoje, lebo muž mal také problémy. a urolog to kázal mužovi sťahovať. samozrejme zas to dobabral tak sme šli za urológom zasa, zasa stiahol, to isté - malý mi cikať nechcel 2 dni, mágala som ho v kamilkáach a zobrala veci do svojich rúk. každý deň keď som ho prebaľovala, tak som mu pipíka sťahovala na lehátku, vôbec nie vo vode. a koža povolila, veď je to kkoža. a sťahovala som a sťahovala, a dnes má 11 a pinďúr funguje jak malovaný :D.

lubicakovac
autor
5. jan 2015

@ena70 jj, ja viem, žiaľ nie, má to vrodené a urológ mi sám povedal, že sťahovanie by o urobilo ešte väčšiu šarapatu. Mi sme to stále skúšali, ale nešlo, až nás poslala detská na urológiu. Normálne sa to ešte na urologii nareže troška aby sa kožka uvoľnila a dala stiahnuť, no ani to by nepomohlo. Povedal, že by sa mu to stále vracalo a urobili by sa mu pravdepodobne zrasty. Tak mu urobia čiastočnú obriezku, nie úplnú. Len stále máme problem s mandľami a dýchacími cestami, 3x už mal zápal priedušiek po sebe, tak neviem kedy sa to bude robiť. Na imunologiu sme objednaný na 2.2. a to som ho objednávala v oktobri, hrôza s tými lekármi. Teraz je vyšše 2 mesiace doma, tak uvažujem, či si nepožiadam o predlženú materskú, bo nemožem chodiť ani do roboty.

ena70
5. jan 2015

@lubicakovac no veď nám to tak asi tiež urobili, že zrejme trochu narezali (mne ani nedovolili sa pozerať, lebo mu to robil urolog a sestrička držala, ale trvalo to chvílinku), síce malý reval potom,a potom reval doma keď čúral, ale ja som sa nejako zaťala, že to musíme dať. tiež tu mamičky písali že sa urobia zrasty, trhliny a podobné veci, vieš čo, ale ja som ho mágala v repíku či kamilkách od toho zákroku každý deň, myslím od toho druhého a to je sakra ťažké keď ide o taký malý pinďúr čo to ledva vidno - mal 3 mesiace a mazala framykoinom - je to antibiotikum, a klopem si že všetko funguje ako má. mal predispoziciu po otcovi - ten sa nevyhol zákroku, a ja som sa zaťala, že to dám a podarilo sa :D... No tak ešte poskúšajte. Koľko má malý rokov? Inak my sme dali vybrať nosné mandle keď mal 3,5 roka, dovtedy bol často chorý. Potom už bolo oveľa lepšie. A na kašle si kúp v zdravotných potrebách inhalátor, od lekára pýtaj Natrium Chloratum - to je solný roztok v ampulách, tie naleješ do toho, inhalujete a pokoj s kašľami. Mám alergika. viem čo to dá...

lubicakovac
autor
5. jan 2015

@ena70 Malý má 4r., kašeľ nemáva moc, skôr soplíky, to bude asi alergia. Naša obvodná je trocha motka. Ale predtým mala takú úžasnú sestričku, tá nám vždy dala také tipy, že dovi :D všetky hned zabrali, ako fenistil kvapky čo su na alegiu, vždy ked bol chorý, tak na špilku navapkať a vytrieť nos, pokoj bol s nádchou hned, len ona už tam nerobí a ten fenistil je tiež na lekársky predpis, furt ho pýtam nech ho predpíše, no nedá ho ani za nič. Takto furt s pamiconom bojujeme, bo malý neznáša ked mu dačo do nosa idem dať.
Toto má zase po mne, ja som bola na dýchacie cesty náchylná od malička, mala som snáď úplne všetky choroby čo sa len dali s tým spojené, aj mandle mi vyberali zo 3x a aj alergiu, z tej som ale časom vyrástla, dnes mi už ostala len alergia na palinu, ale dokopy ma až dali pred 7rokmi, tento imunolog čo idem aj s malým k nemu, len on je jediný v okolí, tak je ťažko sa k nemu vôbec dostať, čo má tak veľa pacientov, ale je super 🙂

sokol11
21. jan 2015

Treba ho zobrat k pediatrovi pre istotu. My pouzivame na takteto zacervenania Flocetu gel, pretoze obsahuje nechtik a harmancek aj octan. Vrelo odporucam ;)