Maminky tu mi vždy dobre poradíte, čo dávate svojim deťom na pravidelné vyprázdňovanie a tiež na zmäkčenie stolice?? Ja som už zúfalá, môj 20 mesačný a 5 ročný nemajú pravidelnú stolicu a to sa snažíme veľmi zdravo stravovať a ani sladkosti nejedia skoro vôbec. ďakujem
Záleží ako často chodia. My sme dostali od pediatričky Duphalac. Nám nepomohlo. Skončili sme na gastre, kázali nám dávať Forlax. Odvtedy malá kaká pravidelne a bez problémov. Ak už je veľmi dieťa zapečené, existuje aj easylax, ale to je taká jednorazová pomoc, nie na pravidelné užívanie.
@chovanovah cujeta a hokkaido
@chovanovah Forlax 4g
Ovsene vlocky vecer namocene a rano uvarene, aj ta husta voda vcom sa varili. Staci lyzicka do jedla, polievky atd. Synovi som davala pravidelne a vzdy pomahalo..
Vlaknina, forlax, lactulosa, vylucit abkm. Ale treba specifikovat, ci ide o zapchu alebo len nekakaju kazdy den, lebo to nemusia.. zacala by som urcite vlakninou (bud tie vlocky spomenute vyssie alebo praskova vlaknina napr topnatur s tucniakom) a zvysenim mnozstva tekutitn.
@chovanovah lyžička oleja denne, alebo pridať viac oleja do varenia, pripadne aj chlieb s bravčovou masťou.
My sme s tým tiež bojovali a u nás pomohlo hrozno. Veľa hrozna 🙂
@chovanovah slivková šťava od HiPP (ak bolo treba tak k tomu slivková výživa, zavárané marhule, vyradenie banánu, obmedzenie ryže/mrkvy ak bolo už zle). Davali sme keď mal tvrdú stolicu a kakanie bolelo (neskôr aj zadržiaval). U nás pomohlo a znova bolo dobre.
@chovanovah ja som synovi dabala lactalozu sirup je na zmakcenie stolice (odporucanie lekarky) a inac velmi nam pomohla uhorka a jablko, dam mu jablko pphra sa anim poobkusuje lupku, sak aj nieco popapa a uhorku ma tiez rad. Inac doma ziadne vyzivky nezje.
@chovanovah ahoj, u nas 100% zabera: pitny rezim: iba cista voda, prevarene susene rozmixovane slivky do ranajkovych mussli a takmer denne ma na olovrant biely zvolensky jogurt.
@luccija ďakujem vám všetkým žienky, poskúšam ešte niečo z vašich rád a uvidíme.
@123369 info z gastra (neviem teda či ste kontaktovali aj svojho dr), Forlax že sa môže aj pol roka brat, nie je tak návykový ako sa píše na letáku. Vysádzať ho treba do stratena - ze najprv obdeň , potom napr 3x do týždňa, 2x a koniec. Ak sa kakanie zhorší, znova nasadiť. Takto kázali nám. Ale teda mi ho berieme mesiac len.
@chovanovah ako často chodia?mne povedal chirurg, že pokým nie je stolica tvrdá môže byť u niekoho normal aj raz za 2,3 dni
A z tých klasických rád voda, vláknina vločky, pšeno do polievok, ľanové semienka podrvene do všetkého polievok, jogurtu, kaše...pohyb, sušené slivky nakrájať do jogurtu,